Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de acestea

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Noi 2013, 03:06

Vă salut cu drag, mult stimații noștri apicultori!

Considerând că orice apicultor e și un bun gospodar, un mare muncitor, un om cu carte, mă adresez vouă cu nădejde să capăt un ajutor (sfat bun) nu doar în domeniul apiculturii ci și în mai multe lucruri legate de viață.

După cum știți, mă numesc Alexandru și sunt originar din Chișinău (Rep. Moldova). Mă identific (și chiar sunt) român din generație în generație doar că mai sufăr din cauza marelor războaie (politice) dintre cele mai mari puteri de pe glob (UE, USA, Rusia) ce se răsfrâng în regiunea noastră. Acum R.M. are o politică pro Europeană și destul de pro unionistă (în ce privește reunirea cu Romania). Eu sunt sigur că într-o zi va face parte din UE și cred că se va reuni cu Romania. Cu toate acestea eu oricum doresc să mă folosesc de dreptul meu și să-mi redobândesc cetățenia română. Din start menționez că nu starea economică/materială mă motivează ci cea spirituală, duhovnicească. Sunt un pocăit ce trăiește după Evanghelie (Biblie) și ași fi putut pleca (după cum mulți știți) în USA, mai cu seamă că am acolo și rude, prieteni apropiați (cu cetățenia USA). Pe mine mă obligă Dumnezeu prin poruncile Sale scrise în Biblie și nu în ultimul timp dragostea mea firească față de toți românii să le vorbesc tuturor românilor despre Dumnezeu (voia Lui). Pentru asta îmi redobândesc eu cetățenia română și nu îmi fac altă cetățenie (d/e: USA). Pe viitor doresc să mă stabilesc cu traiul în Romania căci de acolo îmi va fi mai ușor să activez în toate domeniile în care activez deja (d/e: Biserica Domnului, apicultura). Și aici (în domeniul material) am nevoie de ajutorul vostru, dacă puteți fi atât de amabili și binevoitori. Nu știu exact cum să-mi investesc puținii de care dispun. La sigur știu că pentru început am nevoie de o casă de locuit. Pentru asta mă gândesc să cumpăr o părticică de pământ (de aproximativ 2.000 €) și să construiesc o căsuță din lemn (uzat cel mai probabil). Nu știu cât e de potrivită/bună varianta mea, dacă aveți o variantă mai ieftină, sigură și sănătoasă vă rog să-mi scrieți. Eu iubesc sfaturile bune, știința adevărată, cercetarea profundă și nu în ultimul timp iubesc și părtășia. Deci vă mai rog să-mi scrieți de ce acte voi avea nevoie, cât e de anevoios să le obții, unde să le obții, cât durează și tot așa în această ordine de idei. La fel mă interesează și toate actele, formalități obligatorii ce țin de prisacă. Sunt binevenite și multe alte sfaturi bune ce izvorăsc din inima voastră. Mulțumesc anticipat!
Apropo, am citit în forumul nostru tot topicul: Casa din lemn masiv ( http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=38&t=4263 ), e destul de interesant și util doar că pe mine mă interesează în ce privește casa ceva ieftin în primul rând, mic, și deocamdată sunt dispus să o fac din orice material (rezonabil). Plus am nevoi de multe alte sfaturi după cum ați înțeles din cele expuse mai sus și consider că o să apară și altele întrebări pe parcurs. Vă mulțumesc din suflet pentru înțelegere și ajutor. Scrieți-mi vă rog cât mai mult posibil, eu am nevoie de înțelepciunea. știința voastră mult, mult, mult.

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde talex » 27 Noi 2013, 14:41

Alexandru, iti dau si eu un sfat. Stai in Moldova. Si eu sunt basarabean, stabilit la galati, am stupina aici. e atat de multa birocratie. Acte peste tot, autorizatii, impozite mai nou. Obtine cetatenia romana, dar in Md poti face mai usor apicultura. In MD nu exista impozit, faci o declaratie la primaria din sat si ei o adeverinta de la medicul veterinar din sat. si toate problemele sunt rezolvate. Pastoral faci fara nici o problema, unde vrei si cand vrei. Nu te-ntreaba nimeni cati stupi ai. Ca sa transporti mierea la Chisinau e suficient sa iei o adeverinta de la primarie precum ca ai stupi. Eu regret ca mi-am facut stupina aici, mai bine o faceam in sat la ai mei, sunt de la 30 km nord de cahul. nici nu tre sa facem pastoral, avem acolo padure de salcam imensa si doar vreo 3 apiculori, m-am ingrozit cand am vazut la liesti, ivesti, hanu conachi, stupina langa stupina. Ai mei au acolo 100 de familii, eu o sa-mi cumpar o casa in sat in md si o sa-mi fac pana la urma o stupina. materialul biologic il am gratis. asa ca nu te grabi, sau gandeste-te bine. I-as duce pe astia de aici, dar nu pot sa trec la Vama, pt ca din nou e nevoie de ACTARAIE DOLDORA. Insa tu decizi cum crezi ca e mai bine. E adevaraa ca in Ro pretul mierii e ceva mai mare 10-15 la suta. In MD ai avantajul ca nu te-ntreaba nimeni si nu se ia nimeni de tine, nici finantele, nici politia de frontiera (nici nu exista asa ceva). Diferenta dintre mine si parintii mei ei e ca ei fac apicultura fara nici o grija - finante, politie, adeverinte, certificate. doar cu un minim de acte.
talex
 
Mesaje: 333
Membru din: 03 Ian 2013, 21:51

Apicultura în Ro sau Md e mai rentabilă?

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Noi 2013, 18:15

talex, mulțumesc de sfat. Apreciez efortul depus pentru a poșta acest mesaj. Ce să zic, mă sperie și pe mine birocrația, impozitarea ș.a. Cu tote acestea apicultura stă pe picioare în Romania. Desigur că nu-i ce mai dezvoltată țară din UE în domeniul dat dar să sperăm că nu va cădea într-o extremă sau alta. Și în R.M. se schimbă situația peste noapte. Eu personal știu că se apasă și la noi pe apicultori în ce privește actele. Cel puțin pe mine ma luat o dată un inspector la întrebări și am înțeles pentru mine că cu actele în regulă trebuie să fii oriunde. De ce părere ești cu privire la ideea de a trăi în Ro și a ține prisaca în Basarabia? Eu deocamdată altă variantă nu am, așa în următorii ani și se prevede să fie situația. Până vinzi, cumperi, faci actele, treci toate etapele. În fine, să de Domnul sănătate și viață iar acolo vom vedea deja cum vom sta cu albinăritul.

Multă sănătate!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde talex » 27 Noi 2013, 21:35

Eu de la Galati pana in sat - Badicul Moldovenesc, am 95 de km, tot cu trecerea vamii ii fac in 2 ore, daca nu apar probleme. Teoretic se poate sa locuiesti in Ro si sa tii stupina in Basarabia, cu conditia sa fie distanta cat mai mica. Dar nu poti fi un bun apicultor daca nu esti aproape de stupi, sa-i supraveghezi. Sa presupunem ca faci cuiburile la 15 octombrie, impachetezi ca la manual (perne de papura, hrana destula, gratii antisoareci), pana la 1 martie n-ar trebui sa intalnesti dificultati majore. Dar oricum in aceste 4 luni vei mai trece pe-acasa. Insa in mai, iunie, iulie, august, obligatoriu trebuie sa fii langa ele. Acum depinde cati stupi ai. Eu am in vedere cel putin 50 de stupi. Dar nu inteleg de ce vrei sa-ti faci casa in Ro si inca la tara, daca vii in Ro, macar sa vii la oras. La tara se poate si la noi la fel de bine. Ai iesi si mai ieftin cu casa. Depinde de multi factori, daca ai familie, daca ai copii, daca poti obtine un loc de munca in Ro. Eu in locul tau as depunde cat mai repede actele pt cetatenia romana, eu o am din 2009, acum procedura e simplificata la maximum. nu o obtii doar daca nu o vrei. eu a trebuit sa aduc dovada ca am stat 4 ani, era conditii mut mai anevoioase, am asteptat 3 ani si abia apoi, acum o poti obtine in maxim un 1 an si 2-3 luni. Obtine cetatenia si implicit dreptul la libera circulatie (il meritam cu prisosinta) si fa-ti o stupin de vreo 200-300 de familii. Ai mei au avut la un moment dat 140, dar le-au neglijat vreo 2 ani si intr-o primvara s-au trezit doar cu 100. Succes in ce faci. In Basarabia sunt mai putini apicultori, ai sanse mai mari sa razbati. Asa cred. Poate e doar o impresie. Oricum, e nevoie de munca.
talex
 
Mesaje: 333
Membru din: 03 Ian 2013, 21:51

Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de acestea

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Noi 2013, 23:11

talex, da, de muncit oricum trebuie, ai perfectă dreptate. Eu îmi doresc viață la țară chiar dacă e mai scumpă viața acolo, am pentru aceasta mai multe motive cum ar fi: faptul că ești mai departe de toată mizeria de la oraș, de acea pornografie afișată peste tot, de acel desfrâu, de stresul acela zilnic, de aerul acela poluat, de virușii aceea din autobuze, troleibuze și tot așa mai departe. Mi-ași dori să trăiesc la țară într-o căsuță de lemn, însurat, cu mulți copiii, cu o biserică sănătoasă în sat, cu o pădurice de salcâmi pe alături, cu prisacă în grădină. Copiii ca să crească sănătoși ar trebui să crească în sat, dar și pentru sănătatea noastră duhovnicească, spirituală și fizică e mai bine să locuim în sat. Eu am trăit 18 ani (din 26) la bloc și nu sunt fascinat de viața la bloc. Da, e mai ușoară dar nu și mai bună, sănătoasă, activă, calitativă, îndelungată. Tu zici că în R.M. e mai ieftin să te construiești, o fi, dar eu nu cred căci economia e mai slab dezvoltată, mai multă corupție, cu monopoliști aproape în orice domeniu. Privitor la ideea de a veni la oraș doresc să zic că una ca asta mi-ași dori în ultimul rând, chiar dacă pot și mâine să-mi cumpăr o garsonieră practic în orice oraș din Ro. Sincer, nu găsesc rezonabilă această idee. Dar sunt gata și de un pas în urmă în caz de ceva. Privitor la redobândirea cetățeniei, deja procesul e pe rol, adică am depus deja actele necesare. Sunt de acord cu tine când zici că nu o obții numai dacă nu dorești. Și totuși un prieten de al meu din satul Doroțcaia de lângă autoproclamata Transnistrie (zona de conflict) a așteptat aprox 20 de luni cetățenia Ro și acum i-a venit o scrisoare în care trebuie până în ianuarie să facă rost de o declarație de la Primărie că satul a făcut parte din Romania Mare și acei din sat zic că li s-a dat ordin de sus să nu mai ofere astfel de declarații nimănui. Uite așa sau mai schimbat lucrurile pe aici. Sunt de acord cu tine și atunci când zici că e mai bine ca prisaca să fie mai alături de tine, doar că asta nu întotdeauna e posibil. Văd că ești apicultor destul de serios, eu abia sunt un începător cu 17 familii și îmi este mai ușor deocamdată. Sincer, nu exclud faptul să trec granița (legal) cu ele. Cum ți se pare una ca asta?

Multă baftă și sănătate!

P.S. o bază a unei case noi din lemn la doar 5 mii € http://www.verkauf.ro/ro/oferte.html
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Noi 2013, 23:22

cornelioandanciu scrie:Fa-ti actele, apoi vezi dumneata ce poți face mai departe. Romania este țara ta!

Mulțumesc frate român de susținere, îmbărbătare, înțelegere. Apreciez! Da, toate actele sunt deja depuse pentru redobândirea cetățeniei, rămâne doar de așteptat în ce privește facerea actelor, iar în alte domenii trebuie de acționat căci timpul e limitat și viața se scurge.
Apropo, cine îmi poate zice cât e de adevărată afacerea în Romania cu copacii Paulownia ?
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Știri de ultemă oră!

Mesajde Alexandru.Chisinau » 28 Noi 2013, 00:05

P.S.
Știri de ultimă oră legate de soarta noastră!

Comisia Europeană a propus ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Comisia+Europeana+a+propus+ridicarea+vizelor+pentru+Republica+Mo

Traian Băsescu, la TVR 1: Următorul proiect de țara pentru Romania - unirea cu Republica Moldova http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-r ... -18-50.htm

Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de acestea

Mesajde Alexandru.Chisinau » 28 Noi 2013, 23:31

Fraților români, ce părere aveți de o astfel de căsuță (nefinisată) la suma de 3950 € ?
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn-IDRFZl.html#2b2636bbaa;promoted
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde State » 28 Noi 2013, 23:42

Foarte mica si scumpa. Mai pune transportul+montajul+acoperis+finisari+instalatie electrica+bransament la apa/current/canalizare(daca e cazul).
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State
 
Mesaje: 2028
Membru din: 12 Dec 2012, 00:27
Localitate: Sociopat

Re: Știri de ultemă oră!

Mesajde bio » 29 Noi 2013, 10:39

Alexandru.Chisinau scrie:P.S.
Știri de ultimă oră legate de soarta noastră!
......
Traian Băsescu, la TVR 1: Următorul proiect de țara pentru Romania - unirea cu Republica Moldova http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-r ... -18-50.htm


Sal Alex..
......se vede ca nu traiesti in Romania,.... ca nu ii sti stilul lui nea Base . ..bine ca nu vrea si referedum cu chestia asta, sau, poate asteapta sa il faca de alegerile viitoare .

Este doar o pastila aruncata de nea Base cum arunca el dintotdeauna.
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde Alexandru.Chisinau » 29 Noi 2013, 21:00

Salutare Bio,

eu nu sunt contra lui Trăian Băsescu, nici pro Trăian Băsescu deoarece eu trăiesc valorile și principiile Biblice care mă învață să nu mă încred în omul muritor ci în Dumnezeul Nostru Cel Atotputernic ce e vecinic. Și un alt lucru care mă învață Cuvântul Domnului este să mă rog pentru cei ce sunt înălțați în dregătorii.

Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (1 Timotei 2:1-4)

Aşa vorbeşte Domnul: "Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul! (Ieremia 17:5)

Multă sănătate!


P.S. Republica Moldova a parafat acordul cu Uniunea Europeana. (video)
http://stirileprotv.ro/stiri/international/republica-moldova-parafeaza-acordul-cu-uniunea-europeana-traian-basescu-in-vizita-la-chisinau.html
"Fiul omului, scrie numele zilei acesteia, numele zilei de azi! Căci chiar în ziua aceasta se apropie împăratul Babilonului de Ierusalim. (Rep. Moldova) (Ezec.24:2)
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Dec 2013, 16:16

State scrie:Foarte mica si scumpa. Mai pune transportul+montajul+acoperis+finisari+instalatie electrica+bransament la apa/current/canalizare(daca e cazul).


Salutare State,

m-am gândit zilele acestea la scrisele tale și am mai vorbit față în față cu alți oameni (lemnari) și ei zic la fel că e scumpă căsuța.

Deci și eu tind să gândesc că nu e cea mai bună variantă să cumpăr o căsuță de lemn (în special pe de-a gata făcută). Mai ieftin ar fi singur să fac rost de lemn, cunoștință în domeniul construcției, planul casei ș.a. și să-mi construiesc o casă.
Cu toate acestea doresc să public niște info interesantă (consider eu) cu privire la case (construcții) ieftine din lemn pentru cei ce dispun de mai puțin timp pentru a construi o casă și mai mulți bani pentru a o procura mai pe de-a gata făcută sau pentru cei ce doresc că facă o comparație între prețuri. Și totuși țin să afirm că sunt rezervat în a recomanda aceste oferte.
Mă gândesc acum și la propunerile ce circulă prin net cu privire la construcția caselor din lut cu paie (eco). Dacă dispuneți de ceva informație cu privire la aceste case, vă rog, scrieți-ne.
Mulțumesc anticipat.
Sănătate
http://mercador.ro/oferta/casa-de-lemn-barne-ID100lN.html#2b2636bbaa
Casa de lemn, barne.
Preț: 6000 EUR

http://www.verkauf.ro/ro/oferte.html
Casa din lemn K1
Preț: 5000 EUR

http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn-ID143JJ.html#2b2636bbaa
Preț: 4900 EUR
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn ... a;promoted
Preț: 3950 EUR
http://mercador.ro/oferta/casa-din-lemn ... 2b2636bbaa
Preț: 3300 EUR
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn ... 2b2636bbaa
Preț: 3300 EUR
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn ... 2b2636bbaa
Preț: 3150 EUR
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn ... 19cd44ec99
Preț: 2900 EUR
http://www.tocmai.ro/budesti-casa-de-le ... 32985.html
Preț: 2500 EUR
http://mercador.ro/oferta/case-din-lemn ... 2b2636bbaa
Preț: 2400 EUR
http://mercador.ro/oferta/casuta-de-lem ... 19cd44ec99
Preț: 2240 EUR
http://mercador.ro/oferta/ura-de-lemn-I ... 19cd44ec99
Preț: 675 EUR
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de acestea

Mesajde Alexandru.Chisinau » 04 Dec 2013, 17:41

Casele din lut, ar fi ele mai ieftine și mai potrivite decât casele din lemn?
Vă rog să scrieți ce știți despre aceste case. Mulțumesc anticipat. Sănătate


Casă din lut cu nisip și paie


Cob house build in CanadaCasele ecologice tip dom au ajuns si in Romania. Sunt de 10 ori mai ieftine si rezista la cutremure
http://stirileprotv.ro/stiri/social/casele-ecologice-tip-dom-au-ajuns-si-in-romania-sunt-de-10-ori-mai-ieftine-si-rezista-la-cutremure.html

Casele din lut sau dovedit a fi durabile, rezistente
http://www.youtube.com/watch?v=ppcSaIuWqC8
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Avatar utilizator
Alexandru.Chisinau
 
Mesaje: 430
Membru din: 14 Feb 2012, 01:17
Localitate: Chisinau

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2013, 18:54

Constructorul casei de mai jos scrie ca l-a costat sub 200 de euro
La adresa de mai jos aveti foto de la fundatie si pina la acoperis
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -MILK.html
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde Closcutz » 05 Dec 2013, 06:42

La noi in Dobrogea majoritatea caselor sunt facute din chirpici ( lut amestecat cu apa si paie, turnat intr-o forma din lemn facuta din 4 scandurele; dupa ce forma se umple cu material, se trage de manere si prisma de lut si paie(material) ramane pe sol sa se usuc la soare). Chirpicii se fac usor si sunt ieftini. In zona noastra sunt foarte rare casutele din lemn. Viata are aceleasi incercari de ambele parti ale Prutului. Cat despre Base si fitilele lui, a spus colegul Bio esentialul.
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta

Re: Casă ieftină, mică, rentabilă + acte ș.a. legate de aces

Mesajde Closcutz » 05 Dec 2013, 06:58

proapis13 scrie:Constructorul casei de mai jos scrie ca l-a costat sub 200 de euro
La adresa de mai jos aveti foto de la fundatie si pina la acoperis
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -MILK.html
salve :D


La costat 200 de euro pentru ca nu sta in Romania, ca altfel il ajungea lejer 2000 de euro. Am cautat sa cumpar un teren (cu sau fara casuta pe el) ca sa-mi fac o vatra de stupina dupa inima mea. Proprietarii declarau ca sunt dispusi sa vanda. Cand am ajuns la problema pretului minim ce i-ar multumi, evitau sa-mi dea raspunsul. Pina la urma o tanti mi-a zis ca doreste 7000 de euro ( pe o casa minuscula, din chirpici, fara gard in jurul terenului si fara apa curenta, pe care daduse sub 1000 de euro acum cativa ani). Am incercat in alta parte o casa la fel de amarata, fara apa curenta, mai izolata, cu teren mai mult, partial imprejmuit; Proprietarul mutat in alta localitate de ani buni, mi-a declarat imediat ca doreste sa vanda ca si asa nu a mai ajuns pe acolo de nu stiu cati ani. Il intreb care-i suma ce l-ar multumi? Pai nu stie, ca nu a cercetat pretul judetului :shock: si ca in privinta casei oricum mi-ar socoti-o separat ca are beci :shock: :shock: Eu insist...totusi matale cat ai zice ca face? Il intreb: 5000 de euro cum ti s-ar parea? Batranelul raspunde : aaa la suma asta nici n-am ce discuta.Epilog cele doua casute sunt in stare jalnica, nu le foloseste nimeni, nici macar terenul, se degradeaza de pe o zi pe alta si mi-au facut imaginea de ansamblu asupra pietei imobiliare rurale din Romania.
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta

Următorul

Înapoi la CASA SI GRADINACine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori