Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde Balian » 17 Mar 2020, 14:37

Să vedem acest sezon. Dacă vor veni mai puțini la rapiță de la zona bio/deal
eu voi fi ff fericit. Și nu numai eu. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 17 Mar 2020, 14:49

Balian scrie:Să vedem acest sezon. Dacă vor veni mai puțini la rapiță de la zona bio/deal

Nu sunteti departe de apuseni, lasati rapita :D
jonny_it

Mesajde Balian » 17 Mar 2020, 16:52

jonny_it scrie:
Balian scrie:Să vedem acest sezon. Dacă vor veni mai puțini la rapiță de la zona bio/deal

Albinele vor fi sănătoase. Miere curată.
Nu am experiență. La ce producție pot aștepta?
(Nu cresc mătci! Sunt urși și în Apuseni! :D)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde feederman » 17 Mar 2020, 17:10

jonny_it scrie:
feederman scrie:datorita posibilitatii de eliminare quasitotala a mierii naturale, posibila purtatoare de agenti patogeni agresivi si inlocuirea ei cu hrana indemna de acestia.

Scoatem mierea naturala si bagam sirop facut din GMO sau/si seminte tratate cu neonicotinoide sau alte prostii. :?
Nu ar fi mai simplu sa ducem albinele departe de poluarea accentuata si pesticide ... intreb pentru un prieten :lol:

Nu o lua in tragic. Este doar o parere personala. Conform umilei mele experiente, eram convins ca albinele sufera si mor , mai ales iarna, din cauza bolilor.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde jonny_it » 17 Mar 2020, 18:01

Balian scrie:Albinele vor fi sănătoase. Miere curată.

Depinde mult de ce cules este pe acolo. Eu in zona am mici diferente intre vetre, dar in mare este poliflora, mana si tei in unii ani.
Productia difera de la an la an, dar poliflora este cam cel mai sigur cules daca familiile sunt bune. Ploua 1 luna cum a fost in 2019, dar dupa aia tot se incalzeste si culeg. :)
La vara o sa duc o parte din familii si la Vaslui, special pt salcam si lavanda, dar nu am de gand sa le tin permanent acolo, dar pentru asta vreau sa cumpar o masina doar pentru a transporta albinele. Cat am platit pana acum pt a inchiria mai bine cumparam un camion. :(
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Mar 2020, 18:04

feederman scrie:Nu o lua in tragic. Este doar o parere personala. Conform umilei mele experiente, eram convins ca albinele sufera si mor , mai ales iarna, din cauza bolilor.

Nu o iau tragic, in nici un caz. Fiecare se confrunta cu probleme diferite in functie de zona. Eu doar va dadeam o idee, fugiti de culturile agricole si o sa vedeti ca apicultura este mult mai interesanta. :)
Daca albinele sunt intretinute cat de cat corect nici o boala nu o sa faca daune prea mari indiferent de anotimp.
jonny_it

Mesajde mausica » 17 Mar 2020, 22:28

Balian scrie:
jonny_it scrie:

Albinele vor fi sănătoase. Miere curată.

La fel.....si eu m-as bucura daca nu ar venii multii de campie la deal/Apuseni :)))
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Balian » 18 Mar 2020, 09:44

mausica scrie:.....La fel.....si eu m-as bucura daca nu ar venii multii de campie la deal/Apuseni :)))

Este loc pentru toată lumea, și pe câmpie și în alte parte
numai să ne deplasăm organizat și calculat. Nu grămadă.
(Fii liniștit Mausica nu mă duc la iulișca. Am în curte la mine. :D)
Balian

Mesajde cristi_vidican » 18 Mar 2020, 10:10

Balian scrie:(Fii liniștit Mausica nu mă duc la iulișca. Am în curte la mine. :D)

N-ai scăpat de ea? :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Balian » 18 Mar 2020, 11:25

cristi_vidican scrie:
Balian scrie:(Fii liniștit Mausica nu mă duc la iulișca. Am în curte la mine. :D)

N-ai scăpat de ea? :lol:

Nu. Atât glifosat am pus pe ea de generația urmâtoarea putea face carieră de glifosat la locul acela. Nu are nimic. Crește.
Balian

Mesajde Shrek » 18 Mar 2020, 11:49

Bătrânii spuneau că feriga, care are rădăcini la fel ca iulisca si este la fel de invaziva, dispare daca pasunezi cu oile pe zonele unde creste. Evident ca mai intai trebe sa o cosesti! Sau, sa le tii o perioada exact in locurile unde creste, în tarcuri toamna tarziu si primavara devreme!
Shrek

Mesajde jonny_it » 18 Mar 2020, 13:40

Shrek scrie:Bătrânii spuneau că feriga, care are rădăcini la fel ca iulisca si este la fel de invaziva, dispare daca pasunezi cu oile pe zonele unde creste. Evident ca mai intai trebe sa o cosesti! Sau, sa le tii o perioada exact in locurile unde creste, în tarcuri toamna tarziu si primavara devreme!

Oile nu mananca feriga, vacile doar daca o simt in fan nu se mai ating de el. Ideea este ca in locul unde este facut tarzul din cauza fecalelor care sunt acide nici o planta nu creste 1-2 ani. Cu iulisca nu stiu ce se intampla dar o sa aflu, pe langa Bistrita(raul) a inceput sa se intinda din ce in ce mai mult. :roll:
jonny_it

Mesajde Shrek » 18 Mar 2020, 13:46

Era normal ca nu mânca feriga, ideea era de gunoiul de la oi in special urina! Dar in ultimii 10 ani, dealurile care odinioară erau curate, cu faneata, au fost recucerite de feriga. Băștinașii au cam plecat toți in strainatate. Au rămas 1-2 ciobani, care au multe oi (asemeni apicultorilor), doar pe hartie. Este doar o parere!
Shrek

Mesajde jonny_it » 18 Mar 2020, 14:14

Shrek scrie:Era normal ca nu mânca feriga, ideea era de gunoiul de la oi in special urina! Dar in ultimii 10 ani, dealurile care odinioară erau curate, cu faneata, au fost recucerite de feriga. Băștinașii au cam plecat toți in strainatate. Au rămas 1-2 ciobani, care au multe oi (asemeni apicultorilor), doar pe hartie. Este doar o parere!

Aici in zona unde erau fanete acum a crescut alun, arin si in zonele mai inalte brad, pin si mesteacan. Sunt si exceptii dar putine. In schimb pe toate paraiele este plin de crescatorii de pastrav si pensiuni, nu mai ajunge apa in Bistrita. :)
jonny_it

Mesajde mausica » 18 Mar 2020, 23:09

Balian scrie:
mausica scrie:.....La fel.....si eu m-as bucura daca nu ar venii multii de campie la deal/Apuseni :)))

Uite anu asta e cu 1 mai putin la rapita la voi. Eu stau acasa :D
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Balian » 18 Mar 2020, 23:19

mausica scrie:
Balian scrie:

Uite anu asta e cu 1 mai putin la rapita la voi. Eu stau acasa :D

Pe tine te aș lua lângâ mine Mausica. :D
Balian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR