Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Help!

Mesajde Ovidiu123 » 06 Iul 2014, 00:39

vlad scrie:au fost trei cauze : f a nu a fost lipit corect, populatie insuficienta , caldura prea mare in stup. poti sa-l scoti scuturi albina si il presezi usor cu mana astfel incat sa il indrepti si sa-l aduci in acelasi plan .

Asa am sa fac! Multumesc frumos [entru sfat si imi cer scuze din nou adminilor pt inconvenient!
Ovidiu123

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde marius16 » 06 Iul 2014, 13:48

Buna ziua !
Ce rasa e aIbina din poza ? Am vazut ieri Ia urdinisuI unei famiIii, vroiau sa intre. Erau mai muIte.
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/843/xiesr.jpg/]
http://imageshack.us/photo/my-images/840/vf90.jpg/
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde cristian bh » 06 Iul 2014, 14:16

Un roi de creanga,de altfel singurul de anul asta,are o luna deja si nu am vazut oua ,am zarit matca(baba) mica si neagra, duminica trecuta i-am pus o rama cu oua,miercuri am vazut doua botci capacite,cam mici dupa parerea mea,altele incepute,iar azi (doamne iarta-ma de-oi fi gresit cumva) am vazut peste zece botci capacite.
Acuma,ce sa fac cu baba,s-o caut,sau se ocupa fiicele de ea?Dar cu botcile,cate sa ramana?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Mircea_63 » 06 Iul 2014, 14:39

Cristi, mai bine lichideaza baba sa nu cumva sa plece un roi cu ea, iar din botci lasa 2 bucati care iti par tie mai frumoase.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Trantorul@ » 06 Iul 2014, 14:51

Cand faci(eti) cum ai facut tu cristi nu te mai uiti cand sunt capacite ci urmaresti care sunt luate in crestere din larve cat mai tinere sau ou abea puscat si le marchezi , insemnezi cumva si din alea sa iasa viitoarea matca... ce faci tu acum cu cele mai frumoase e la ghici ... poate sa fie din larva de 3 zile ...
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 06 Iul 2014, 14:53, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde proapis13 » 06 Iul 2014, 14:54

marius16 scrie:Buna ziua !
Ce rasa e aIbina din poza ? Am vazut ieri Ia urdinisuI unei famiIii, vroiau sa intre. Erau mai muIte.
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/843/xiesr.jpg/]
http://imageshack.us/photo/my-images/840/vf90.jpg/

In imagine e vorba despre albina hoata,e ceva in neregula acolo,de vor hoatele sa atace acea familie :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde marius16 » 06 Iul 2014, 15:39

In famiIia Ia care am gasit aceIe aIbine am gasit botca de schimbare Iinistita. Acum am gasit aIta neecIozata dar am gasit si oua de-o zi. Matca nu am vazut-o dar daca sunt oua trebuie sa fie si ea.
Acum sunt iar caIare pe urdinis.. ce sa fac?
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde proapis13 » 06 Iul 2014, 15:49

marius16 scrie:In famiIia Ia care am gasit aceIe aIbine am gasit botca de schimbare Iinistita. Acum am gasit aIta neecIozata dar am gasit si oua de-o zi. Matca nu am vazut-o dar daca sunt oua trebuie sa fie si ea.
Acum sunt iar caIare pe urdinis.. ce sa fac?

E un topic unde se vorbeste despre furtisag,ai acolo diferite metode de prevenire si combatere,vezi ce se potriveste la tine :!:
Furtisagul la albine.Ce este si unde incepe?
viewtopic.php?f=8&t=919&hilit=furtisagul#p18105
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristian bh » 06 Iul 2014, 16:26

Ce am vazut a fost matca,doar ca se vedea ca e batrana.E probabil la a nu stiu cata roire pt ca si familia din care a roit este tot prinsa din creanga,anul trecut de la consateanul de la care l-am prins,si cine stie poate ca o fi roit si la el macar in anul precedent.
Rama pe care am pus-o era cu oua de maxim 2 zile intrucat nu erau culcate.Are sa zic asa trei rame bune de albina si pana acum s-au comportat normal doar ca matca asta n-a depus nici un ou.
Daca n-avea matca de atunci ,sigur observam si poate ca se bezmeticeau de atunci.
Astept sa vad cum va evolua pana va ponta noua matca si in toamna voi decide zic eu.
Anul asta am divizat doi stupi,si pt ca nu am gasit matca veche i-am impartit pe fiecare cu cate 5 rame cu albina,2 botci frumoase ,puiet,
Dupa o perioada doar la unul am observat oua proaspete,ca ma uitam in ei tot la trei zile,au trecut vreo trei saptamani nici vorba de oua,botcile erau roase,apoi am pus alte botci in fiecare ,dupa trei zile roase,pus si in aia rama cu puiet,nici vorba sa traga botci,[uietul pus in ele capacit si ....pe cand sa ma interesez de vreo matca fiind sigur ca n-au, si zicandu-mi ca nu mai fac treba asta cu divizatul in vecii vecilor ....iaca oua in ei, :D
La ultimul miercuri i-am pus o rama cu oua tot asa,si azi cand ma uit dupa botci ce vad: puiet capacit in patru rame,asa ca nu mi in clar cum s-a putut asa ceva,pe deasupra oua de maxim 2 zile fiind usor inclinate.
Incurcate is caile albinaritului!!! :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde marius16 » 06 Iul 2014, 17:54

Este furtisag sau doar un zbor normaI?
https://www.youtube.com/watch?v=33IVGoNGttk&hd=1
marius16

Mesajde proapis13 » 06 Iul 2014, 18:23

marius16 scrie:Este furtisag sau doar un zbor normaI?

Mai mult ai filmat ,,maratonul ''tau in jurul stupului :lol:
Asa e cind vrei sa faci apicultura in slapi......
E zbor de orientare dupa parerea mea ;)
proapis13

Mesajde marius16 » 06 Iul 2014, 18:29

proapis13 scrie:
marius16 scrie:Este furtisag sau doar un zbor normaI?

Mai mult ai filmat ,,maratonul ''tau in jurul stupului :lol:
Asa e cind vrei sa faci apicultura in slapi......
E zbor de orientare dupa parerea mea ;)

Am mers doar sa fiImez, de aia eram in sIapi. MuItumesc pentru raspuns.
marius16

Mesajde doctorasulcelviteaz » 06 Iul 2014, 19:27

Salutare .
Am si eu o intrebare , de anul acesta am trecut de la stup orizontal la stup vertical ( corp 10 rame si cat 1/1 ) .
Unul dintre roiuri mi-a umplut cutia si i-am atasat catul in care am pus 2 rame noi la construit , ce As dori sa intreb este daca intre corp si cat pun folie sa las liber doar cat ramele din cat sau las liber fara nimic intre cat si corp .
Multumesc anticipat pt raspuns.
doctorasulcelviteaz

Mesajde duma » 06 Iul 2014, 20:11

doctorasulcelviteaz scrie:Salutare .
Am si eu o intrebare , de anul acesta am trecut de la stup orizontal la stup vertical ( corp 10 rame si cat 1/1 ) .
Unul dintre roiuri mi-a umplut cutia si i-am atasat catul in care am pus 2 rame noi la construit , ce As dori sa intreb este daca intre corp si cat pun folie sa las liber doar cat ramele din cat sau las liber fara nimic intre cat si corp .
Multumesc anticipat pt raspuns.

Eu a-și umple catul cu rame doar daca a-și avea cules puternic si nu a-și mai pune nimic între corp si cat , atenție doar daca este cules puternic ! Poți sa pui o folie pana la rame doar sa nu încălzească si catul .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde doctorasulcelviteaz » 06 Iul 2014, 20:21

Multumesc pt raspuns .
Dar daca nu am folia nu e problema sper .
O sa ajung abia vineri . ;)
doctorasulcelviteaz

Mesajde popik50 » 06 Iul 2014, 22:52

Daca ai 10 rame in corpul de jos si ai mai pus doua rame in corpul de sus, parerea mea este ca, mai bine lasi 6 rame jos si 6 rame sus, se dezvolta mai frumos asa. Deci intotdeauna cate rame ai in corpul de jos, sa fie si in corpul de sus. ;)
popik50

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR