stefanmadalin scrie:Bine zis a mieilor...ca restul is oi batrane si nu le mai asteapta decat infinitul.
In ultimii 2-3 ani nu am mai auzim pe nimeni care sa se apuce de apicultura si care sa mai anime un pic domeniul...asa ca de unde discutii (noi)?
Suntem din ce in ce mai putini, intr-un domeniu cu multa munca si bani cu siguranta nu pe masura. De ce s-ar mai discuta aceasta ramura neatractiva a agriculturii?
Daca investeam banii in orice altceva eram mult mai castigat acum si nici rupt de munca nu eram.
Mai sunt si incepatori, dar s-a trecut de etapa in care multi credeau ca o sa se imbogateasca din apicultura. Usor usor raman doar cei care o fac din dragoste fata de albine si pentru cateva kg de miere pt familie si cei care iubesc albinele si chiar vor sa faca performanta.
In conditiile in care avem tratamente de toate felurile si tehnologie care ajuta mult + un pret al mierii decent fata de alti ani cine vrea sa faca apicultura o poate face fara probleme, doar sa aiba habar de ea.
Cat timp au fost fonduri UE pentru toata lumea multi erau doar cu albinele, mai putin cu productia de miere+etc..
Munca multa este in orice domeniu. Stau in birou cateva ore pe zi, sincer in zilele cand merg la albine mi se pare mult mai usor, chiar daca muncesc de dimineata pana seara, uneori nici nu am timp sa mananc.
Nu prea inteleg de ce unii sunt atat de pesimisti.