Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde comi » 02 Noi 2015, 15:46

Cred ca a-ti vrut sa spuneti 25 ppb( parts per billion)
25 parti pe miliard.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde mircea_tm » 02 Noi 2015, 20:26

Dragos2006 scrie:Apicultura romaneasta este in genunchi , pretul la miere s-a prabusit . Ne asteapta vremuri grele . Dar nu din cauza Chinei ci a razboiului din Ucraina.

asa-i ! dupa cateva telefoane la un procesator, la care ii dau mierea(care, la randul sau livreaza mierea in Spania) , Spaniolii ofera pretul de 3,10 euro pentru 1 kg de poliflora...Ucrainienii se multumesc cu 2,70 euro/kg poliflora, livrata cu transportul lor(al ucrainei), direct in VALENCIA. Problema nu este doar la miere, ci peste tot in europa, in toate sectoarele. Este o supraproductie la tot, din cauza ca UE,USA, FMI au interzis exportul de marfa spre Rusia...si astfel, statele sunt nevoite sa caute potentiali clienti in Asia Mica,Africa... :cry:
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde a_costy » 02 Noi 2015, 20:52

mircea_tm scrie:
Dragos2006 scrie:Apicultura romaneasta este in genunchi , pretul la miere s-a prabusit . Ne asteapta vremuri grele . Dar nu din cauza Chinei ci a razboiului din Ucraina.

asa-i ! dupa cateva telefoane la un procesator, la care ii dau mierea(care, la randul sau livreaza mierea in Spania) , Spaniolii ofera pretul de 3,10 euro pentru 1 kg de poliflora...Ucrainienii se multumesc cu 2,70 euro/kg poliflora, livrata cu transportul lor(al ucrainei), direct in VALENCIA. Problema nu este doar la miere, ci peste tot in europa, in toate sectoarele. Este o supraproductie la tot, din cauza ca UE,USA, FMI au interzis exportul de marfa spre Rusia...si astfel, statele sunt nevoite sa caute potentiali clienti in Asia Mica,Africa... :cry:

Este adevarat, exista o supraproductie in toate sectoarele agriculturii. A existat o supraproductie si inainte de embargoul impus Rusiei.
De ani de zile auzim cu totii de marea criza alimentara ca va fi inevitabila. Probabil din ce in ce mai multa lume se gandeste daca nu cumva lozinca este o strategie a tarilor dezvoltate, care isi doresc hrana naturala cat mai multa, adica f ieftina, asa cum se intampla cu mierea.
a_costy

Mesajde thomas » 02 Noi 2015, 20:56

poate sa fie, poate sa nu. dar in Romania de ce nu se vinde?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 20:57

Recent un prieten italian mi-a oferit pe 6 kg polen si doua kg de miere de salcam 500 lei. Am vrut sa-i dau inapoi restul. A refuzat, atata a considerat el ca face. Calculati daca e bine...

Fiecare miere are timpul, pretul si clientul ei...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 02 Noi 2015, 20:59

110Euro ! :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 21:03

Pentru Romania, e pret foarte bun.

Daca vreti sa castigati un client, dati la un pret decent. Daca e calitate... si ala e sigur ca tu te ocupi bine de asta... vine el cu extra. Cu strainii, asta functioneaza snur...

Daca ii ceream din prima scoruri mari, 1. nici nu-l invatam pe miere, 2. nici nu ii lasam ocazia sa aprecieze... fara sa-l friga la buzunar.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde a_costy » 02 Noi 2015, 21:06

:arrow:
thomas scrie:poate sa fie, poate sa nu. dar in Romania de ce nu se vinde?

Se vinde, dar cum majoritatea romanilor au pe cineva in familie, prieten, vecin apicultor, mierea e mai mult donata.
Miera naturala se face greu, cu costuri mari, asta in anii in care se face.
Pretul mierii poliflore, rapita, floarea soarelui, tei, la procesator, valoreaza 2 l de motorina.
a_costy

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 21:10

Borcan poliflora f.s., 15 lei, vanduta la marginea soselei, langa gogosari si rosii, batuta de soare toata ziua!

Bravos natiune!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde a_costy » 02 Noi 2015, 21:14

lucky5strike scrie:Borcan poliflora f.s., 15 lei, vanduta la marginea soselei, langa gogosari si rosii, batuta de soare toata ziua!

Bravos natiune!

15 lei, pentru multa lume, inseamna 2 bebelusi de bere, deci copiii sa-si mai puna pofta-n cui.
a_costy

Mesajde thomas » 02 Noi 2015, 21:25

personal, am avut putin peste 100kg de vanzare, dar daca aveam mai multa, as fi dat-o. si nu la cunoscuti pe degeaba. am vandut tot si oamenii revin cu cereri, dar nu mai am. este adevarat si normal ca oamenii sa cunoasca ce cumpara si atunci sa stie ca pretul e ok.
majoritatea sunt platiti prost de catre procesatori, e marketing (hotie moderna). cum amintea cineva mai sus, o miere pe care o dam ieftin, fie e dubioasa, fie nu stim cat valoreaza, fie.. nu stim sa facem afaceri. Am mai spus, in supermarket romanii gasesc majoritatea mierii sub forma de amestec: romaneasca +extracomunitara. N-am gustat, dar dupa cum arata, n-as gusta si nici cumpara.
Pe de alta parte, daca as avea tone sau zeci de tone de vanzare, acum, sincer, nu stiu cum as da-o, si la un pret de en detail. Probabil, m-as autoriza bio/eco si mi-as gasi un cumparator in partea de vest a europei. Pe net n-am vazut nimic concret ca cerere de cumparare.
thomas

Mesajde thomas » 02 Noi 2015, 21:27

inca o idee: cine are cultura vietii sanatoase stie cat costa si cate beneficii are mierea si cumpara. Inainte sa am stupii, familia mea avea cam 40kg miere/iarna in casa.
thomas

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2015, 21:32

thomas scrie:personal, am avut putin peste 100kg de vanzare, dar daca aveam mai multa, as fi dat-o. si nu la cunoscuti pe degeaba. am vandut tot si oamenii revin cu cereri, dar nu mai am. este adevarat si normal ca oamenii sa cunoasca ce cumpara si atunci sa stie ca pretul e ok.
majoritatea sunt platiti p***t de catre procesatori, e marketing (hotie moderna). cum amintea cineva mai sus, o miere pe care o dam ieftin, fie e dubioasa, fie nu stim cat valoreaza, fie.. nu stim sa facem afaceri. Am mai spus, in supermarket romanii gasesc majoritatea mierii sub forma de amestec: romaneasca +extracomunitara. N-am gustat, dar dupa cum arata, n-as gusta si nici cumpara.
Pe de alta parte, daca as avea tone sau zeci de tone de vanzare, acum, sincer, nu stiu cum as da-o, si la un pret de en detail. Probabil, m-as autoriza bio/eco si mi-as gasi un cumparator in partea de vest a europei. Pe net n-am vazut nimic concret ca cerere de cumparare.

Thomas, daca nu mai ai miere si vin clientii ... hai ca iti dau eu !. Pardon, iti vand. :) Sa ai si tu cu tonele si sa vedem cui si cu cat o dai. Apoi, poate ma inveti sa fac afaceri, ca eu nu stiu. :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 22:05

thomas scrie:inca o idee: cine are cultura vietii sanatoase stie cat costa si cate beneficii are mierea si cumpara. Inainte sa am stupii, familia mea avea cam 40kg miere/iarna in casa.

In 2019 se va stinge o generatie care a fost pacalita din greu. Capitalism, lustratie, tranzitie, reforma pe paine, greaua mostenire...

Romanul obisnuit nu are cultura vietii mierii sanatoase. Nici cultura reactiei la oferta. Nici tehnica vanzarii.

Piata umbla sa ne-o faca altii. E de lucru.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 02 Noi 2015, 22:17

thomas scrie:Pe de alta parte, daca as avea tone sau zeci de tone de vanzare, acum, sincer, nu stiu cum as da-o, si la un pret de en detail. Probabil, m-as autoriza bio/eco si mi-as gasi un cumparator in partea de vest a europei. Pe net n-am vazut nimic concret ca cerere de cumparare.

Mare vorba asta... DACĂ !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 02 Noi 2015, 22:18

a_costy scrie:
lucky5strike scrie:Bravos natiune!

15 lei, pentru multa lume, inseamna 2 bebelusi de bere, deci copiii sa-si mai puna pofta-n cui.

Caut pe net si nu ma prind... cum arata un "bebelus de bere" ??? :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE