Florin Dobre scrie:Grija mare la furtisag!
Nu descapaci foarte mult si stai cu ochii pe ele...urdinisurile micsorate si descapaceste spre seara.
Mirosul mierii le innebuneste in perioada asta.
Da asa am, urdinisurile infundate cu burete au deschis doar 2-3 cm . de zburat zboara bine si se intorc cu polen frumos,de aia nu infund mai tare urdinisu - dupa cules .Cand am dat seara ultima data am mai varasat din graba ceva apiinvert ici colo , mai s-a scurs si prin sita AV, sub stup, pe un capac - pe care l-am spalat urgent , a doua zi cand am vazut aglomeratie la urdinis m-am si gandit speriat ca am declansat furtisag dar de aproape se inghesuiau sa intre si sa iasa . erau ale stupului respectiv . Mi-e frica de furtisag mai ceva ca de d...u !Cred ca apipixul ala nu miroase asa puternic ca cel ce l-am dat prin august din zahar si protofil sau mai ales mierea . cred ca de la miere se declanseaza
potopul . Doamne fereste , ...sa nu vad niciodata . Dar daca pun o rama dupa diafragma seara si o descapacesc doar de o palma de restu se ocupa ele sa descapaceasca ele in continuare si sa traga, sau trebuie sa revin cu furculita si a doua seara ?
La unele ... rame pusa dupa diafragma nu e trasa , stau aiurea pe acestea parca mai si baga in ele . Oare de ce? Mentionez ca in cuib nu era blocaj de puiet sau miere , era loc unde sa depuna .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...