igo1 scrie:Bună ziua. Ieri am aprins o banda de sulf și am așezat pe un podisor cu sita sub care se aflau 5 caturi cu rame. Am făcut ăsta pt a combate gaselnita. Însă când am verificat spre seara dacă a avut efect, acei viermi nesuferiți erau tot vii. Ori trt nu are efect ori ei mor după ce consuma ceara care a fost impregnata cu sulf? Oricum am început sa pun la congelator câte puține pana le bag pe toate pe rand. Le-am ținut într camera și viermii sunt foarte activi.
Contează timpul de contact.....Eu am o cameră care vara e pe post de laborator ( transvazări , pregătirea fitilelor, etc.) şi toamna este depozit de rame....pun jos pe ciment site de pastoral inversate şi deasupra caturile cu rame de rezervă......Izolez bine camera şi pe o găleată veche de tablă pun o bară de fier de care leg cu sîrme de la ramele reformate 5-8 batoane ( fitile ) de sulf pe care le aprind ţinându-mi respiraţia şi părăsesc camera de urgenţă închizând uşa în urma mea şi urmărind pe geam ca arderea să se desfăşoare în bune condiţii. Timp de o săptămână nu intru în cameră.....după care aerisesc. În camera în urma tratamentului nu mai este nimic viu.....nici soareci, nici păianjeni....