Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Intrebare

Mesajde peterneamt » 27 Oct 2014, 00:18

:lol: :lol: :lol:
;)
peterneamt

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde igo1 » 29 Oct 2014, 23:27

Bună seara. Intenționez ca pentru luna februarie sa fac turte proteice cu drojdie și miere. Încă nu știu ce rețetă voi folosi, trebuie sa mai citesc dar voi fi nevoit sa le fac din decembrie deoarece în ianuarie și o parte din februarie, eu voi fi plecat. Se pot păstra turele la frigider 2 luni? Va mulțumesc.
igo1

Mesajde octavi » 03 Noi 2014, 20:34

neavand timp nu am pus gratarele de soareci, ieri cand am vrut sa le pun, surpriza era deja , soareci in stupi, buretele de la urdinis tras afara de soareci etc...azi am pus gratare, intrebarea este urmatoarea la noi se anunta temperaturi pana la 20 grade pot sa iau rama cu rama sa vad daca mai sunt soareci in lazi?
octavi

Mesajde atty_AR » 03 Noi 2014, 20:50

octavi scrie:neavand timp nu am pus gratarele de soareci, ieri cand am vrut sa le pun, surpriza era deja , soareci in stupi, buretele de la urdinis tras afara de soareci etc...azi am pus gratare, intrebarea este urmatoarea la noi se anunta temperaturi pana la 20 grade pot sa iau rama cu rama sa vad daca mai sunt soareci in lazi?

Linistit te poti uita...dar la 20 de grade nu mai stau in stup soarecii nici sa-i platesti :lol:
atty_AR

Mesajde igo1 » 04 Noi 2014, 09:50

Bună ziua.
Pentru ca ieri a fost o zi calda, am făcut ultima verificare la stupi. Și ce credeți? La un roi am găsit probleme mari. Pt ca stupul are urdinisul orientat în partea stângă, eu am organizat cuibul pe 5 rame dar nu înspre sud ci spre nord ei bine ieri am găsit cuibul strâns după diafragma strâns pe o singura rama care era data la lins și pe diafragma. Am fost nevoit sa re organizez astfel ca am așezat în partea sudica unde Le-am găsit 4 rame cu miere pe care le abandonasera și am scuturat albinele de pe rama pe care erau pt ca era aproape goala. Afară a fost destul de cald însă ele nu păreau foarte active erau foarte multe pe fondul stupului. Oare S-au ridicat pana seara? Dacă urdinisul e în partea opusa cuibului ele acum ca sa iasă ar trebui sa treacă pe sub diafragma și sa mai meargă ceva distanta pana la ieșire. Este ăsta o PROBLEMA?
igo1

Mesajde duma » 04 Noi 2014, 10:01

igo1 scrie:Bună ziua.
Pentru ca ieri a fost o zi calda, am făcut ultima verificare la stupi. Și ce credeți? La un roi am găsit probleme mari. Pt ca stupul are urdinisul orientat în partea stângă, eu am organizat cuibul pe 5 rame dar nu înspre sud ci spre nord ei bine ieri am găsit cuibul strâns după diafragma strâns pe o singura rama care era data la lins și pe diafragma. Am fost nevoit sa re organizez astfel ca am așezat în partea sudica unde Le-am găsit 4 rame cu miere pe care le abandonasera și am scuturat albinele de pe rama pe care erau pt ca era aproape goala. Afară a fost destul de cald însă ele nu păreau foarte active erau foarte multe pe fondul stupului. Oare S-au ridicat pana seara? Dacă urdinisul e în partea opusa cuibului ele acum ca sa iasă ar trebui sa treacă pe sub diafragma și sa mai meargă ceva distanta pana la ieșire. Este ăsta o PROBLEMA?

Salut!
Am avut si eu cateva albine care au ramas dupa diafragma la lins si le-am gasit inghetate fiind noaptea rece ......daca nu a fost tare frig eu zic ca sau tras dinou si sau reorganizat ele cu exceptii mici lasand in urma codasele sau fitoasele . ideal este ca urdinisul sa fie pe partea cuibului , incearca sa nu le pui la lucru inutil ca poti avea surprize . Tie ti-ar place sa iesi din casa pe geamul din spatele casei ?
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Dila Daniel » 04 Noi 2014, 10:07

Igo1,
daca a fost cald(macar 10 grd)se reorganizeaza fara probleme
cat priveste urdinisul,incearca sa muti cuibul in dreptul sau si cat mai posibil pe sud,sud-est.
Nu atat distanta pana la urdinis este problema,cat lipsa aerului.(aerisire deficitara)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde joohny » 05 Noi 2014, 16:25

Va salut.Astazi fiind mai cald au iesit un pic la zbor.M-am uitat la un stup si am vazut ca mai am miere alba zaharisita si necapacita.Oare pina in primavara il pierd ?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde slucianus » 05 Noi 2014, 16:43

Astazi am impachetat si eu stupii pentru iarna insa la o familia am fost nevoit sa mai scot o rama pentru ca cuibul era prea larg. Cu ocazia asta am observat ca nu au hrana suficienta si am gasit chiar puiet capacit pe doua rame. Albinele erau iesite la zbor si aduceau chiar polen. Ce se mai poate face la ora asta pentru a intra in iarna in conditii bune?
slucianus

Mesajde nae » 05 Noi 2014, 18:28

slucianus scrie:Astazi am impachetat si eu stupii pentru iarna insa la o familia am fost nevoit sa mai scot o rama pentru ca cuibul era prea larg. Cu ocazia asta am observat ca nu au hrana suficienta si am gasit chiar puiet capacit pe doua rame. Albinele erau iesite la zbor si aduceau chiar polen. Ce se mai poate face la ora asta pentru a intra in iarna in conditii bune?

Turta + turta + turta + sirop cand aduc polen in primavara .
nae

Mesajde slucianus » 05 Noi 2014, 20:41

Cu adica turta+turta+turta? Sa le pun in fiecare luna cate o turta?
slucianus

Mesajde un OM » 05 Noi 2014, 21:16

Numai daca o mananca si nu ti se pare manopera prea mare. Este o solutie de avarie, posibil repetabila an de an.
un OM

Mesajde TDI » 05 Noi 2014, 21:55

Cand n-ai hrana suficienta si temperaturile baga familia in ghem mai mult de 12 ore din 24, e singura solutie ca sa salvezi familiile alea. TURTA.
TDI

Mesajde joohny » 06 Noi 2014, 10:32

joohny scrie:Va salut.Astazi fiind mai cald au iesit un pic la zbor.M-am uitat la un stup si am vazut ca mai am miere alba zaharisita si necapacita.Oare pina in primavara il pierd ?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde alt stupar » 06 Noi 2014, 10:44

Joohny, cristalele din rame au aceiasi valoare ca si cele din punga.
Necazul posibil va veni de la lichidul care le insoteste.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde joohny » 06 Noi 2014, 11:02

alt stupar scrie:Joohny, cristalele din rame au aceiasi valoare ca si cele din punga.
Necazul posibil va veni de la lichidul care le insoteste.

Va salut.Partea neacoperita de albine nu are lichid,ci e zaharisita.Numai in zona unde este acoperita de albine este mai lichida.Multumesc de raspuns.Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR