dragos_vintu scrie:... am activitate intensa de cules ca mi-au inflorit trandafirii si craitele asa ca speram ca nu o sa fie nevoie chiar de 16 l... dar vedem.
Esti sigur ca vor culege de la ele?
dragos_vintu scrie:... am activitate intensa de cules ca mi-au inflorit trandafirii si craitele asa ca speram ca nu o sa fie nevoie chiar de 16 l... dar vedem.
proapis13 scrie:Am zis ca nu ma bag dar nici in ceierul muntilor unde e Dafinescu cu stupina la ora asta nimeni nu se gandeste inca la restringerea cuiburilor pentru iernat.....Iar initiatorul topicului copiaza din carte si scrie pe forum de la 26 august ce trebuie sa faca unii la jumatatea lui octombrie ; hai sa fim seriosi
cristi arad scrie: ceea ce este insa deranjant uneori este ca tu si altii presupun unele lucruri pe care nu le cunosc si decat sa presupuna mai bine sa nu se bage asa cum ai zis; eu in schimb te invit sa vezi la mine o stupina in care nu exista roi ci doar familii de albine
proapis13 scrie:cristi arad scrie: ceea ce este insa deranjant uneori este ca tu si altii presupun unele lucruri pe care nu le cunosc si decat sa presupuna mai bine sa nu se bage asa cum ai zis; eu in schimb te invit sa vezi la mine o stupina in care nu exista roi ci doar familii de albine
Jura-te tu,pe bune ...???
Da-mi o adresa unde sa-mi clatesc si eu ochii cu ceva frumos si sa-mi scot palaria![]()
Abia acum inteleg de ce intri asa de rar pe forum si atunci doar sa dai sfaturi....
dragos_vintu scrie:Daca ati terminat cu cearta si masurarea urdiniselor... voi cei mai cu experienta faceti si voi o lista cu pasi si lucruri la care va uitati cand restrangeti cuibul:
gen:
1. Verificarea pentru restrangere se face pe seara cand toata albina este in cuib
2. Ramele trebuie sa fie in proportie de 90% pline de albine
3. Se scot ramele albe si daca au miere pe ele sa da dupa diafragma...
si tot asa... plus niste pasi gen cum trebuie sa arate o rama buna de iernat si ce dai la topit sa menti sanatatea albinei.
cristi arad scrie:Da-mi o adresa unde sa-mi clatesc si eu ochii cu ceva frumos si sa-mi scot palaria![]()
proapis13 scrie:cristi arad scrie:Da-mi o adresa unde sa-mi clatesc si eu ochii cu ceva frumos si sa-mi scot palaria![]()
doar sa vezi, curtici jud Arad
dragos_vintu scrie:Daca ati terminat cu cearta si masurarea urdiniselor... voi cei mai cu experienta faceti si voi o lista cu pasi si lucruri la care va uitati cand restrangeti cuibul:
gen:
1. Verificarea pentru restrangere se face pe seara cand toata albina este in cuib
2. Ramele trebuie sa fie in proportie de 90% pline de albine
3. Se scot ramele albe si daca au miere pe ele sa da dupa diafragma...
si tot asa... plus niste pasi gen cum trebuie sa arate o rama buna de iernat si ce dai la topit sa menti sanatatea albinei.
dragos_vintu scrie:@cristi - sa scrie un manual de recomandari si proceduri pentru o iernare buna dragut ar fi cu exemple si poze...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori