Donbazil scrie:Sal'tare!
Amandoi aveti dreptate. Ce numesc regatenii "sunca" dincoace de Carpati este "clisa".....La ce zic ei jambon, zicem noi sunca, iar clisa ei zic la noroi....
Din pacate pentru unii care au colesterolul peste 300 acestea sunt prohibite
Nu-i nimic , apar urzicile si scade si colesterolu'...
Pe bihoreni ii rog sa intrebe bunicile cum se face "curichi de cucurbata". Facea bunica-mea cand eram copil si-mi placea grozav, dar banatenii astia nu stiu face si parca mii dor.....
Sal'tare!
Tatal meu a lucrat 30 ani in mina de uraniu de la Baita,sau Avram Iancu cum se numea.In plina glorie a anilor 50, 80.
Merinde in straita avea aproape in fiecare zi,o bucata buna de clisa si paine!
Ieseau afara din mina faceau focul si o frigeau in frigare,si apoi continuau lucrul.Acusi face aproape 30 de ani decand a iesit la pensie.Din cand in cand i se face dor de o clisa fripta si face la fel ca odinioara.
Colesterol nu stiu daca a adunat atunci mai mult sau dupa ce a iesit la pensie,dar la 78 de ani inca conduce masina,
Ceea ce numesti curichi(citit ca pe litere suna moldoveneste dar la noi se pronunta o combinatie intre cht,imposibil de pronuntat de fratii nosti!)
probabil este acea cucurbata cruda ,data prin razatoare ,cu zama de zer si lapte acru cu smantana,oleaca de clisa prajita,si marar!
Da,.....facem in continuare,