Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde TDI » 11 Iun 2014, 23:02

Eu am descoperit foarte târziu o maximă: "Să nu-ţi alegi niciodată un maestru decât ca să-l ajungi şi să-l depăşeşti!" - asta ar fi ceea ce un OM şi-ar dori, dar din păcate mulţi maeştri au uitat ce înseamnă să fii om. Toată polologhia de mai sus are un incipit, faptul că niciodată răspunsul la o întrebare nu e un răspuns, ci o sămânţă pentru multe alte întrebări.
TDI

Mesajde B.K » 12 Iun 2014, 00:06

varza scrie:Multumesc de raspuns. Matca nu am reusit sa o gasesc. Insa albinele acopera bine ramele deci nu am observat o depopulare. Preventiv am pus o cosnita in fata la 7 m de stup . Nu stiu daca voi reusi sa il prind. Sper sa nu-mi scape deoarece momentan nu sunt prin preajma.

Faptui ca nu ai oua si puiet larvar , matca nu ai gasit-o.................lucrurile sunt clare chiar daca este musca in stup , doar nu pleca cu totul , a lasat ceva si de prasila . :D
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde akmm » 12 Iun 2014, 08:02

TDI scrie:Eu am descoperit foarte târziu o maximă: "Să nu-ţi alegi niciodată un maestru decât ca să-l ajungi şi să-l depăşeşti!" - asta ar fi ceea ce un OM şi-ar dori, dar din păcate mulţi maeştri au uitat ce înseamnă să fii om. Toată polologhia de mai sus are un incipit, faptul că niciodată răspunsul la o întrebare nu e un răspuns, ci o sămânţă pentru multe alte întrebări.

Sunt de parere ca in apicultura exista cateva adevaruri de necontestat si foarte multe necunoscute.
E ca la Loto, stim sigur ca pentru a castiga iti trebuie un bilet.De ce anume nu castigi daca tot l-ai luat asta e filozofie curata...
Adevarurile de necontestat se gasesc in carti consacrate si unanim acceptate.Necunoscutele sunt dezbatute pe forum.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Florin Dobre » 13 Iun 2014, 00:30

BeeeK scrie:Faptui ca nu ai oua si puiet larvar , matca nu ai gasit-o.................lucrurile sunt clare chiar daca este musca in stup , doar nu pleca cu totul , a lasat ceva si de prasila . :D

Ca nu a gasit-o, nu-i musai ca a roit deja. Inainte de-a roi suge burta si ea, deci e mai greu de observat pe o rama ciucure de albina. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde marius16 » 13 Iun 2014, 14:02

Buna ziua !
Este tarziu sa fac acum un roi si sa ii aItoiesc o botca?
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde ovidiu21q » 13 Iun 2014, 14:25

Buna ziua

Imi puteti spune de ce stau unele albine cu fata spre urdinis si dau repede din aripi, puteti vedea aici in filmulet
https://www.youtube.com/watch?v=JsYVty5E0Sg

In stup am gasit pe o rama o botca mai mare descapacita pe la mijlocul ramei iar pe o alta rama am gasit asta
https://www.youtube.com/watch?v=2YvA0ec ... e=youtu.be
nu stiu daca e botca cu matca aia daca o hranesc sau o omoara

In stup erau doar doua rame cu puiet capacit iar puiet de o zi nu am vazut
Timpul este suficient pentru oricine îl foloseşte.
ovidiu21q

Mesajde duma » 13 Iun 2014, 18:49

ovidiu21q scrie:Buna ziua

Imi puteti spune de ce stau unele albine cu fata spre urdinis si dau repede din aripi, puteti vedea aici in filmulet
https://www.youtube.com/watch?v=JsYVty5E0Sg

In stup am gasit pe o rama o botca mai mare descapacita pe la mijlocul ramei iar pe o alta rama am gasit asta
https://www.youtube.com/watch?v=2YvA0ec ... e=youtu.be
nu stiu daca e botca cu matca aia daca o hranesc sau o omoara

In stup erau doar doua rame cu puiet capacit iar puiet de o zi nu am vazut

Salut Ovidiu
sterge " S'' http:// si publici direct videoclipul .
PRIMUL FILM ....VENTLEAZA stupul ....
In al doile isi schimba matca linistit cauta matca batrana daca o mai ai daca nu ai puet de o zi doua .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde B.K » 13 Iun 2014, 19:14

Florin Dobre scrie:
BeeeK scrie:Faptui ca nu ai oua si puiet larvar , matca nu ai gasit-o.................lucrurile sunt clare chiar daca este musca in stup , doar nu pleca cu totul , a lasat ceva si de prasila . :D

Ca nu a gasit-o, nu-i musai ca a roit deja. Inainte de-a roi suge burta si ea, deci e mai greu de observat pe o rama ciucure de albina. :idea:

Florin , uite ce spune domnul intr-un post precedent :
"Am o mare nelamurire. Am vazut la un stup pe 11 rame botci insa nu stiu daca sunt de schimbare linistita sau de roire. Botcile se afla pe 2 rame laterale in numar de 3 pe fiecare. 2 din ele se afla in centrul ramei in rest sunt dispuse pe marginile ramelor. Ca o constatare albinele nu lucreaza mai nimic. Botcile sunt in momentul de fata capacite cam de 3-4 zile. Puiet exista doar capacit . Pana acuma nu au facut barba la urdinis . Cine poate spune daca familia respectiva se pregateste de roit? Multumesc ;)"

D'asta am spus ce am spus.

Cu respect !!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde alexx » 14 Iun 2014, 10:43

Salut am si eu o intrebare mai pot folosi fagurii tratati cu sulf daca au miere pe ei si capacita si necapacita???
alexx

Mesajde Valy 74 » 14 Iun 2014, 21:35

problema:Am un roi care s-a bezmeticit. Am vrut sa-l scutur si sa-i dau o matca neimperecheata. Cand am ridicat roinita am constatat ca in lada de bere pe care era asezata era alt roi care are faguri crescuti acolo. Roii (cel de sus si cel de jos ) au fost prinsi imprena si sau separat dupa ce au fost asezati in roinita. Cum naiba il scot de acolo si unde sa asez roinita dupa aceea( cat mai aproape de cea de sus??).
Valy 74

Mesajde Lucian63 » 14 Iun 2014, 22:45

O situatie putin ciudata : rama cu FA minjita cu miere, data inaintea ultimei rame cu puiet, si in plus adaugata rama descapacita plina cu miere ... cules slab de intretinere, stationar, in oras ... Dupa o saptamana rama cu FA a fost gaurita si roasa de albine, in benzi destul de lungi de cca 15 cm si late de 1 cm, sub stinghia speteaza, si de-a lungul a 2 sarme de sustinere ...si vreo 2 gaurele si in partea de jos ...rama a fost 10% luata si in lucru ...Foita de FA are peste 30 de ani ... Unele pareri?
Lucian63

Mesajde TDI » 14 Iun 2014, 22:53

Lucian63 scrie:Foita de FA are peste 30 de ani ... Unele pareri?
Modigliani unde eşti?
TDI

Mesajde proapis13 » 15 Iun 2014, 00:43

Lucian63 scrie:O situatie putin ciudata : rama cu FA minjita cu miere, data inaintea ultimei rame cu puiet, si in plus adaugata rama descapacita plina cu miere ... cules slab de intretinere, stationar, in oras ... Dupa o saptamana rama cu FA a fost gaurita si roasa de albine, in benzi destul de lungi de cca 15 cm si late de 1 cm, sub stinghia speteaza, si de-a lungul a 2 sarme de sustinere ...si vreo 2 gaurele si in partea de jos ...rama a fost 10% luata si in lucru ...Foita de FA are peste 30 de ani ... Unele pareri?

Parerea mea este ca ar trebui sa stapinesti termenii apicoli sa fii in stare
sa pui o intrebare cu subiect si predicat ; eu unul nu am inteles mare lucru :shock:
Vreau si eu daca se poate sa-mi trimiti o ...foita de fagure de peste 30 de ani....s-o duc la muzeul cerii.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Arhivistu » 15 Iun 2014, 08:58

Eu am inteles ce a vrut sa zica...a bagat la construit un fagure artificial vechi de 30 de ani si albinele nu prea l-au cladit... vroia sa stie cine e de vina,vechimea fagurelui sau lipsa culesului? parerea mea e ca din lipsa de cules nu l-au cladit ;)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Lucian63 » 15 Iun 2014, 09:27

Da, merci! ... Dar l-au si ros in lungul sarmelor! Tot de foame?
Sanatate si spor la miere!
Lucian63

Mesajde redoo » 15 Iun 2014, 10:05

Salut.daca in locul unui roi pe 4 rame pun o cutie in care am o rama de albina cu matca proaspat imperecheata sunt sanse ca albina culegatoare care se intoarce la vechea locatie sa-mi omoare matca?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR