varza scrie:Multumesc de raspuns. Matca nu am reusit sa o gasesc. Insa albinele acopera bine ramele deci nu am observat o depopulare. Preventiv am pus o cosnita in fata la 7 m de stup . Nu stiu daca voi reusi sa il prind. Sper sa nu-mi scape deoarece momentan nu sunt prin preajma.
TDI scrie:Eu am descoperit foarte târziu o maximă: "Să nu-ţi alegi niciodată un maestru decât ca să-l ajungi şi să-l depăşeşti!" - asta ar fi ceea ce un OM şi-ar dori, dar din păcate mulţi maeştri au uitat ce înseamnă să fii om. Toată polologhia de mai sus are un incipit, faptul că niciodată răspunsul la o întrebare nu e un răspuns, ci o sămânţă pentru multe alte întrebări.
BeeeK scrie:Faptui ca nu ai oua si puiet larvar , matca nu ai gasit-o.................lucrurile sunt clare chiar daca este musca in stup , doar nu pleca cu totul , a lasat ceva si de prasila .
ovidiu21q scrie:Buna ziua
Imi puteti spune de ce stau unele albine cu fata spre urdinis si dau repede din aripi, puteti vedea aici in filmulet
https://www.youtube.com/watch?v=JsYVty5E0Sg
In stup am gasit pe o rama o botca mai mare descapacita pe la mijlocul ramei iar pe o alta rama am gasit asta
https://www.youtube.com/watch?v=2YvA0ec ... e=youtu.be
nu stiu daca e botca cu matca aia daca o hranesc sau o omoara
In stup erau doar doua rame cu puiet capacit iar puiet de o zi nu am vazut
Florin Dobre scrie:BeeeK scrie:Faptui ca nu ai oua si puiet larvar , matca nu ai gasit-o.................lucrurile sunt clare chiar daca este musca in stup , doar nu pleca cu totul , a lasat ceva si de prasila .
Ca nu a gasit-o, nu-i musai ca a roit deja. Inainte de-a roi suge burta si ea, deci e mai greu de observat pe o rama ciucure de albina.
Modigliani unde eşti?Lucian63 scrie:Foita de FA are peste 30 de ani ... Unele pareri?
Lucian63 scrie:O situatie putin ciudata : rama cu FA minjita cu miere, data inaintea ultimei rame cu puiet, si in plus adaugata rama descapacita plina cu miere ... cules slab de intretinere, stationar, in oras ... Dupa o saptamana rama cu FA a fost gaurita si roasa de albine, in benzi destul de lungi de cca 15 cm si late de 1 cm, sub stinghia speteaza, si de-a lungul a 2 sarme de sustinere ...si vreo 2 gaurele si in partea de jos ...rama a fost 10% luata si in lucru ...Foita de FA are peste 30 de ani ... Unele pareri?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori