Vasile_Bucovineanu scrie:yuonyuon scrie:dar nu trebuie sa aveti probleme cu roitul in nici un fel de zona...
Chiar asa? Chiar sunt curios. Cum se poate preveni roirea "fara sa faci nimic" daca avem numai familii cu puternic instinct de roire care ies din iarna cu albine pe 8-9 rame, in zona este abundenta de polen de la alun, salcie pomi si papadie, ceva nectar de la salcie, papadie si pomi fructiferi daca ajuta si vremea, in zona nu se cultiva rapita, nu exista salcam, iar culesul principal este teiul care se stie ca nu secreta in fiecare an,?
eu sunt surprins cum lumea inca se mai lupta cu roirea...dupa tone de pagini ce sau scris pe forum... inca sunt probleme....
chiar nu a inteles nimeni?
oare ce intelege apicultoul de rand cand aude: ..."instinct de roire".....?
..eu cred ca intelege faptul ca e "batut in cuie " si este peste puterile lui de a opri fenomenul de roire.
orice instinct de roire cat ar fi el de ridicat(la cer) ...ca sa ajunga la roire ..mai intai trebuie sa treaca prin niste etape(pe care le am mai scris de 50 de ori)
si cred ca un apicultor profesionist stie cum arata frigurile roitului...iar unu si mai profesionist stie cum arata inainte de frigurile roitului....plus ca stie si cum sa faca sa nu intre in friguri NICIODATA....
ar fi chiar culmea sa faca albina ce vrea cu noi....