Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI

Discutii despre folosirea tratamentelor naturiste in combaterea diferitelor boli , la oameni si albine
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Atenţie la ceea ce mâncăm !

Mesajde peterneamt » 04 Apr 2018, 08:08

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4869
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Atenţie la ceea ce mâncăm !

Mesajde peterneamt » 23 Sep 2019, 13:48

Ciocolata ajută împotriva stresului și peștele te face deștept - dar există ceva despre o astfel de înțelepciune populară? Noi dovezi științifice arată că alimentația are un impact direct asupra sănătății noastre mintale și asupra sănătății mintale. Lăsați-i sătină cu zahăr, burgeri, pizza, călduțe, băuturi de sodiu și co. Să ne topească celulele gri?

Tu ești ceea ce mănânci! Din vremuri imemoriale, vernacularul are o legătură strânsă între alimentație și comportament. Cercetările din întreaga lume arată în prezent că există o mulțime de adevăr în aceste înțelepciuni străvechi.
În Marea Britanie, de exemplu, un studiu efectuat într-o închisoare a arătat prizonierii care au luat suplimente de vitamine erau mai puțin violenți. Și în Germania, un psiholog de la Universitatea din Lübeck a demonstrat că compoziția micului dejun influențează comportamentul social. Dar ce se întâmplă cu adevărat în creier atunci când alegerea noastră de meniu este miere în loc de gem și pește în loc de cârnați? Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să descopere asta. Neuro-Nutriția este ramura științei la interfața dintre neurologie și știința nutriției. Experimentele cu șobolani sau muște oferă informații noi asupra comportamentului nostru alimentar. De exemplu, consumul de alimente nesecate la șobolani de laborator nu numai că duce la obezitate, ci are și o influență directă asupra performanței memoriei lor. Mulți oameni de știință sunt convinși că efectele dietei nesănătoase asupra creierului sunt parțial responsabile de numărul mare de persoane supraponderale din țările occidentale industrializate. Rolul florei intestinale este cunoscut de ceva timp, dar oamenii de știință descoperă în prezent alte conexiuni. „Mâncare creierului”, de exemplu: Așa-numita dietă mediteraneană ar trebui să ofere cel mai bun aliment pentru micile celule gri. Acizii grași Omega-3, care se găsesc de exemplu la pește, protejează celulele nervoase și sunt indispensabile pentru dezvoltarea creierului - pentru că chiar și creierul este ceea ce mănâncă!

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4869
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Atenţie la ceea ce mâncăm !

Mesajde IonutMares25 » 30 Ian 2022, 13:33

Wow super informatii, cum nu trebuie sa subestimama natura si sanatatea, dar nici medicina totusi
IonutMares25
 
Mesaje: 6
Membru din: 30 Ian 2022, 13:17

Anterior

Înapoi la TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori