Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Bambucha » 27 Sep 2013, 07:35

Cica vine cea mai rea iarna din ultima suta de ani, preconizeaza rusii. Hai repede sa ne facem stocuri de gaze, ca altfel inghetam 8-)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ciptheman » 27 Sep 2013, 20:17

anul trecut erau polonezii acum e randul rusilor, personal nu cred o iota doar se acopera,politica ,chestii,socoteli.....
ciptheman

Mesajde cristi_vidican » 28 Sep 2013, 18:11

Bambucha scrie:Cica vine cea mai rea iarna din ultima suta de ani, preconizeaza rusii. Hai repede sa ne facem stocuri de gaze, ca altfel inghetam 8-)

Și albinele mele zic că va fi o iarnă mai grea. :lol:
Au făcut populație cât pentru 2 ierni. :lol:
Vedem la primăvară
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Trantorul@ » 28 Sep 2013, 23:10

Bambucha scrie:Cica vine cea mai rea iarna din ultima suta de ani, preconizeaza rusii. Hai repede sa ne facem stocuri de gaze, ca altfel inghetam 8-)

In toamna lu 2011 anuntau sus si tare si trambitau ca va fi o a doua era mini glaciara peste europa , nici pe departe. In urma cu o luna si ceva anuntau a nostri ca va fii o toamna lunga si foarte calduroasa "exact asa a fost" de doua saptamaini jumate 8 - 14 grade ziua si noaptea 4 - 8 grade ca nici nu iasa albinele din stupi ( miercuri si joi o fost ceva mai cald si ceva zbor de nevoi).Ziua la amiaza la orele 13- 14 stau in semi ghem . Probabil ca va fi sau nu .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde peterneamt » 29 Sep 2013, 21:02

Şi afară plouă, plouă,
Şi-i trecut de ora nouă,
Noi vorbim cu multa artă
Despre una, despre alta,
Iară în privirea noastră
Nu e loc,...
De dumneavoastră.
PS. Babelor..... a venit frigul şi gerul
s-a zburlit la "ceafă" părul
şi de-o tine tot aşa
cade paru de pe ia,......şi câtă treabă mai am .......sper să nu dea bruma încă...că nici gratiile nu le pusăi...şi.... :D
peterneamt

Mesajde Aurel1959 » 29 Sep 2013, 22:00

Diversiune ruseasca ;)
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde alexx » 30 Sep 2013, 09:36

In oltenia de ieri de dimineata ploua nonstop si mai mult de 9 grade nu au fost si se anunta mai frig de 3 zile nu am mai vazut picior de albina bine macar ca am facut un varachet si sper sa ma lase vremea sa il repet
alexx

Mesajde paul » 30 Sep 2013, 12:08

Nu va faceti griji prea mari! De la sfarsitul saptamanii temperaturile intra in normalul perioadei ba chiar mai ridicate decat acest normal prin sud ! Mai rau la mine ... :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 01 Oct 2013, 10:48

Se para ca ploile nu se vor opri in curind la mine in zona
In Harghita de azi dimineata a inceput sa ninga
http://bit.ly/18J3EkI
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 01 Oct 2013, 11:18

Langa Pitesti ploua neincetat de sambata seara.
Abia am apucat sa le fac primul tratament cu varachet. Pe accuweather zice ca in weekend s-ar baga niste soare. La fix pentru al doilea fum. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2013, 19:07

Sa fiti voi sanatosi ca la voi ploua. Ia uitati-va cum arata blocul meu si dupa sa va mai plangeti :
http://www.evz.ro/detalii/stiri/explozi ... 59804.html
jenica67

Mesajde cantemir » 01 Oct 2013, 19:56

Groaznic!
As vrea sa spun ceva inteligent! Dar n-am cuvinte!
Imi pare nespus de rau pentru tine si vecinii tai!
cantemir

Mesajde modigliani » 01 Oct 2013, 19:57

jenica67 scrie: Ia uitati-va cum arata blocul meu

Bai , lasa-ma ! Da' unde stai , nene ? In Beirut ???

Glumesc , evident .....

.......................................................

Mi-ai adus aminte de-un episod din armata ( pompierii Bucuresti ) . la fel , in urma unei explozii puternice suntem solicitati la interventie . Pe drum , printre urletele sirenelor , aflam de la telefonist ce ne asteapta . Faptul ca toate cele patru masini de interventie sunt solicitate inseamna de obicei ca .... "e groasa" !

Jimmy ( telefonistul ) ne da toate detaliile : Explozie , victime , etajul sase , afectate mai multe apartamente . Eram cu putin timp inaintea Craciunului , pe la 8 seara . Intuneric . Intuneric la care adaugati si valatucii de fum si praf si-o sa intelegeti ca aveam vizibilitate zero . Pentru cine nu stie , primul lucru pe care-l fac pompierii la o interventie este sa opreasca curentul in imobilul afectat . Deci , si fara lumina pe scari si in apartament , bezna totala .

Eram comandant de masina pe prima masina de lupta . Asta insemna ca pana la interventia unui ofiter de la Statul Major aveam si functia de "Sef de Foc" , urmand ca primele decizii sa le iau eu , sa amplasez servantii si gurile de apa , sa fac recunoasterea obiectivului , si - cel mai important - sa localizez eventualele victime si sa pun la punct - impreuna cu echipa de sanitari - evacuarea acestora de la locul interventiei .

O iau la fuga pe scari numarand in bezna etajele . Evident , pana la etajul sase ma impiedic de tot soiul de babe speriate si de vecini binevoitori care gaseau nemaipomenit de important sa-mi dea indicatii despre cum si-n ce fel ar trebui sa imi fac treaba . Au aprinse lanterne si lumanari cu ajutorul carora disting macar siluete .... Unu' urla la mine ca de ce nu am si-o teava de refulare ! Ca cica de ce alerg la foc fara apa ! Un branci serios imi rezolva problema . Omul este aruncat in primul apartament ce-mi statea in cale .....

Ajung la sase si constat in prima secunda usa apartamentului facuta praf ! Mai aflu printre urletele tuturor ca proprietara era in bucatarie la momentul deflagratiei si ca i se aud tanguielile . Intreb unde anume este pozitionata bucataria , mi se spune , si ma napustesc dupa victima . La momentul ajungerii la usa bucatariei , odata cu primul pas , ...... cad in gol ! Cand zic "in gol" exact aia inseamna ! O luasem in jos . Cad pe dulapuri sfaramate , peste frigidere torsionate , printre sticle si borcane cu muraturi si oale cu mancaruri specifice Craciunului .

Pret de cateva secunde sunt buimac . In cazatura mi-am rupt o coasta iar durerea nu ma lasa sa respir . Doar stau si incerc sa inteleg ce se intampla . Dintr-o data aud o voce cunoscuta si fascicolul unui proiector mi se infige-n ochi :

- Don' sergent , ce cautati la cinci ? Focu' e la sase !
- Cum .... la ..... cinci ? Aaaaau !
- Pai sunteti la etaju' cinci .
- Ce cinci ..... mah ? ..... Ce ...... visezi ? Auuuuuu !

Cel mai ***** biban de l-am avut , unu' de prin Adamclisi - Toparceanu Tudorel - ma gasise ...... intradevar ..... la etajul cinci ! Odata cu prefabricata ferestrei ce sarise in gradina blocului se dizlocase si planseul si se naruise in bucataria de la cinci . Cu toate dupa el - vi le-am enumerat .

Miraculos la acel incendiu a fost faptul ca femeia de la sase a scapat ..... ABSOLUT NEVATAMATA ( mai putin surzenie pret de cateva ore ) iar cea de la cinci doar ce plecase la baie cu un minut inainte de explozie . Cel mai patit am fost eu , cu o coasta rupta si cu nervi pe Toparceanu' pret de cateva luni !
modigliani

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2013, 20:43

Norocul este ca eu stau la scara vecina. La 7:10 sotia imi da telefon : Eugene vino ca a explodat ceva in blocul nostru. Bineinteles ca drumul care il faceam dimineata in 3 minute, l-am facut sub un minut. Cand ajung la capatul blocului (cu 30 de m inainte de scara mea) vad dezastrul. Intreb in stanga si in dreapta pe cei ce bel..au ochi, daca a sunata careva la 112, nimeni nimic. Sun eu si operatoarea imi spune ca sunt informati. Dupa cca 4-5 minute apare o salvarea de la SMURD. Se aude cum insotitorul comunica cu operatorul, sau pompierii, "veniti ca este groasa" . Apare si sotia care imi povesteste ca efectiv a fost aruncata de pe podea in sus, cand a venit suflul exploziei. Apoi incep sa apara si ceilati, dar eu m-am intors la servici. Oricum lipsesc doua plansee in 2 camere intre etajul 1 si 3. Structura de rezistenta este afectata doar partial, ceea ce inseamna ca se va repara. Acum depinde de cine si cand. Baba care a provocat explozia locuia la et 2 si desi avea centrala, a hotarait ca nu va incalzi peste noapte tot apartamentul, ci pentru economi, se va incalzi cu aragazul, ea a fost gasita de dimineata sub daramaturi moarta, fiul ei este in Austria si nu stiu daca va fi interesat, sa repare apartamentul. Cei de la 4 cu 3 apartamente fara geamuri, panouri si plansee, si daca va vrea sa locuiasca, nu cred ca are bani sa plateasca gazul. Norocul meu este ca geamurile mele sunt paralele cu directia de propagare a suflului explozie, deci presiunea pe ele a fost foarte apropiata de zero. Dar blocurile vecine au toate geamurile, climele si termopanele praf. Partea cea mai tragica este ca ieri am avut control de la gaz si au constat cu aparatul lor, ca contorul meu are mici pierderi de gaz si respectivul ii spune ca nu are sigilii la el, dar daca sotia (care era acasa) va simti miros de gaz, sa sune la ei sa vina o echipa sa inlature pierderea. Azi dupa explozie am fost anuntat ca maine, vin din nou sa faca o alta verificare, dar de data asta cu presiune de aer. Si cei de azi au constat si ei scaparile, dar nu au facut nimic. Asa se lucra in Romania si dupa, ne mai miram de consecinte.
jenica67

Mesajde modigliani » 01 Oct 2013, 20:48

jenica67 scrie: Azi dupa explozie am vost anuntat ca maine vin din nou sa faca o alta verificare

Asta-i culmea !!! Cu alte cuvinte : "Venim maine sa va dam o adeverinta , un proces verbal , din care sa rezulte ca ati explodat .... regulamentar" !
:o :o :o
modigliani

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2013, 21:09

Primim adeverinta ca putem exploda legal (Doamne fereste, ca scara mea, este inca intreaga).
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE