Cred ca a-ti vrut sa spuneti 25 ppb( parts per billion)
25 parti pe miliard.
Dragos2006 scrie:Apicultura romaneasta este in genunchi , pretul la miere s-a prabusit . Ne asteapta vremuri grele . Dar nu din cauza Chinei ci a razboiului din Ucraina.
mircea_tm scrie:Dragos2006 scrie:Apicultura romaneasta este in genunchi , pretul la miere s-a prabusit . Ne asteapta vremuri grele . Dar nu din cauza Chinei ci a razboiului din Ucraina.
asa-i ! dupa cateva telefoane la un procesator, la care ii dau mierea(care, la randul sau livreaza mierea in Spania) , Spaniolii ofera pretul de 3,10 euro pentru 1 kg de poliflora...Ucrainienii se multumesc cu 2,70 euro/kg poliflora, livrata cu transportul lor(al ucrainei), direct in VALENCIA. Problema nu este doar la miere, ci peste tot in europa, in toate sectoarele. Este o supraproductie la tot, din cauza ca UE,USA, FMI au interzis exportul de marfa spre Rusia...si astfel, statele sunt nevoite sa caute potentiali clienti in Asia Mica,Africa...
thomas scrie:poate sa fie, poate sa nu. dar in Romania de ce nu se vinde?
lucky5strike scrie:Borcan poliflora f.s., 15 lei, vanduta la marginea soselei, langa gogosari si rosii, batuta de soare toata ziua!
Bravos natiune!
thomas scrie:personal, am avut putin peste 100kg de vanzare, dar daca aveam mai multa, as fi dat-o. si nu la cunoscuti pe degeaba. am vandut tot si oamenii revin cu cereri, dar nu mai am. este adevarat si normal ca oamenii sa cunoasca ce cumpara si atunci sa stie ca pretul e ok.
majoritatea sunt platiti p***t de catre procesatori, e marketing (hotie moderna). cum amintea cineva mai sus, o miere pe care o dam ieftin, fie e dubioasa, fie nu stim cat valoreaza, fie.. nu stim sa facem afaceri. Am mai spus, in supermarket romanii gasesc majoritatea mierii sub forma de amestec: romaneasca +extracomunitara. N-am gustat, dar dupa cum arata, n-as gusta si nici cumpara.
Pe de alta parte, daca as avea tone sau zeci de tone de vanzare, acum, sincer, nu stiu cum as da-o, si la un pret de en detail. Probabil, m-as autoriza bio/eco si mi-as gasi un cumparator in partea de vest a europei. Pe net n-am vazut nimic concret ca cerere de cumparare.
thomas scrie:inca o idee: cine are cultura vietii sanatoase stie cat costa si cate beneficii are mierea si cumpara. Inainte sa am stupii, familia mea avea cam 40kg miere/iarna in casa.
thomas scrie:Pe de alta parte, daca as avea tone sau zeci de tone de vanzare, acum, sincer, nu stiu cum as da-o, si la un pret de en detail. Probabil, m-as autoriza bio/eco si mi-as gasi un cumparator in partea de vest a europei. Pe net n-am vazut nimic concret ca cerere de cumparare.
a_costy scrie:lucky5strike scrie:Bravos natiune!
15 lei, pentru multa lume, inseamna 2 bebelusi de bere, deci copiii sa-si mai puna pofta-n cui.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 63 vizitatori