Prima pagină STUPARITUL - ANUNTURI FORUM ANUNTURI IMPORTANTE

Anunturi importante pentru membrii forumului Stuparitul...Regulamentul forumului Stuparitul, sponsorizari apicultori si alte anunturi importante.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii! : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tacerea mieilor !!!!

Mesajde jonny_it » 16 Dec 2021, 14:34

stefanmadalin scrie:Bine zis a mieilor...ca restul is oi batrane si nu le mai asteapta decat infinitul.
In ultimii 2-3 ani nu am mai auzim pe nimeni care sa se apuce de apicultura si care sa mai anime un pic domeniul...asa ca de unde discutii (noi)?

Suntem din ce in ce mai putini, intr-un domeniu cu multa munca si bani cu siguranta nu pe masura. De ce s-ar mai discuta aceasta ramura neatractiva a agriculturii?

Daca investeam banii in orice altceva eram mult mai castigat acum si nici rupt de munca nu eram.

Mai sunt si incepatori, dar s-a trecut de etapa in care multi credeau ca o sa se imbogateasca din apicultura. Usor usor raman doar cei care o fac din dragoste fata de albine si pentru cateva kg de miere pt familie si cei care iubesc albinele si chiar vor sa faca performanta.
In conditiile in care avem tratamente de toate felurile si tehnologie care ajuta mult + un pret al mierii decent fata de alti ani cine vrea sa faca apicultura o poate face fara probleme, doar sa aiba habar de ea.
Cat timp au fost fonduri UE pentru toata lumea multi erau doar cu albinele, mai putin cu productia de miere+etc..
Munca multa este in orice domeniu. Stau in birou cateva ore pe zi, sincer in zilele cand merg la albine mi se pare mult mai usor, chiar daca muncesc de dimineata pana seara, uneori nici nu am timp sa mananc.
Nu prea inteleg de ce unii sunt atat de pesimisti.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Dec 2021, 14:39

mircea scrie:Nu stiu daca are rost sa vorbim despre cauzele sau neputintele care au adus in breasla atata dezbinare, dar nu pot sa nu remarc ca stuparii inainte de a fi stupari, sunt si ei niste bieti oameni . Si oamenii intotdeauna vor sa primeasca mai mult decat dau . Ceva nu este bine, dar nu sunt eu in masura sa gasesc raul . Cred ca e timpul sa va treziti, inainte ca toata lumea sa se piarda intr-o izolare paguboasa .

Apicultura este o indeletnicire care se face in singuratate, rar in echipe de mai multi apicultori, deci nu o sa vedem concursuri si intruniri ca in cazul crescatorilor de porumbei de exemplu. Asta nu inseamna ca apicultorii nu vorbesc intre ei, ba din contra, mi se pare ca sunt mai multe discutii fata de acum cativa ani, doar ca sunt telefonice sau pe grupuri de whatsapp, telegram si mai putin facebook.
jonny_it

Mesajde peterneamt » 16 Dec 2021, 16:45

peterneamt

Mesajde yuonyuon » 16 Dec 2021, 17:25

peterneamt scrie:Un sfat pentru reușită :
hai ca ati nimerit o :lol: (nu ca celelalte postari nu au fost bune...nici vb) ... :lol:

deci care va sa zica ...tre sa sti cand sa spargi cuibu si cand sa arunci dalta :lol:

nustiu cum se face ca se sparg toate oalele in capul incepatorilor-nestiutorilor.......nu de alta dar cand apar "pinguiini" deja se strica treaba probabil deaceia atata dispret desii ei nu au obsolut nici o vina...ca sa nu mai adaugam ca au fost cei mai jumuliti pe toate partile....

o mare parte din vina o au totusi "falshii profeti" care au ingreunat cu mult viata incepatorilor din ultimii 5 ani....
acum sa facut linisti nici ca nu se mai apuca nimeni de apicultura ...si eu nu pot sa ma las .. ;)
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 16 Dec 2021, 17:28

stefanmadalin scrie:Pasiune pasiune, dar mai bine aveam o pasiune pentru bitcoin in 2014.
si din 2014 pana acum ce faceati....asteptati....?? nu trebuie sa avem o ocupatie fizica.....?
yuonyuon

Mesajde stefanmadalin » 16 Dec 2021, 18:04

Alerg, fac drumetii, s*x...si daca te plictisesti schimbi orasul/tara. In cativa ani poti schimba si planeta daca te plictisestiasa de mult.

-Ce vrei sa te faci vand vei fi mare?
Eu: Turist.
stefanmadalin

Mesajde yuonyuon » 16 Dec 2021, 22:37

stefanmadalin scrie:Alerg, fac drumetii, s*x...si daca te plictisesti schimbi orasul/tara. In cativa ani poti schimba si planeta daca te plictisestiasa de mult.

-Ce vrei sa te faci vand vei fi mare?
Eu: Turist.
de ce nu treci pe stationar .....?

ai timp sa faci ce vrei....daca apicultura imi ocupa tot timpu din start nu mai tineam stupi....

cred ca sa creeat o impresie foarte gresita cum ca apicultura e ca un un job zilnic.....eu nu lucrez mai mult de o zi pe saptamana in sezon ....si atunci cateva ore cu exceptia extrasului....sau perioada cand fac matci/roi
yuonyuon

Mesajde ioanpuiu » 16 Dec 2021, 23:32

Orice demers pozitiv e de apreciat numai că de data asta, şi de această dată, ai inceput cu stângul.
mircea scrie: Cred ca e timpul sa va treziti, inainte ca toata lumea sa se piarda intr-o izolare paguboasa .

Folosind pluralul persoanei a doua (voi să vă treziţi) te poziţionezi din start în afara problemei şi nu este de loc aşa.
Eşti parte a problemei, probabil principala cauză pentru situaţia în care s-a ajuns.
Ultima oară modificat de ioanpuiu pe 16 Dec 2021, 23:42, modificat 1 dată în total.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 16 Dec 2021, 23:33

Te-ai "scos din joc" şi ne scrii de pe o poziţie îndepărtată şi superioară.
Termenii pe care i-ai folosit, formulările, ("tăcerea mieilor" "stuparii sunt şi ei nişte bieţi oameni" şi nu numai astea) m-au dus fără să vreau spre Luceafărul lui Eminescu

Trăind în cercul vostru strâmt, norocul vă petrece
Ci eu în lumea mă simt, nemuritor şi rece
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 16 Dec 2021, 23:38

Poate eşti talentat ca proprietar de forum dar ca manager (administrator) eşti jalnic şi efectele se văd.
Au fost situaţii cănd ai putut să alegi dar deciziile au fost neinspirate, cel puţin, sau de-a dreptul eronate pentru că nu ai anticipat efectul lor pe termen lung.
Cândva, ai avut de ales între traficul de substanţă şi traficul de scandal.
Acolo şi atunci, la început nu după ce a devenit predominant, se puteau face reglaje fine.
Între a sprijini sau a descuraja, alegerea a mers ... cum a mers.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 16 Dec 2021, 23:41

De ce scriu acum după o perioadă de abstinenţă ?
Pentru că am senzatia că încerci să arunci pisică râioasă în curtea altora, a noastră, a "muritorilor"
ioanpuiu

Mesajde mircea » 17 Dec 2021, 00:52

Puiule, de ce suntem toti sclavi ?
Si uite ca mai am o curiozitate, citatul ala al tau vorbeste despre o libertate oarba in lipsa libertatii . Nu ajunge numai speranta, nu-i asa ? Pentru a o capata trebuie sa faci ceva, nu sa imparti lumea in doua, aia care merita si aia care nu . Dincolo de vorbe, cunosti pe cineva de pe aici care nu-ti este egal ca om ?
Eu nu sunt stupar, oamenii astia da . Tu ?
Eu, voi, tu .
De ce spuneai ca ai venit ? Poate din nostalgie, ca din frustrare nu cred .
Bine ai revenit !

Sa continuam pe subiect .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde ioanpuiu » 17 Dec 2021, 01:35

mircea scrie:Bine ai revenit !

Nu am revenit pentru că nu am fost plecat niciodată.
Ăsta a fost primul forum pe care am activat şi totodată ultimul. Mi-a ajuns de forumuri.
Citatul ala, mă mir că nu ştii, s-a născut într-un moment de mare încărcătură emoţională, din păcate nu unul fericit.
El poate fi formulat şi altfel: "suntem sclavii speranţei" , fericiţii ei sclavi, deoarece fără ea ...

Să continuăm pe subiect, spui tu.
Din nefericire cei cu care s-ar fi putut dezbate subiectul ăsta la un nivel acceptabil nu mai sunt activi. Poate nici interesaţi.
Speranţa este şi ea, uneori, în suferinţă.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 17 Dec 2021, 01:47

mircea scrie:Dincolo de vorbe, cunosti pe cineva de pe aici care nu-ti este egal ca om ?

Toţi membrii forumului îmi sunt egali în drepturi.
Sper să te mulţumesti cu răspunsul ăsta.
ioanpuiu

Mesajde mircea » 17 Dec 2021, 13:52

Din nefericire cei cu care s-ar fi putut dezbate subiectul ăsta la un nivel acceptabil nu mai sunt activi.

Si de ce ma rog ce s-a scris pana acum pe subiect nu ar fi "acceptabil" ? Eu stiu ca tu voiai sa spui altceva, dar din pacate a iesit ce a iesit .

Mica mea "discutie " cu Puiu este relevanta . Ea se multiplica si poate fi regasita aproape in orice subiect deschis . Participand la un dialog comun avem tendinta de a imparti si cataloga oamenii . De a arunca o parte in derizoriu . Nu o facem numai in mintea noastra, ci o punem in cuvinte scrise si ii dam drumul pe public . Ori lucrul asta este total neproductiv, pentru ca ucide dialogul . De ce ar fi valabila si corecta numai parerea mea ? Aparent ne comportam ca niste mici "dictatori", in realitate suntem doar prizonierii propriilor noastre pareri, neacceptand si alte pareri . Nu de fiecare data orgoliul este vizibil, insa de fiecare data ne influienteaza mesajul public . Nu dorim doar anihilarea ideilor expuse de altcineva, dorim si ""moartea" aceluia . Nu are ce cauta pe aici, este cuvantul de ordine . Pinguini si profesori inchipuiti isi dau branci pe scarile unui spatiu al dialogului comun . Ajunsi la pamant, cauta vinovati, neaparat vinovati, neaparat nu suntem noi .

Pare un fel de "apocalipsa" ? Este doar o realitate care a dus dialogul colectiv (nu numai pe forum, ci peste tot) intr-un sant din care numai unii dintre voi vor avea puterea sa-l scoata la liman . Eu mai putin sau deloc, pentru ca aici si oriunde sunt stupari, este si o lume a stuparilor . Si ca sa poti, trebuie sa faci parte din ea .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde ioanpuiu » 17 Dec 2021, 17:26

mircea scrie: Eu stiu ca tu voiai sa spui altceva, dar din pacate a iesit ce a iesit .

Ai dreptate, aşa este, am fost superficial.
Toate mesajele participanţilor sunt pe deplin acceptabile, nu am intentionat să fac cuiva un reproş.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ANUNTURI IMPORTANTE