Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cauzele mortalitatilor si vinovatii de serviciu!

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 10 Mar 2025, 20:40

popa.stefan01 scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Gluma sau nu, asteptam totusi un raspuns la intrebarea colegului.

Așteptam un răspuns de la dumneavoastră ca vad ca nu sunteți de acord niciodată cu niciunul, însă nici nu prezentați nimic pentru apicultorii care așteaptă sfaturi în d'ale apiculturii.

Eu sunt un crescator de albine care face face apicultura empirica si stiinta mea nu se ridica la inaltimea cunostintelor marilor profesionisti de pe forum.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde popa.stefan01 » 10 Mar 2025, 21:18

Vasile_Bucovineanu scrie:
popa.stefan01 scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Gluma sau nu, asteptam totusi un raspuns la intrebarea colegului.

Așteptam un răspuns de la dumneavoastră ca vad ca nu sunteți de acord niciodată cu niciunul, însă nici nu prezentați nimic pentru apicultorii care așteaptă sfaturi în d'ale apiculturii.

Eu sunt un crescator de albine care face face apicultura empirica si stiinta mea nu se ridica la inaltimea cunostintelor marilor profesionisti de pe forum.

Dacă știință dumneavoastră nu se ridica la înălțimea marilor profesioniști de pe forum, de ce mereu sunteți contra afirmatiilor lor?
popa.stefan01

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 13 Mar 2025, 00:33

Sunt contra afirmatiilor lor numai atunci cand ei bat campii.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde popa.stefan01 » 13 Mar 2025, 22:07

Vasile_Bucovineanu scrie:Sunt contra afirmatiilor lor numai atunci cand ei bat campii.

Dacă bat câmpii, de ce nu veniți cu argumente? Nu am găsit niciun argument, ci doar contestați!
popa.stefan01

Mesajde ignatov andrei » 15 Mar 2025, 12:29

Nu vreau sa ma intelegeti gresit!
Nu vreau sa ma dau bila de rulment de Barlad, asa cum se da Frustratescu de Bucovina! :lol:
Judecati simplu: de ce pleaca albinele, adica de ce roiesc...?!?

1. FAGURII.
Familia isi cladeste faguri noi, Cand acestia devin prea vechi, familia paraseste "casa". Uneori, are ghinionul sa gaseasca o "casa" goala, parasita de alta familie.
Neavand de ales, ramane acolo, pana da de alta "casa"!
Pentru ca trebuie sa plece in sezon activ, e nevoita sa lase in urma tineretul si puiet! Asigura hrana si niste botci, pentru ca cei ramasi sa aiba o sansa de supravietuire!

Va dati seama ce belea e cand sunt nevoite sa plece, fara nicio sansa de supraviatuire!

Cam atat, ca mi-e teama sa nu "bat campii" si sa o incasez de la Frustratescu de Bucovina! :lol:
Cine vrea mai multe, in privat pe Facebook sau la 0741204717!
ignatov andrei

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 15 Mar 2025, 14:30

x
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 15 Mar 2025, 14:38

Nu am nici un motiv sa fiu frustrat. Atata timp cat familiile mele de albine arata dupa cum se vede aici si la fel arata in fiecare an, cum se poate vedea in unele filmulete de pe canalul meu, intreb ce motiv as avea sa fiu frustrat. Frustrati ar putea sa fie unii care fac apicultura foarte performanta pe net, dar nu am vazut sa arate macar o poza din stupina. Ba imi amintesc faptul ca am vazut cu ceva timp in urma un filmulet lectie predata avand in fata un stup fara albine.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 15 Mar 2025, 19:40

ce va place sa vorbiti in "viitorull indepartat care nu se mai intampla".....

cine este acel cineva care se da profesor?...cine sta cu o lada goala fara albine....?...incercati sa va amintiti???
si cu cine asemanati acea persoana?? :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 19 Mar 2025, 10:24

Vasile_Bucovineanu scrie:Nu am nici un motiv sa fiu frustrat. Atata timp cat familiile mele de albine arata dupa cum se vede aici si la fel arata in fiecare an, cum se poate vedea in unele filmulete de pe canalul meu, intreb ce motiv as avea sa fiu frustrat. Frustrati ar putea sa fie unii care fac apicultura foarte performanta pe net, dar nu am vazut sa arate macar o poza din stupina. Ba imi amintesc faptul ca am vazut cu ceva timp in urma un filmulet lectie predata avand in fata un stup fara albine.

Si daca familiile arata asa tot timpul, de unde atata dorinta de a te baga in treburile altora, doar criticand...?!?
Nu spune nimeni ca nu esti un apicultor bun, dar asta nu dovedeste ca intelegi albina si ca-i cunosti viata!
Ai o varsta, iti tremura mainile, dar orgoliul e tot mai mare!

Si tiganul e bun prelucrator al metalelor si un bun turnator si siderurgist, dar asta nu inseamna ca e mai bun decat o domnisoara firava, care intocmeste proiecte complexe si creaza modele de bijuterii de o frumusete rara, chiar daca nu poate ridica un cancioc cu nisip, atunci cand intra in modelarie!

Acum 12 ani, aici, pe forum, am spus:
- daca eu incep sa vorbesc despre apicultura, la multi va trebuie translator!
Se vede ca si acum e valabil, deoarece raul si ignoranta din sufletul multor colegi. nu permit intelegerea unei simple zicale: "LUMEA NU E CAT SE VEDE PE FEREASTRA"!
ignatov andrei

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 23 Mar 2025, 21:55

Cine vorbeste despre orgoliu..........Nu am studii aprofundate de biologie. Am cu totul alta meserie care nu are nici o legatura cu albinele. Consider ca daca cineva nu stie daca familia de albine intra in stres la 35,1 grade sau la 35,2 grade nu poate fi un bun apicultor. In apicultura la fel ca in orice alt domeniu important e rezultatul final. Si atata timp cat am in fiecare am rezultate bune si foarte bune intr-o zona cu putine surse de nectar, nu am pierderi din efectiv la iernare inteleg destul de bine viata familiei de albine. Daca spun ca nu am pierdut nici o familie la iernare din iarna 95-96, care in zona mea a tinut 6 luni, nu o sa fiu crezut.
Refeitor la comparatia dintre tigan si domnisoara bijutier intreb ce e de facut atunci cand se dovedeste ca bijuteriile sunt falsificate cum s-a dovedit recent.
Cu privire la activitatea de pe forum foarte multi au incetat sa scrie dupa ce au fost jigniti si etichetati ca apartinand regnului animal. Nu inteleg de ce nu se poate discuta fara jigniri si invective.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 23 Mar 2025, 23:15

Vasile_Bucovineanu scrie:Cine vorbeste despre orgoliu..........Nu am studii aprofundate de biologie. Am cu totul alta meserie care nu are nici o legatura cu albinele. Consider ca daca cineva nu stie daca familia de albine intra in stres la 35,1 grade sau la 35,2 grade nu poate fi un bun apicultor. In apicultura la fel ca in orice alt domeniu important e rezultatul final. Si atata timp cat am in fiecare am rezultate bune si foarte bune intr-o zona cu putine surse de nectar, nu am pierderi din efectiv la iernare inteleg destul de bine viata familiei de albine. Daca spun ca nu am pierdut nici o familie la iernare din iarna 95-96, care in zona mea a tinut 6 luni, nu o sa fiu crezut.
Refeitor la comparatia dintre tigan si domnisoara bijutier intreb ce e de facut atunci cand se dovedeste ca bijuteriile sunt falsificate cum s-a dovedit recent.
Cu privire la activitatea de pe forum foarte multi au incetat sa scrie dupa ce au fost jigniti si etichetati ca apartinand regnului animal. Nu inteleg de ce nu se poate discuta fara jigniri si invective.
unde? ...eu nustiu despre cine vorbiti...serios :lol:
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 24 Mar 2025, 19:39

Vorbeam de bijuteriile gasite de Piedone in magazinele de bijuterii. :lol:
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 27 Mar 2025, 22:59

Vasile_Bucovineanu scrie:Sunt contra afirmatiilor lor numai atunci cand ei bat campii.

Vasile_Bucovineanu scrie:.Nu am studii aprofundate de biologie. Am cu totul alta meserie care nu are nici o legatura cu albinele

Vasile_Bucovineanu scrie:Vorbeam de bijuteriile gasite de Piedone in magazinele de bijuterii. :lol:

si eu va raspundeam ca la un om serios.... :lol:
va las cu Piedone...si decoperirile de 2 bani... :lol:
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 28 Mar 2025, 09:50

Vasile_Bucovineanu scrie:Vorbeam de bijuteriile gasite de Piedone in magazinele de bijuterii. :lol:

Postarea era intradevar o gluma. Dar e oare atat de greu de inteles ce a vrut sa spuna de fapt cel care a facut comparatia intre tigan si d-ra bijutier?
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 01 Apr 2025, 20:25

aici cum a ramas ?....
A.microclimatul ....
B.un cumul de factori
c....?

am impresia ca a ramas discutia in pom ca si pe alte topicuri si totul a fost doar "un drept la replica"....se pare ca inca suntem in "parametrii" ... :D
yuonyuon

Mesajde s.catalin » 01 Apr 2025, 21:07

Acum incep discutiile despre roit :)
s.catalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR