Vasile_Bucovineanu scrie:Intr-o familie cu regina din 2018, marcata cu rosu, am observat ca in unele celulede albina era crescut puiet de trantor. Cu toti am intalnit acest fenomen. Se spune ca regina si-a cam golit spermateca. La inceputul lui iulie familia respectiva a dat un roi. Regina marcata cu rosu e prezenta in roi. Roiul a construit 7 faguri fara nici o celula trantori. Acum are puiet pe 6 rame si fenomenul de care am vorbit la inceput nu mai exista, respectiv nu mai exista nici o celula de puiet capacita bombat.
Vasile_Bucovineanu scrie:Intr-o familie cu regina din 2018, marcata cu rosu, am observat ca in unele celulede albina era crescut puiet de trantor. Cu toti am intalnit acest fenomen. Se spune ca regina si-a cam golit spermateca. La inceputul lui iulie familia respectiva a dat un roi. Regina marcata cu rosu e prezenta in roi. Roiul a construit 7 faguri fara nici o celula trantori. Acum are puiet pe 6 rame si fenomenul de care am vorbit la inceput nu mai exista, respectiv nu mai exista nici o celula de puiet capacita bombat.
daffid mihailov scrie:Curios cazul. Trebuie urmarit si tras niste concluzii. Am citit undeva ca s-a incercat selectie pentru familii cu doua chiar trei regine. Insa nu au reusit stabilizarea caracterelor in timp. Dupa a doua si a treia generatie se pierdeau. Intrebarea ramane, cum de si-a revenit prin minune? Sau poate albinele elimina mai repede oule nefacundate...
daffid mihailov scrie:Da, așa e. Multă vreme și eu am crezut ca regina decide dacă pune ou fecundat sau nu. Dar se pare ca altcineva face legea in stup. Mereu învăț câte ceva nou. Aceasta “pauza” ajuta și la puiet varos? Când se da vina pe regina? “Schimba regina” e una din metode, spun unii.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori