tiih scrie:....apicultura are nevoie de educatie nu de intins mana si iesit in strada(ce tampenie)....
Am vazut si destule filme cand se ierna pe multe rame la dansul....Acum e plin internetul de filmulete in mare parte "trucate"(sau mai bine zis "aranjate" in care ni se prezinta cate o familie de albine pe multe rame..probabil prin unirea a 2...3 !).Nu vezi mortaciuni,nu vezi familii medii,rar vezi cate una-doua, ratacita pe 4 rame.
Apicultura are nevoie de educatie de CALITATE...ce vezi pe fb sau google uneori, in loc sa "ne lumineze", mai mult ne prosteste!Iar daca nici unul dintre noi cei care postam pe acest topic ,nu a citit ultimele lucrari stiintifice prezentate la ultimul Congres mondial APIMONDIA...acest lucru ar trebui sa fie cel putin un motiv de reflexie....
Apicultura are nevoie de APICULTORI UNITI, in lupta pentru castigarea unor drepturi chiar iesind in strada cum au facut candva oierii....
Sa iesi in strada pentru a anula impozite, nu pentru a ni se da pomana de minimis,sa iesi in strada pentru a nu mai distruge haotic baza melifera,a se citi padurile tarii,sa iesi in strada pentru a nu mai otravi albinele si "painea noastra cea de toate zilele"-a se citi mancarea si sanatatea noastra!
PS.Nu v-am vazut la pagini personale..nu stiu din tot ce ati scris cati stupi aveti,daca traiti din apicultura sau mai aveti si un alt job...pentru ca impresia mea generala e ca nu stiti cat de amar(greu) se face kilogramul de miere in tara asta si nu aveti viziune cum ca acest kilogram se va face din ce in ce mai greu in tara asta(vorbesc de miere naturala necontaminata cu pesticide,medicamente,siropuri de zahar...etc

)[/quote]
O observație vă rog!
Închipuiți-vă dacă în anii `80 apicultorii câți sunt acum pe fb ar fi scris câte o carte despre apicultură ce calitate medie a literaturii de specialitate ar fi ieșit de acolo.
Internetul este al nostru tuturor. Lumea este liberă să scrie și pe fb ce dorește. Tot această lume are dreptul să fie suficient de informat
și înțelept ca să aleagă ce-i consideră potrivit. (Am fb, dar nu sunt mare urmăritor.)
Ați amintit de anumiți structuri din zona agricolă, zootehnică care sunt uniți. Noi apicultorii asemănător am putea fi uniți dar nu pentru a ieși în stradă ci pentru a propune soluții sectorului. Ori o lozincă ”opriți otrăvirea albinelor și a pâinii noastră de toate zilele” fără propuneri concrete mi se pare un lucru volatil. Dacă vrem să continuăm în acest fel vom rămâne în continuare cu pondere mică.
Agricultura cum cere ”întrecerea pieții” a reușit să dubleze producția medie față de anii `80. Și noi apicultorii să ne concentrăm pe propuneri de mod și căi de dialog cu agricultura, sector de care suntem strâns legați. Pentru această comunicare, fb ar fi o soluție excelentă. Dar numai dacă reușim să ne înțelegem cu fermierii din agricultură și cu structurile administrative teritoriale să și folosim aceste căi. Ieșitul, în stradă și încercarea permanentă de a decalifica fb nu cred că ne va îndrepta în această direcție.
(PS: Dacă omul are producții medii bune cum de nu știe cu ce efort se face kg-ul de miere? )

MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.