gica.mosu scrie:AHAAA,amu m-am prins ...Deci di asta...Am dat la un nepot (din partea soatei)sa-mi faca la cazanul lui si compostul meu di pruniiiiii,si cand am primit rez final=o parti din rachie era tulburi,desi era ff bun-tare45*....Si uiti asa cat traiesti omul mai invata cati ceva=multumesc Mircea-63....P.S faceti ceva siiii unificati celi 2 topicuri(ce) dispri tuica-rachie...Multumesc-G.M
avisrhea scrie:Foarte interesante postarile,dumneavoastra insa ar fi pacat sa se termine aici,eu propun sa discutam in continuare despre invechirea rachiuririlor naturale ,stiut fiind faptul ca rachiurile crude sint aspre rele la gust prin continutul in aldehide cetone alcooli superiori.
Prin invechire in urma unui proces de oxidare lenta aldehidele si cetonele se esterifica bautura primind un gust fin,aromat dulceag,procesul este favrizat de doaga din lemn,care permite acea oxidare lenta,cedeaza rachiului colorantii din lemn si din aroma specifica esentei de lemn folosita. Acest proces confera finete si inobileaza rachiul ca gust si aspect. As avertiza distibsii colegi ca poti pastra un rachiu si 100 de ani intr-o damigeana de sticla fara sa-si innobileze calitatile.Invit pe colegii mai cunoscatori sa dezvolte subiectul in beneficiul tuturor.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori