Si eu am avut o mini-ciupercarie unde am cultivat pleurotus. Nu e nici greu nici usor...
Principala regula e sa le mentii temperatura optima si cel mai important cred eu , umiditatea. Eu n-am avut beci , am construit o anexa unde am inceput sa le cultiv. Temperatura era pe aproape , cu diferente mici dar umiditatea a fost cel mai greu de mentinut.
Compostul mi-l faceam singur : paie de grau tinute la 70grade(atentie , nu se fierb ca distrugi tot ce contin) , coceni de porumb tocati si rumegus. Munca enorma , totul la mana.
Miceliul il cumparam de la o ferma din Chitila , la kg si il insamantam eu acasa.
A tinut treaba vreo trei luni , pana au aparut niste musculite mici si intr-un final au inceput sa se usuce ciupercile. Eu nu foloseam nici un fel de insecticid sau tratament si cred ca asta a fost una din cauze.
Pe moment am renuntat la ele , m-am axat pe iepuri si bovine dar cred ca ma apuc din nou , deoarece poti scoate si un profit , cat de mic dar ai o satisfactie enorma sa le vezi cum cresc . Pe undeva seamana cu stuparitul.