Sal'tare!
Eu am facut anul trecut. Nu mai retin daca am scris pe acest forum sau nu dar n-a fost prea greu, insa nici chear 100% n-a fost satisfacator rezultatul.....
Am zdrobit gutuile intr-o piua din lemn folosind un mai tot din lemn.....Munca de chinez batran. Peste terciul obtinut am pus o mursa din 4 litri de apa fierbinte in care am dizolvat 1 kg de zahar. A fermentat si am dat la alambic. A iesit o tuica .....Tuica si-atat!....Nu avea decat vag gust si miros de gutui. Nu era rea dar nici dupa cum ma asteptasem, mai ales ca am baut de la un sarb din Dinias o rachie de gutui care chear avea buchet de gutui......Mie nu mi-a iesit....Am baut ceva din ea, am lasat-o pana asta vara si am vazut ca nu e pe sufletu' meu si am dat-o la muncitorii ce m-au ajutat in gospodarie......Anul asta desi am avut gutui multe - covor pe jos nu alta, n-am mai facut....Drept ca abea am facut fata la cate prune am avut si vorba aia: cand ai carne nu mai manci slanina......
Ma asteapta alt chin: Inca de boasca de struguri nici nu m-am apucat....Mi-e si groaza ca am destula, Astept sa pritocesc vinul sa arunc peste boasca si drojdiile asa ca pe la Sfantu' Neculai iar imput gospodaria.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget