Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde lucky5strike » 01 Iul 2018, 10:53

Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde dantat » 01 Iul 2018, 11:44

lucky5strike scrie:http://www.zf.ro/business-international/care-sunt-salariile-si-nivelul-de-trai-in-europa-unde-se-situeaza-romania-17059543


Eu am luat ca punct de referinta nu salariul, ci "alocatia" lunara de care ai nevoie, specificata in lege, in cazul in care vrei sa emigrezi. De exemplu in Costa Rica e 800$ lunar. Ai banii astia, te primesc cu bratele deschise.
Calculat, singura diferenta adiacenta nivelului de trai (nu de mentalitate) ar fi ca la un salar primesti mai multi bani odata. Reusesti sa faci mai multe cand primesti mai mult odata. Asadar, propun pentru RO, sa se dea salariul pe un an intr-o singura luna. Opusul monedei ar fi cam cum scot apicultorii bani (din cand in cand...). Ce, va incurca contabilitatea, va e ca ramaneti pe sec alelalte 11 luni ?
PS: au pacanele in Monaco ?
PS2: vrea careva sa profite de salariul mare din celelalte state deschizand in loc de pacanele un loc de vanzare miere bio ?? zic si io ca membru absent al nici unui grup de producatori. Ma gandeam la rentabilitate...
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde dantat » 01 Iul 2018, 12:24

Unii viseaza ca membru al grupului de producatori sa-ti extragi mierea conform normelor UE intr-un centru autorizat (chiar daca o deplasezi singur la centru si nu ti-o ridica din camp), sa beneficiezi de analize ale produsului ce o califica pentru vanzare (fie el si export), si sa ai posibilitatea sa-ti ambalezi si etichetezi produsul asa cum vrei, sa-l vinzi in ce magazin din Europa vrei.
Altii viseaza la contracte cu statul si miere gratis pentru copii...Nimic nu e gratuit. Cine isi educa copilul, il invata ce inseamna munca si banul. De ce cand e vorba de copii altora se vorbeste de gratuitati ?
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde Closcutz » 01 Iul 2018, 16:00

Nu mai visa ca sa nu cazi din pat!
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta


Re: Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde dantat » 02 Iul 2018, 19:29

In amandoua cazurile e vorba de strategii si posibilitati de finantare. Daca arendasul prefera sa-si aduca aproape clientul (pe arab), contractand pe termen limitat contra unei sume ce o poate trece la "venituri fixe", fratii din Moldova au rupt gura targului copiind modelul de succes al supermarketurilor ce-ti ofera loc de raft. Si e fain un loc unde gasesti mai multe odata. Singura problema ar fi banii. Da' se vede cu ochiu liber, si asta imi place, ca e nevoie mare de asa ceva. Cerere exista, insa capitalul e problema. Cand reusesti sa atragi investitori pe ceea ce te pricepi, e cel mai bine. Cred ca la asta se asteptau si cu toate privatizarile astea de dupa comunism. Da' cine din comunism sa se ridice si in domeniul apiculturii la privat ? Ca toti palmasi...

Ca tot veni vorba de contexte, strategii si finantari: - de ce se orienteaza consumul cu 40% catre intern prin contracte cu statul ? (tot ca faciliteaza Ucraina sa-si revina si treburi)?
- De ce a ramas miere pe stoc anul trecut si de ce cateva centre de procesare au intors-o catre cei ce le-au furnizat-o, aceasta fiind considerata neconforma (...ca diverse). Astia cu miere pe stoc nu stiu s-o faca tuica ? :D
- Cand vor fi considerate masurile UE de alimentatie publica definitivate ? (multi o sa se trezeasca ca-si vor vinde produsele - si apicole- doar in targuri, vor fi cerute contracte cu diverse centre de extractie, cam cum se prelucreaza laptele pentru consum). Se realizeaza faptul ca un cost minim pe extractie/pasteurizare/imbuteliere/transport catre client se face doar procesand marfa toata odata in aceste centre ? In loc sa stai in camp la extractie, mai bine faci ceva mai amuzant...cum ar fi sa faci niste nuclei, ori roi, ori ... Intrebare: in loc de cateva ore cu centrifuga pe 120 de rame a cooperativei (langa care nici nu trebuie sa stai), doresti mai bine sa extragi la miere o saptamana ?
- La fel cum iti faci rentabila afacerea ori minimizezi costurile organizandu-te in grupuri de producatori, identic reusesti sa nu-ti mai rupi spatele, mai ales dupa o anumita varsta cand ai tot muncit si vezi ca-ti cam crapa palmele fara sa ajungi cum ar fi trebuit. Nici eu nu prea am timp sa ma gandesc la strategii cand imi masor cat de lungi sunt bratele la 5 dimineata dupa ce am terminat de carat.
- Care vrea sa-si deschida fabrica de biscuiti, ca miere am eu...(da' imi trebe ceva certificat de conformitate, ori buletin de analize, ori...ori ?)
- Si de unde presiunea asta cu impozitul ? Nu cumva am cam ramas in urma ? Eu vad impozitul si orice alta masura luata de stat, in orice alt domeniu, nu numai apicultura, cam cum isi fluiera ciobanul cainii: sa stranga oile sa mearga pe unde trebuie. Chiar daca nu e mereu cum convine.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Situatie salariul mediu in Europa

Mesajde dantat » 02 Iul 2018, 20:11

E adevarat ca multa lume, vechi apicultori, intra in panica cand cate un novice se apuca de albinarit. Am sesizat astfel de comportament in toate domeniile, unde li se pare ca nu e suficient loc.
Insa, ca bussiness, apicultura e cea mai dificila. Exista mai multe variabile decat in agricultura (unde o mai reglai cu un irigat). Asadar, chiar daca apele au fost stricate cu oameni ce incearca marea cu destiu', crezand ca albina face toata treaba, facandu-le inima rea multora ce stiu ce inseamna albina - ba locuri ocupate, ba albine netratate, etc etc, ba miere cu sirop, exista ca in orice domeniu o plafonare a idiotilor. Vor realiza ca apicultura nu e de ei.
Dar, in contrast asta nu inseamna ca cei cu state vechi nu trebuie decat sa "supravietuiasca" si sa astepte, ci sa fie cu un ochi pe noile trenduri (alea cam de 30'j de ani de prin alte parti). E clar ca un domeniu puternic acaparat de stat in trecut, unii ar fi trebuit inca sa-l considere strategic, are o strategie lasata la indemana si priceperea privatului. E la fel de clar ca in momentul in care devii nerentabil, nu poti scoate bani din bussinesul asta, inchizi sandramaua si te-apuci de altceva. Asta o sa se reflecte inclusiv la nivel de importuri de miere (exemplu: la ajutoarele sociale se importa miere din Bulgaria, probabil ca a castigat licitatia, fiind mai convenabili).
Esti privat, stii ca ai un produs bun, de lux, il vinzi ca atare, dupa ce-i faci o leaca de publicitate.
Pentru cine nu stie: nu poti privi apicultura ca un side bussiness (o modalitate de completare a veniturilor). Ca asa, side bussiness ar fi si gainile de prin curte, si porcul ce se mai intinde intre paie de craciun, si rosia ce o uzi din cand in cand. Ori te tii cap coada ca de orice afacere, ori nu...ca in apicultura iti zboara banii una doua cand ti se pare ca fondurile europene au miros de miere :)

Ma apuc si eu de o afacere de succes si la cheie. Da' habar n-am ce si cum. Mi se pare mie ca e usor: pui gaina in cotet si face oua. E simplu. Dai de mancare la capra si face lapte. Iar e simplu. Pui albina in cutie si face miere. Dai cu sapa si creste porumbul. Iti deschizi bucatarie si trimiti mancare la catering. Pui doua tuici pe rafturi si-ti deschizi bar. Inchiriezi o locatie si vinzi toale. Peste tot e simplu...da' te pricepi ?? ha ? :shock: :mrgreen: :geek:
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.


Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori