mibu scrie:....și după aia !
dar de albine ce ne spui după ce bei o țuică ?
mibu scrie:nu e cazul să complicăm o chestiune atît de simplă !
mibu scrie:Vă salut !Și vă aduc aminte că m-am născut la Ceptura -Prahova !
Vreau să vă spun că la noi ,la Ceptura ,se face țuica de tescovină de cînd mă știu !
Mai nou ,adică de cîțiva ani ,eu fac tescovină dublu rafinată , la îndemnul unui prieten din ardeal ,adică un fel de palincă !
Prietenul meu m-a convins că distilarea dublă este mult mai pură dacît simpla distrilare ,deci mai sănătoasă !
Vreau să vă spun că produsul obținut are o aromă plăcută ,de gust ce să mai vorbim !
Pot să vă mai zic că prima cantitate de 2,5 l care curge la țeavă, măsurată cu alcoolmetru are 75 grade ,pe care o opresc de fiecare dată pentru a o folosi atunci cînd prepar tinctura de propolis !
Pentru doritori ,pot oferi rețeta obținerii acestui produs alcoolic pe care m-am gîndit și cum să-l numesc după brevetare !
mibu scrie:Dacă ai fost atent, eu vorbeam de a doua distilare !
Treaba cu fruntea este valabilă numai la prima distilare ,așa că nu e cazul să venim cu alte explicații !
mibu scrie:Salut măi Paule,ce mai faci ?
Dacă tu ai băut cel mai bun vin roșu ,cel făcut pe domeniile Ceptura ,atunci află că eu am mîncat cea mai bună tochitură,cu mulți ani în urmă ce-i drept , la Fălticeni !
Să trăiești !
mibu scrie:Să ne lămurim !
Dubla distilare se execută cu un scop clar ! Sau mai exact, se stabilește din start ce anume se urmărește atunci cînd vorbim de produsul finit !
De aici alegem ce tehnologie strictă aplicăm,iar în funcție de acest lucru utilajul , instalația necesară !
De aici începem discuția !
mibu scrie:Bine ,să discutăm !
@ Iunicu -nu mi-ai răspuns la problema referitoare la produsul finit ,care e foarte importantă !
Referitor la schița prezentată a eprubetei papagal,s-a strecurat acolo o greșeală care induce o a doua greșeală . După ce o repari ,discutăm !
Trebuie să mai reții că, nici nu se pune problema diluării alcoolului în pahar pentru a putea fi băut, sub nici o formă nici măcar cu Aqua carpatica !
@Mircea 63 -ești pe aproape !
@Jimm -cînd vorbim de cazan de țuică ,vorbim de cupru ,nu de aliaj de cu+zn=staniu !O K ?
@ Cristian Ioniță-nu prea stăpînești tehnologia dublei distilări. Dar o să te învățăm și pentru că te cred elev bun ,în curînd o vei stăpîni !
Cam asta e și după ce mai punem la punct niște detalii discutăm pe problemă !
mibu scrie:Te întreb a treia oară ,,CUM SE NUMEȘTE PROUSUL FINIT PE CARE ÎL OBȚII PRIN METODA EXPUSĂ ?,,
Am avut rabdarea sa citesc, ba mai mult, am adunat postarile tale pe acest topic, dar...tot nu vad unde sa fi pus aceasta intrebare, pana in clipa in care afirmi ca intrebi
a treia oara. Incep sa ma intreb daca am baut ceva astazi si ...nu-mi amintesc!
Nicule, fa te rog diferenta intre cele facute artizanal in gospodarie -traditional daca vrei- si cele facute in industrie.
In plamada din melasa de exemplu, se introduce si acid sulfuric (iti povestesc daca vrei), dar in gospodarie nu vei face asa ceva niciodata.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)