lucky5strike scrie:Peletareala este noul trend, problema e ca o masina decenta de facut brichete te rupe... una decenta sare de 10000 euro.
Eu am scapat de rumegus...asa ca nu-mi mai trebuie peleti...
https://youtu.be/uyYUH2M6ZNcdar una peste alta, ar fi buna o masina din asta de facut brichete. Cine are livada, vie, chestii vegetale de tocat, paie, teren in general...poate face brichete garla. Acum sa vedem si randamentul...costuri: amortizarea sculelor, curentul electric, intretinerea sculelor, pretul /kg la brichete. O idee nemaipomenita, ca si asa se scumpeste gazul. Pt. centrale...de inventat si un sistem de ardere inclusiv al fumului rezultat din arderea initiala, pentru randament maxim si poluare minima

O centrala cu peleti consuma pe an 5 tone material combustibil. Un total in bani de 1700 eur, doar peletii. Asta ca inceput. Cu un pret al masinariei de 10000 de eur, se amortizeaza in 6 ani. Dar ne trebuie si aparatura conexa ? De maruntit, de feliat, de trestii si chestii ? Cam toata linia de facut peleti face 30.000 eur. Nu iau in calcul consumabilele. Mai pui centrala 7.500 eur, timpul pierdut pt. efectuarea peletilor...si iese...o afacere pe termen lung

Eu pana la urma imi iau un granulator din ala pentru a face peleti din lucerna. Imi plac iepurii...da' le trebuie peleti si lor

Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...