octavi scrie:neavand timp nu am pus gratarele de soareci, ieri cand am vrut sa le pun, surpriza era deja , soareci in stupi, buretele de la urdinis tras afara de soareci etc...azi am pus gratare, intrebarea este urmatoarea la noi se anunta temperaturi pana la 20 grade pot sa iau rama cu rama sa vad daca mai sunt soareci in lazi?
igo1 scrie:Bună ziua.
Pentru ca ieri a fost o zi calda, am făcut ultima verificare la stupi. Și ce credeți? La un roi am găsit probleme mari. Pt ca stupul are urdinisul orientat în partea stângă, eu am organizat cuibul pe 5 rame dar nu înspre sud ci spre nord ei bine ieri am găsit cuibul strâns după diafragma strâns pe o singura rama care era data la lins și pe diafragma. Am fost nevoit sa re organizez astfel ca am așezat în partea sudica unde Le-am găsit 4 rame cu miere pe care le abandonasera și am scuturat albinele de pe rama pe care erau pt ca era aproape goala. Afară a fost destul de cald însă ele nu păreau foarte active erau foarte multe pe fondul stupului. Oare S-au ridicat pana seara? Dacă urdinisul e în partea opusa cuibului ele acum ca sa iasă ar trebui sa treacă pe sub diafragma și sa mai meargă ceva distanta pana la ieșire. Este ăsta o PROBLEMA?
slucianus scrie:Astazi am impachetat si eu stupii pentru iarna insa la o familia am fost nevoit sa mai scot o rama pentru ca cuibul era prea larg. Cu ocazia asta am observat ca nu au hrana suficienta si am gasit chiar puiet capacit pe doua rame. Albinele erau iesite la zbor si aduceau chiar polen. Ce se mai poate face la ora asta pentru a intra in iarna in conditii bune?
joohny scrie:Va salut.Astazi fiind mai cald au iesit un pic la zbor.M-am uitat la un stup si am vazut ca mai am miere alba zaharisita si necapacita.Oare pina in primavara il pierd ?Multumesc.Sanatate.
alt stupar scrie:Joohny, cristalele din rame au aceiasi valoare ca si cele din punga.
Necazul posibil va veni de la lichidul care le insoteste.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori