gica.mosu scrie:Eu am scris solutiea mai simpla si eficienta(parerea mea)....mai cauta si citeste pe forum despre st bezmetic -sanatateeee-mosu
igo1 scrie:Are iunde sa oua
igo1 scrie:ori vrea sa plece de foame? dar au mancare ca le-am tot dat sirop care contine si miere pe langa zahar.
igo1 scrie:salutare. astazi dupa un lung sir de zile ploioase, am umblat la un roi sa vad ce e in el si spre stupoarea mea, am vazut ca are botci. 5 botci am gasit in partea de jos si 4 pe mijloc. unele erau capacite insa foarte urate mici slabe. Le-am rupt si am lasat pe cele de pe mijloc ce inca nu sunt capacite. Matca exista, puiet da, dar nu vad oua. Ori ea a incetat sa oua de la frig ori vrea sa plece de foame? dar au mancare ca le-am tot dat sirop care contine si miere pe langa zahar. Roiul e pe 5 rame si nu se pune problema spatialui caci puiet este doar pe 2 plin si a treia mai putin de jumatate. Are iunde sa oua
gica.mosu scrie:....o solutie simpla,pune-i o botca de control de la alt stup(unde vrei....pe s-au intre rame)si dupa 24 de ore o verifici,daca nu este sparta-roasa lateral=lipsa matca...il arunci (scuturi la7-800m)si....Uneori in ac perioada nu merita salvat=formezi alt roi in locul lui pe 4-6 rame cu puiet si albine(s-au aduci un roi -un stup mai slab pt a recupera albino culegatoare...)-SALVE-MOSUUU!!!!!!....Pt cel cu botci de S.L lasa-l in pace si il urmaresti, dupa ce gasest botca roasa'n cap=matca tanara=10-14 zile v-a incepi ponta....
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 14 vizitatori