Ce am vazut a fost matca,doar ca se vedea ca e batrana.E probabil la a nu stiu cata roire pt ca si familia din care a roit este tot prinsa din creanga,anul trecut de la consateanul de la care l-am prins,si cine stie poate ca o fi roit si la el macar in anul precedent.
Rama pe care am pus-o era cu oua de maxim 2 zile intrucat nu erau culcate.Are sa zic asa trei rame bune de albina si pana acum s-au comportat normal doar ca matca asta n-a depus nici un ou.
Daca n-avea matca de atunci ,sigur observam si poate ca se bezmeticeau de atunci.
Astept sa vad cum va evolua pana va ponta noua matca si in toamna voi decide zic eu.
Anul asta am divizat doi stupi,si pt ca nu am gasit matca veche i-am impartit pe fiecare cu cate 5 rame cu albina,2 botci frumoase ,puiet,
Dupa o perioada doar la unul am observat oua proaspete,ca ma uitam in ei tot la trei zile,au trecut vreo trei saptamani nici vorba de oua,botcile erau roase,apoi am pus alte botci in fiecare ,dupa trei zile roase,pus si in aia rama cu puiet,nici vorba sa traga botci,[uietul pus in ele capacit si ....pe cand sa ma interesez de vreo matca fiind sigur ca n-au, si zicandu-mi ca nu mai fac treba asta cu divizatul in vecii vecilor ....iaca oua in ei,
La ultimul miercuri i-am pus o rama cu oua tot asa,si azi cand ma uit dupa botci ce vad: puiet capacit in patru rame,asa ca nu mi in clar cum s-a putut asa ceva,pe deasupra oua de maxim 2 zile fiind usor inclinate.
Incurcate is caile albinaritului!!!