cand plec la rapita asa depozitez caturile,in stupina pe un palet...

mellis scrie:ignatov andrei scrie:In majorritatea cazurilor fagurii sunt deja insamantati (in familia de albine).
Eu tin ramele afara, in corpuri si nu am probleme cu gaselnitza, decat foarte putin!
Nu tratez cu nimic.
Repet: din familia de albine pleaca totul!
Puteti detalia va rog?
Anul acesta am avut mari probleme cu fluturii..
tineti ramele peste/sub stupi?
Cum faceti tratament AV cu ramele sub stupi (daca este cazul)
Multumesc..
emil_sorin scrie:... un roi de Buckfast îmi dat de lucru , ca din 8 rame de ME , acum două săptămâni , avea 4 rame de puiet , din spetează în spetează și pe 2 rame mai bine de jumătate ,.... vroiam să îi sau și două rame cu miere după diafragmă .dar după ce îmi spui nu e cam bine .
Doru89 scrie:Buna ziua am si eu o intrebare in privinta tratari gaselnitei prin congelarea ramelor 5 ore in congelator,daca le congelez o sa aiba un efect negativ cand o sa le dau la albine in primavara ? Astept raspunsuri multumesc pentru timpul acordat.
Doru89 scrie:Multumesc Petru pentru raspuns stiu faza cu sulf si acid formic dar eu is mic am 5 fam baza si 3 roiuri si nici nu am depozit sa tin rame si altele,acum le tin pe un stelaj din lemn facut de mine pactic 2 scanduri mici cu 6 picioare simplu si la obiect au aer destul,faza eu cand leam pus pe stelaj leam pus una langa alta a trebuit sa le pun la 1 cm departate una de alta sa nu le dau la gaseltina conditi propice,stelajul il tin la mine in hol.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori