jonny_it scrie:Puietul varos se elimina prin selectie + eliminarea factorilor care il pot cauza(umiditate excesiva in stup >>60%)
ignatov andrei scrie:Nu-i batut in cuie!
Puietul varos e ca si hiperaciditatea la om. Fiecare e cu propriul tratament.
Pe unul, ardeiul iute il termina, pe altul il vindeca. La unul ciocolata e crima, la altul e balsam...etc.
se schimba singure...buca scrie:Buna ziua, nu stiu daca ma incadrez unde trebuie cu aceasta postare ...dar incerc...
Ma confrunt cu o situatie foarte ,, stranie". Am 15 stupi pe 12 rame populate cu albine italiene. In urma cu mai bine de doua luni in unul dintre ei am gasit doua matci . Am luat-o pe cea tanara si am facut un roi .
La ora actuala am nu mai putin de 7 stupi cu doua regine , printre care si roiul facut cu ceva timp in urma cat si cel din care am luat matca tanara .. acesti stupi bubuie de albina . La unul dintre ei am gasit ambele matci pe aceeas fata a unei rame .
Va intreb pe dvoastra ...ati intalnit o asemenea situatie ? este o anomalie ?
Principala mea temere este ca in final sa nu dispara ambele ....
daca ambele matci ponteaza ...atunci faceti roi cu matcile batrane....buca scrie:Sper din tot sufletul sa aveti dreptate...reginele sunt de anul trecut si una din anul curent ...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori