Prima pagină BAZAR STUPARITUL VANZARI - CUMPARARI ECHIPAMENTE APICOLE

Stupi , echipamente si utilaje apicole

Re: Presa din beton pentru faguri

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2022, 22:47

kiloz scrie:Distanta intre rame. Eu folosesc rame cu umăr de 35mm la mer si de 36 la 1/1.
Despre faguri Cu celule micsorate se poate discuta dar e irelevant de nesemnificativ. Oricum celulele se obturează, daca nu le comvine la albine le roade până la fundal si reconstruieste.
Perioada de eclozare nu are nici o legatura cu mărimea celulei, în schimb cu temperatura din cuib da. Aici intra în schema latimea umerilor la rame.

Cati faguri artificiali cu celule reconstruite din colt in colt al fagurelui ati vazut pana acum? Va spun eu zero, pentru ca albinele nu prea fac asta, o fac dar nu pe tot fagurele ci doar pe portiuni mici.
Perioada de eclozare are legatura cu distanta intre rame, dar dimensiunea celulei are legatura cu altele la fel de importante.
Defapt toate astea se cam leaga si nu are sens una fara cealalta si ne dam seama ca undeva in trecut unii au facut niste calcule gresite. Le indreptam sau mergem asa inainte cu toate problemele care apar din cauza asta?!
jonny_it

Re: Presa din beton pentru faguri

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2022, 22:58

5rame scrie:
jonny_it scrie:
daca celula este mai mare albina tinde sa nu curete prea bine celula dupa ce o albina tanara iese.
Am observat si eu ca in fagurii cu celule mai mici chiar si dupa cateva generatii de puiet nu arata atat de inchisi la culoare ca cei cu celula mare.

Foarte interesant! Multumesc!
Ce e cu albastru este o puternica argumentatie pentru ce e cu rosu.
Iar acolo unde nu este curatat corect se dezvolta mai bine agentii patogeni.
Cumva din aceeasi cauza fagurii negrii sunt parca mai lustruiti?

Nu am mai zis de agentii patogeni pentru ca stim cu totii de ei si de prezenta lor in fagurii vechi.
Fagurii negri "sclipesc" din cauza resturilor(camasilor+propolis) ramase de la albinele ecluzionate.

Exista masuratori, o albina mai mare nu inseamna trompa mai lunga sau ca poate transporta mai mult nectar sau polen, unii ar spune ca este fix pe dos, o albina mai mare este mai greoaie si de aici toate problemele ce pot aparea in lupta cu pradatori, boli, etc...
jonny_it

Anterior

Înapoi la VANZARI - CUMPARARI ECHIPAMENTE APICOLE