paul scrie:Am stupii pe 2 locatii. Pe o locatie am 14 si pe alta am 10.
Sambata pe seara cu tot pacatu' ma duc sa le pun ceva sirop la cei 14. Fac fum. Imi iese din prima (altadata ma rog de toti sfintii pana-mi iese). Deschid primul stup ... albinele parca erau tranchilizate . Umblu prin rame sa fac un recensamant al puietului si al rezervelor. Pe ici pe colo cate o albina ma bazaia ... Afumatorul (continutul) a ars dea-n droanga.
Duminica, mai pe la pranz, cu tot pacatu' ma duc si la cei 10 cu ceva siropel. Nu mai fac fum fiindca lasasem afumatorul la locatia 1 si am luat in considerare si ... precedentul zilei de sambata ! EROARE ... MAXIMA ! Cum am deschis primul stup ... nor de albine asupra mea. Se izbeau de mine ca si cum ar fi aruncat cineva cu graunte. Adia putin vantul si-mi lipea masca de fata. Eram doar in camasa cu palaria apicola pe cap. Mi-am luat ace ... fara numar. Si asta la prima strigare ! Dau foc la o carpa de bumbac incercand sa le fac fata si sa continui... Pana la final cu tot cu carpa fumeganda mi-am luat-o original ! Nici vorba sa fac vreun recensamant.Abia am reusit sa le pun sirop in bidonasele care se aflau in cat!!!:oops:
Concluzie:
- duminica nu mai umblu la albine !![]()
-afumatorul il iau cu mine si seara-n pat !![]()
LE ... conditiile meteo erau mult mai improprii sambata decat duminica .
pin scrie:
Te barbieresti cumva duminica dimineata sau sambata seara?
italianu scrie:Am mai auzit una ,,albinele prin natura lor nu sint agresive”,fara motiv!
Cu cele africanzate( made in Uruguai),tebuia sa-ti fac cunostinta ,sigur la multi incepatori le trecea voia de a avea albine.
vio-trutza scrie:Eu sunt convins ca agresivitatea este data si de matca . Am 10 familii, 8 blande si 2 agresive.Dar agresive de fiecare data cand umblu la ele. Anul trcut am avut o singura familie , insa anul asta am inmultit familiile si am doua. Este derept ca intensitatea agresivitatii lor este diferita de la o interventie la alta asupra familiei dar tot agresivitate se numeste chiar daca ma ataca 2-3 albine sau 20-30.
Va saluta cu respect un incepator!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori