Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2015, 19:38

Ce se mai aude... ce se mai vede?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2015, 19:39

Ati fi dispusi sa faceti un contract cu procesatorul pe o anumita cantitate de miere si la un anumit pret?

Asta undeva in martie?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 08 Dec 2015, 19:53

da
Sunt dispus sa cad la pace in martie sau ianuarie cu o cantitate si un pret.Dar si cu un termen de plata.
Ultima oară modificat de Ioan Guist pe 08 Dec 2015, 19:54, modificat 1 dată în total.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2015, 19:53

Eu maine as semna un contract cu un procesator,ii dau mierea la salcam si vreau banii la 1 octombrie...
la semnarea contractului,minim pretul pietei iar in caz de crestere pretul maximal... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde geangu » 08 Dec 2015, 20:15

Aveti grija ca multi au facut contracte anul acesta cu un mare procesator si au patit-o. Replica procesatorului fiind: daca nu va convine luati mierea inapoi si returnati avansul primit.
geangu

Mesajde geangu » 08 Dec 2015, 20:19

Cred ca singura solutie la anul va fi stocarea pana la aparitia unui pret covenabil iar vanzarea sa o facem in mai multe etape pentru a diminua riscul neplatii. In concluzie rezista cine are capital.
geangu

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2015, 20:21

Mi-e greu sa cred, si-ar sapa groapa respectivul achizitor...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Donbazil » 08 Dec 2015, 20:23

Sal'tare!

Pretul mierii....
Pretul este cel care este....In fiecare an aceeasi fierbere dar!.....
Pretul mierii pentru fiecare producator este si dupa cum si cat produce, ca daca eu am 4 tone si vine masina de la XXX si o ia din curte cu pretul de y lei si intr-o saptamana am purcoiu' de bani in cont e una iar daca am 200 - 300 de kile si aflu ca se plateste x lei pe kil n-o sa-mi convina, ca ma gandesc ca daca merg la piata din orasul A sau orasul B voi vinde la pretul de 2- 3 ori mai mare de cat imi da procesatoru'...Mama ce afacere fac...Atatea kile x atatia bani/kil x atatea sperante ... :lol: :lol: :lol:
Nu calculezi pierderile "colaterale" vezi doar partea plina .....
Fiecare face cum crede ca-i este mai bine. Intr-un an esti multumit, in alt an nu prea, ca asa-i in viatza.Daca reusesti sa inveti ceva din experientza catorva ani alternativi - cand buni, cand nashpa - e O.K. dar daca nu?...Scrii pe net, te vaitzi, injuri sistemul si pe toti cei care...Numa' tu esti infailibil, tu -marele stupar-producator,esti miezu'. :shock:
Poate ca pana la urma vom reusi sa intelegem mersu' lucrurilor si daca este posibil sa ne si adaptam....Vin vremuri nashpa si pretzul va scadea si cine va rezista o sa supravietzuiasca iar cine nu... :cry:
Trebuiesc cautate metode de supravietzuire in conditziile grele de azi si in conditziile si mai grele care vor veni si daca vreunul asteapta ca altcineva ( statul ) sa faca ceva, o sa sufere amara deceptie.....Au trecut vremurile cand STATUL era TATUCUL.....Acuma traim alta era..."Mergi sau crapa"....vorba legionarului francez....Faci apicultura - vrei sa faci bani din asta - fii performant, ca daca nu esti, mai bine stai pe curu' tau si dute la pescuit sau plimba-te in parc....
Poate intr-o zi vom reusi sa intelegem ca nu mai putem cu strutzo-camila....Ori apicultor profi - si atunci ce faci se numara in bani, ori hobbny si atunci te bucuri tu si cei din jur de un faguras cu miere buna, sanatoasa si nu-ti pasa cat costa kilu' pe piatza sau la procesator...
Cat despre contracte, deocamdata - in actualele conditzii - eu zic PAS!....Dau telefon la procesator, ii spun cine sunt si automat el stie cu cine discuta si ce garantzii are, imi spune cat plateste, imi convine ii spun sa trimita masina si gata....Cine crede in hartii si in efectele ultrerioare ( procese civile, etc, etc, etc) - nu traieste in Romania....
Parerea mea!..
Sal'tare!

P.S. Cu totul altfel ar sta lucrurile cand cooperativa din care si eu fac parte, ar discuta cu procesatorul si pentru 80 de tone de miere de calitatea z ar cere si ar negocia pretul de K lei/kil....( Cu 10 - 20 % mai mult decat primesc eu ca particular)....Si procesatorul ar vedea altfel lucrurile, dar cata vreme fiecare stam pe curu' nost si ne roadem unghiile, iar procesatorul , prost sa fie sa ne dea mai mult decat vede el ca-s dispus eu sa accept ca sa fac un ban, de-o chiftea.....
Donbazil

Mesajde mircea_tm » 08 Dec 2015, 20:46

Donbazil scrie:Sal'tare!

Pretul mierii....
Pretul este cel care este....In fiecare an aceeasi fierbere dar!.....
Pretul mierii pentru fiecare producator este si dupa cum si cat produce, ca daca eu am 4 tone si vine masina de la Mates si o ia din curte cu pretul de x lei si intr-o saptamana am purcoiu' de bani in cont e una iar daca am 200 - 300 de kile si aflu ca se plateste x lei pe kil n-o sa-mi convina, ca ma gandesc ca daca merg la piata din orasul A sau orasul B voi vinde la pretul de 2- 3 ori mai mare de cat imi da procesatoru'...Mama ce afacere fac...Atatea kile x atatia bani/kil x atatea sperante ... :lol: :lol: :lol:
Nu calculezi pierderile "colaterale" vezi doar partea plina .....
Fiecare face cum crede ca-i este mai bine. Intr-un an esti multumit, in alt an nu prea, ca asa-i in viatza.Daca reusesti sa inveti ceva din experientza catorva ani alternativi - cand buni, cand nashpa - e O.K. dar daca nu?...Scrii pe net, te vaitzi, injuri sistemul si pe toti cei care...Numa' tu esti infailibil, tu -marele stupar-producator,esti miezu'. :shock:
Poate ca pana la urma vom reusi sa intelegem mersu' lucrurilor si daca este posibil sa ne si adaptam....Vin vremuri nashpa si pretzul va scadea si cine va rezista o sa supravietzuiasca iar cine nu... :cry:
Trebuiesc cautate metode de supravietzuire in conditziile grele de azi si in conditziile si mai grele care vor veni si daca vreunul asteapta ca altcineva ( statul ) sa faca ceva, o sa sufere amara deceptie.....Au trecut vremurile cand STATUL era TATUCUL.....Acuma traim alta era..."Mergi sau crapa"....vorba legionarului francez....Faci apicultura - vrei sa faci bani din asta - fii performant, ca daca nu esti, mai bine stai pe curu' tau si dute la pescuit sau plimba-te in parc....
Poate intr-o zi vom reusi sa intelegem ca nu mai putem cu strutzo-camila....Ori apicultor profi - si atunci ce faci se numara in bani, ori hobbny si atunci te bucuri tu si cei din jur de un faguras cu miere buna, sanatoasa si nu-ti pasa cat costa kilu' pe piatza sau la procesator...
Cat despre contracte, deocamdata - in actualele conditzii - eu zic PAS!....Dau telefon la procesator, ii spun cine sunt si automat el stie cu cine discuta si ce garantzii are, imi spune cat plateste, imi convine ii spun sa trimita masina si gata....Cine crede in hartii si in efectele ultrerioare ( procese civile, etc, etc, etc) - nu traieste in Romania....
Parerea mea!..
Sal'tare!

P.S. Cu totul altfel ar sta lucrurile cand cooperativa din care si eu fac parte, ar discuta cu procesatorul si pentru 80 de tone de miere de calitatea z ar cere si ar negocia pretul de K lei/kil....( Cu 10 - 20 % mai mult decat primesc eu ca particular)....Si procesatorul ar vedea altfel lucrurile, dar cata vreme fiecare stam pe curu' nost si ne roadem unghiile, iar procesatorul , p***t sa fie sa ne dea mai mult decat vede el ca-s dispus eu sa accept ca sa fac un ban, de-o chiftea.....

Dl XXX, nu mai achizitioneaza miere pana la anul, dupa culesul de rapita. Are stocul facut din acest an pentru anul urmator la sortimentul miere de salcam, pentru a onora un contract din Japonia( 500 tone).... . Vremuri grele la orizont!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Donbazil » 08 Dec 2015, 21:10

Sal'tare!
Am vazut azi la tv reportajul de la o firma si interviul dat de fiica patronului. Are dreptate. Poate ca ar trebui ca si romanii sa priveasca altfel mierea si sa inceapa sa consume miere de albine, nu indulcitori de la bulgari....
Mierea se vinde inca in Romania asa ca cei care au ce vinde se vor descurca acum sau peste cateva luni....Chestia-i sa n-o dea pe promisiuni ca pot sa ia tzeapa si in sezonul viitor sa faca diversificarea productiei, sa nu stea numai in banii din miere...Eu discut cu multa lume si constat ca stuparii care sunt bazati, nu se plang....Cei mai vocali sunt ....Ceilalti...
Revin la intrebarea pusa si in alte imprejurari: De ce nu va asociati?.... :!:
Sal'tare!
Donbazil

Mesajde alt stupar » 08 Dec 2015, 23:05

rog fara nume de firme introduse in discutii.
Multumesc pentru intelegere !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde XXL » 09 Dec 2015, 18:32

...pana sa ne agitam inutil
sa ne aducem aminte de salcamul din 2014
la felul cum arata iarna asta
nu ash fi mirat ca fenomenul sa se repete si in 2016
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde mircea_tm » 09 Dec 2015, 19:07

o vorba din popor spune: " sa nu calaresti manzul, pana cand nu-l fata iapa "
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde luci » 09 Dec 2015, 21:14

mircea_tm scrie:o vorba din popor spune: " sa nu calaresti manzul, pana cand nu-l fata iapa "

Si daca iapa se va dovedi stearpa o sa calarim matura?
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde mircea_tm » 09 Dec 2015, 21:49

ghinion! :D
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde cantemir » 09 Dec 2015, 22:24

Când îți propui să produci ceva, te uiți în portofelele consumatorilor-tinta:
- ai marfă rară, de firmă, de fite, de supercalitate... Jumuleste-i de toți banii!
- ai tone de marfă ce există pe toate drumurile... Fă precum chinezul: prețul jos și supraviețuiești!
Dacă socoteala iese pe minus, nu-i de vină clientul! Nici chinezul!
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE