Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde peterneamt » 19 Oct 2014, 09:01

igo1 scrie:Bună ziua. Ieri am aprins o banda de sulf și am așezat pe un podisor cu sita sub care se aflau 5 caturi cu rame. Am făcut ăsta pt a combate gaselnita. Însă când am verificat spre seara dacă a avut efect, acei viermi nesuferiți erau tot vii. Ori trt nu are efect ori ei mor după ce consuma ceara care a fost impregnata cu sulf? Oricum am început sa pun la congelator câte puține pana le bag pe toate pe rand. Le-am ținut într camera și viermii sunt foarte activi.

Contează timpul de contact.....Eu am o cameră care vara e pe post de laborator ( transvazări , pregătirea fitilelor, etc.) şi toamna este depozit de rame....pun jos pe ciment site de pastoral inversate şi deasupra caturile cu rame de rezervă......Izolez bine camera şi pe o găleată veche de tablă pun o bară de fier de care leg cu sîrme de la ramele reformate 5-8 batoane ( fitile ) de sulf pe care le aprind ţinându-mi respiraţia şi părăsesc camera de urgenţă închizând uşa în urma mea şi urmărind pe geam ca arderea să se desfăşoare în bune condiţii. Timp de o săptămână nu intru în cameră.....după care aerisesc. În camera în urma tratamentului nu mai este nimic viu.....nici soareci, nici păianjeni.... ;)
peterneamt

Mesajde maximotgv » 19 Oct 2014, 11:53

peterneamt scrie:
igo1 scrie:Bună ziua. Ieri am aprins o banda de sulf și am așezat pe un podisor cu sita sub care se aflau 5 caturi cu rame. Am făcut ăsta pt a combate gaselnita. Însă când am verificat spre seara dacă a avut efect, acei viermi nesuferiți erau tot vii. Ori trt nu are efect ori ei mor după ce consuma ceara care a fost impregnata cu sulf? Oricum am început sa pun la congelator câte puține pana le bag pe toate pe rand. Le-am ținut într camera și viermii sunt foarte activi.

Contează timpul de contact.....Eu am o cameră care vara e pe post de laborator ( transvazări , pregătirea fitilelor, etc.) şi toamna este depozit de rame....pun jos pe ciment site de pastoral inversate şi deasupra caturile cu rame de rezervă......Izolez bine camera şi pe o găleată veche de tablă pun o bară de fier de care leg cu sîrme de la ramele reformate 5-8 batoane ( fitile ) de sulf pe care le aprind ţinându-mi respiraţia şi părăsesc camera de urgenţă închizând uşa în urma mea şi urmărind pe geam ca arderea să se desfăşoare în bune condiţii. Timp de o săptămână nu intru în cameră.....după care aerisesc. În camera în urma tratamentului nu mai este nimic viu.....nici soareci, nici păianjeni.... ;)

cam ce volum are incaperea in care faceti fumigatia?
maximotgv

Mesajde igo1 » 19 Oct 2014, 11:55

Am inteles acum e mai ampla procedura. Se afuma rău pereții?
igo1

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 11:58

peterneamt scrie: În camera în urma tratamentului nu mai este nimic viu.....nici soareci, nici păianjeni.... ;)

Ai sa-l superi pe C.I., poate te iartă la soareci, da' cu păienjenii, cu păienjenii ce-ai avut? Nici măcar nu le-ai dat sansa sa te privească prin luneta.
:D
TDI

Mesajde joohny » 19 Oct 2014, 12:45

Va salut.Dupa formarea ghemului este indicat sa pui o rama cu miere(capacita si necapacita)dupa diafragma (lipita de ea)pt.a fi mai in siguranta in caz de nevoie pt.ele?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde CORNEL V. » 19 Oct 2014, 13:12

Daca pui o rama cu miere dupa diafragma,ai sanse sa se mute ghemul acolo in zilele calduroase
Cand se raceste,nu va ajunge albina acolo
CORNEL V.

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2014, 14:02

joohny scrie:Va salut.Dupa formarea ghemului este indicat sa pui o rama cu miere(capacita si necapacita)dupa diafragma (lipita de ea)pt.a fi mai in siguranta in caz de nevoie pt.ele?Multumesc.Sanatate.

Daca tot vrei sa le stii in siguranta, lasa rama aia in cuib...dincoace de diafragma. :)
In ferestrele de vreme buna ele oricum isi aduc miere in zona ghemului.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 19 Oct 2014, 14:31

CORNEL V. scrie:Daca pui o rama cu miere dupa diafragma,ai sanse sa se mute ghemul acolo in zilele calduroase

Va salut.Nu va contrazic insa ca o parere dat fiind faptul ca ghemul deja este format ,si punind rama dupa diafeagma intr-o zi mai calduroasa ele isi vor trage miere in cuib.Cam asa gindesc eu ca vor face ele insa ...?Multumesc de raspuns.Sanatate.
joohny

Mesajde TDI » 19 Oct 2014, 14:33

joohny scrie:
CORNEL V. scrie:Daca pui o rama cu miere dupa diafragma,ai sanse sa se mute ghemul acolo in zilele calduroase

Va salut.Nu va contrazic insa ca o parere dat fiind faptul ca ghemul deja este format ,si punind rama dupa diafeagma intr-o zi mai calduroasa ele isi vor trage miere in cuib.Cam asa gindesc eu ca vor face ele insa ...?Multumesc de raspuns.Sanatate.

Doar daca descapacesti rama respectiva sau o zgarii - ca sa nu curga pe urdinis. La prima zăpadă scoate toate ce e dupa diafragma. Te plangeai de mucegai, ai o rama prea mult?
TDI

Mesajde joohny » 19 Oct 2014, 14:40

TDI scrie:... Te plangeai de mucegai, ai o rama prea mult?

Va salut.Da ma plingeam de mucegai.Gindesc ca,nu prea au fost strinse indeajuns.Am mai multe rame insa sint promise,imi pare rau. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2014, 15:19

Din patite...am iernat un an cu rama dupa diafragma. Noroc ca am verificat la timp...erau pline cu apa. :lol:
Le-am scuturat si le-am asigurat conditii de zvantare...altfel erau pa.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 19 Oct 2014, 15:27

Florin Dobre scrie:Din patite...am iernat un an cu rama dupa diafragma. Noroc ca am verificat la timp...erau pline cu apa. :lol:
Le-am scuturat si le-am asigurat conditii de zvantare...altfel erau pa.

Va salut.Asa gindesc si eu,mierea atragind vaporii de apa se aduna prin celulele goale si in timp mucegaiesc.Am intrebat acest lucru deoarece chiar astazi un amic mi-a spus ca in fiecare iarna pune cite o rama cu miere dupa diafragma,si probleme nu a avut niciodata.El are stupi cu fund plin eu am cu fund AV.Sanatate.
joohny

Re: Intrebare

Mesajde igo1 » 19 Oct 2014, 16:44

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ca criteriu mam luat dupa care e verde il anchid primu care e galben la urma. Dar deacuma nu cred ca ie bine joia ca cantorul de la beserica ia inchis lunea si la urma a lui au trait mai bine iarna.

amice tu ori nu ai fost deloc la școală ori nu ești roman. Nu știi deloc limba Romana.
igo1

Mesajde LUCIAN AVRAM » 19 Oct 2014, 19:30

pai de unde sa stie daca pana acum a pascut vacile satului , acum vrea sa fie stupar :x
LUCIAN AVRAM

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 19 Oct 2014, 21:22

igo1 scrie:
amice tu ori nu ai fost deloc la școală ori nu ești roman. Nu știi deloc limba Romana.

Nu ie adevarat ce spui.
Am fost la scoala 10 ani destul si iaca mam lasat ca doamna de romana tot ma lasa pe toamna.
Daca nu umblam la scoala cum stiam sa scriu aicia ?
Si daca vreau ieu poate ma scriu si la facultate de studenti ca deacum primeste fara Bac. dar inainte sa fac bani cu albinele.
Si numele meu ieste romanesc dar numele dumeatale nu este. Din ce tara iesti ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 19 Oct 2014, 21:25

LUCIAN AVRAM scrie:pai de unde sa stie daca pana acum a pascut vacile satului , acum vrea sa fie stupar :x

Nu ie adevarat ieu nam fost la vaci !
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR