Prima pagină OFF TOPIC ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI

Esti certat cu cineva de pe forum si doresti o reconciliere ? Aici este locul....in Zona Verde...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Feriti-va de XXXX, este un partener neserios

Mesajde Ioan Guist » 13 Oct 2016, 12:24

Dupa un an ca acesta nicunul nu stam cu banii ...cum am sperat.
La fel ca si Cristi V. si eu zic asa:
Uite, dau eu in locul acelui om ce e de dat.Poate omul are un necaz, poate are o sincopa in incasari.Poate are buba pe creer.Nu e treaba mea si nici nu vreu sa stiu.Am eu destule buba pe unicul neuron in vigoare :lol:
Dar ..."hai sa facem sa fie bine sa nu fie rau."

Cat despre incurajarea smecheriei, cel obisnuit sau chitit sa traiasca din smecherie si tzeputze, se alege pana la urma tot cu o tzeputza.Sau ce putza !
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde filip » 13 Oct 2016, 12:28

cristi_vidican scrie:
filip scrie:Concluzia ar fi ai marfa -platesti banul.
Tot timpul se vor gasi profitori care sa speculeze buna credinta.
Si totusi va lasa inima sa nu-i demascati si sa pateasca si altii la fel?

Fiecare am vrea să plătim cât mai puțin.
Dacă vrei un stup după modelul care-l folosești, că doar nu o să iei în fiecare an tot alt model, trebuie să-l comanzi.
Când comanzi, trebuie dat avans.
Altfel nu se poate. tâmplarul a luat la rândul lui multe țepe, așa că preferă să stea liniștit.
Dacă dai avans, riști să rămâi cu el dat.

Asta e.
Legat de demascare, uneori preferă să pierzi bani dar să dormi liniștit. Unii nu sunt așa rezistenți la tăvăleală psihică, că e clar că nu o să te bată nimeni, nici nu-ți dă foc la casă. Deși nu se știe peste ce nebun ai dat. Am 2 vecini care s-au bătut din cauza nepoatelor care se jucau împreună. Ăștia nu-s nebuni. Îs oameni în toată firea, dar la un moment dat n-au funcționat supapele de refulare și pumnii au zburat prin aer.

Eu am cumparat 40 lazi si 5 nuclee anul acesta,cand au fost gata am platit,fara avans.Si pretul a fost bun.
Fund+corp 1/1 *-- 50 lei
Nuclee 6 rame 1/1 acoperite cu tabla si podisor plasa....... 50 lei
filip

Mesajde Ioan Guist » 13 Oct 2016, 12:36

Cunoastem cu totii n cazuri si n+n povesti.
Cand s-a comandat 100 de roi sau matci si omul nu a mai putut cumpara din lipsa de ...orice.Ce faci cu materialul? tocanita?
Sau se baga in lucru caturi si rame sau lazi si capace personalizate pe dimensiuni si ...nada ca omul are probleme
Furnizorii de materiale au si ei bubele lor.Se scumpeste materia prima si se gata aracetul din atelier.Fac rost de niste lichiditati sa poata onora ...lista.
Putina intelegere, putina elasticitate, putina omenie.Si totodata ...fermitate.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde filip » 13 Oct 2016, 12:44

Pot intelege prioritatile tamplarului............
Dar cand e final de sezon si au trecut 5 LUNI de cand a fost achitata comanda...........chiar nu pot intelege.
Nu poti onora comanda -restituie banii si cereti scuze.
filip

Mesajde Cristian IONITA » 13 Oct 2016, 12:51

fiecare dintre noi este resonasbil ptr propriile "asumari" .... sa primeste banii (multi sau mai putini este o alta discutie) dar sa nu-ti indeplineste ceea ce ai asumat ca faci nu denota nimic bun ... .
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde peterneamt » 13 Oct 2016, 13:01

Nu mai dau un ban pe promisiuni.......cumpăr doar ce-mi place (produsul finit ) ........nu dau arvună.....nu fac prietenie cu tâmplaru....dar negociez...şi nu mai sufăr pentru că am fost înşelat cum am suferit în trecut ! ;)
peterneamt

Mesajde mausica » 13 Oct 2016, 15:08

Toti avem probleme,insa nu inteleg cum poti taragana 5 luni pe seama cuiva....???
,,Baietii,, se ocupa de orice probleme ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Shrek » 13 Oct 2016, 16:48

Parca am mai auzit o poveste asemănătoare cu ceva vreme in urma. Nu îmi aduc aminte numele dar "tamplaru' inovator" pioner in apicultura ....homeopatica, parca , de undeva din nordul țării?! Sau din est? Ce ti-e si cu bătrânețe asta, prind greu si uit repede!
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 13 Oct 2016, 22:37

Shrek scrie:Parca am mai auzit o poveste asemănătoare cu ceva vreme in urma.

Mai Shrek, tu cati ani ai? Ca vad este mai vechi printre noi
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 13 Oct 2016, 23:04

Paaaiiiii inainte de a ma inscrie si io in "colectivă", v-am mai citit oarece vreme. Doar asa spunea un clasic al forumului : pune mâna si citeste taica ca tot.....filosof rămâi? Varsta mea? Nici tanar ca ...Mozart dar nici uitat ca...Tutancamon! Pe la jumate'!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 13 Oct 2016, 23:06

Oricat de multi or fi nu s putini cei degeaba :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dila Daniel » 14 Oct 2016, 07:51

Ioan Guist scrie:Dupa un an ca acesta nicunul nu stam cu banii ...cum am sperat.
La fel ca si Cristi V. si eu zic asa:
Uite, dau eu in locul acelui om ce e de dat.Poate omul are un necaz, poate are o sincopa in incasari.Poate are buba pe creer.Nu e treaba mea si nici nu vreu sa stiu.Am eu destule buba pe unicul neuron in vigoare :lol:
Dar ..."hai sa facem sa fie bine sa nu fie rau."

Cat despre incurajarea smecheriei, cel obisnuit sau chitit sa traiasca din smecherie si tzeputze, se alege pana la urma tot cu o tzeputza.Sau ce putza !

Ce mi-ar place sa fiu si eu asa "intelegator"...dar spre nesansa mea...
M-A FACUT MAMA OLTEAN!!!! deci:

-zici ca poate are un necaz,o sincopa...sa spuna,sa explice,sa caute intelegere(pagubitului)
-buba pe creer sau pe unicul neuron...sa aiba cand cere banii,nu cand trebuie sa-i dea

eu zic ca trebuie "dat in gat" aici pe forum,dupa expirarea timpului stabilit de pagubit

suntem un forum,o comunitate,o familie.Nu imi permite caracterul sa accept pasiv astfel de comportamente!
Acum,exista si varianta "tamplarului",pe care nu o cunoastem,dar,sunt convins ca un motiv rational sau de inteles omeneste,putea sa accepte si colegul Beekeeping,si nu mai refula public.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde BogdanU » 14 Oct 2016, 14:19

Daca suma ar mai fi avut un "0" , alta era calimera oare?
Fara termen de asteptare, direct pe teava!!!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde Beekeeping » 18 Oct 2016, 08:50

Eu am zis sa fiu om de inteles, dar uneori esti luat de fraier. Probabil nici eu nu mor fara 361lei, probabil nici tamplarul/apicultor nu se imbogateste. Asta e, maine va spun cine/ce/cum.
Si da, ii multumesc ca m-a invatat o lectie de viata, trebuie sa fii mai putin increzator in oameni.
Beekeeping

Mesajde Shrek » 18 Oct 2016, 14:59

Beekeeping scrie:Eu am zis sa fiu om de inteles, dar uneori esti luat de fraier.

Ei, nu chiar `uneori` , mai tot timpul!Ar fi culmea.....afacerilor ca un `mitic` sa fie pacalit de un provincial. Dar de ce nu spui povestea intreaga, cu siguranta ca ai `uitat` sa ne prezinti mai multe amanunte? De exemplu, cum l-ai cunoscut si de ce te-ai lacomit sa-i dai banii inainte. Poate chiar toti? Cum a sunat intelegerea?
Shrek

Mesajde cristian bh » 18 Oct 2016, 19:57

Shrek scrie:
Beekeeping scrie:Eu am zis sa fiu om de inteles, dar uneori esti luat de fraier.

Ar fi culmea.....afacerilor ca un `mitic` sa fie pacalit de un provincial.

Da ce,....crezi ca miticii intre ei nu se tepuiesc? :)
Parerea mea ca in Bucuresti sunt la fel de multi provinciali ca si in restul tarii,...sau tradus provincial,cu cat padurea-i mai mare si uscaturile sunt pe masura!
Pana una alta,....un atelier serios,...sau chiar un tamplar (serios si el ) nu va incepe o comanda serioasa decat prin acel avans care de fapt consfinteste acordul celor doua parti.Asta ca sa nu umble ulterior cu chestii de vandut ca sa-si recupereze investitia initiala .Cand ia aleu si uita pt ce l-a luat,....daca taie chitanta ii un bai,....daca nu taie chitanta ii bai de doua ori,...si stim cu totii ca a face rau cuiva e cel mai simplu si mai usor lucru,...dar totodata si cel mai greu,
de aceea in meseria asta cel putin ,musai sa functioneaze regula cuvantului dat,...ca altfel,trebuie sa ne gasim de clienti,........ doar pe mitici. :lol:
PS,...ghilimelele de rigoare sunt la locul lor,...
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI