cristi_vidican scrie:mausica scrie:ceapa e pt mancare nu pt albine. Ai ramas consecvent pe ceapa ?
la ora asta poti unifica fara adaus de mancare
am unificat și fără ceapă. S-au bătut mai tare.
O am la îndemână tot timpul, așa că mi-e foarte ușor cu ea. Și să știi că face un miros ...
când trec prin fața stupului, miroase a ceapă!
mausica scrie:clisa o aduce Balian ?
Vasile_Bucovineanu scrie:Cineva care are 5 familii de albine in stupi cu fund cu plasa si podisor cu plasa pe toata suprafata m-a intrebat cum sa-i pregateasca pentru iernat.E in primul an in care are albine. Plasa de la fund a acoperit-o cu polistiren. Intrebarea a fost daca e bine sau nu sa pastreze folia peste podisor. Eu nu am folosit niciodata folie la stupi. I-am dat un raspuns, dar nu stiu daca e corect. Cei care aveti astfel de stupi, cum ii pregatiti pentru iernat?
Vasile_Bucovineanu scrie:. Intrebarea a fost daca e bine sau nu sa pastreze folia peste podisor.
cristi_vidican scrie:Balian,
Se face condens după diafragmă în special dacă nu ai fundul deschis. Dacă e deschis, e altă treabă. Lateral și sus polistiren, jos deschis, nu se face condens.
cristi_vidican scrie:....În locul foliei ar fi indicat un material mai cald....
Shrek scrie:Cei care ați mai umblat la stupi în ultima perioada, albinele sunt în ghem sau mai umbla? Întreb ca am lipsit în ultima vreme și nu am reușit sa-i "impachetez"! Sper sa ajung la ei saptamana viitoare. O fi tarziu?
Balian scrie:cristi_vidican scrie:....În locul foliei ar fi indicat un material mai cald....
Sunt care folosesc și spun că este f bun acest material...
https://www.hornbach.ro/p/folie-bariera ... p/5804294/
Blochează vaporii dar și folia la fel, însă izolează f bine termic și reflectă căldura înapoi spre ghem.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori