cerbucerbilor scrie:...
1. ma cam rodea morcovelu. si ce sa vezi dumneadansa era pe ultima rama iti dai seama. am rasuflat usurat,
2. morcovelu s-a dus am luat gratia si am facut cum m-ai invatat.
3.acu sper sa se organizeze si ele si sa faca treaba buna sa se pregateasca pt iarna cu noul sistem ME. doamna ajuta. sanatate
Adi Hodis scrie:...
3. ...
Dupa ce s-au acceptat, muti matca in catul de 3/4.
3. Sa ai o gratie Hanemann ( presupun ca nu ai ).
Peste cuibul cu rame 1/1 pui gratia Hanemann, ca sa nu coboare matca in cuib si peste gratie pui catul nr. I echipat cu ramele cu celule goale cum am descris mai sus si peste el pui catul II.
4 .Dupa 2 zile va trebui sa extragi toata mierea din ramele 1/1 exceptind cele cu puiet larvar pe care le vei extrage dupa ce a capacit puietul ... si aceasta miere sa o administrezi in hranitor ( presupun ca ai ) in portii de minim 500 gr. si max 800 gr. la interval de 2 zile ( una DA, una NU )
...
Era sa uit un aspect important.
Pastura, cum faci sa muti pastura in colonia care vrei sa ierneze colonia ?![]()
Simplu ... tai ramele ( 2 buc. trebuie ) la inaltzimea de 230 cm. ... si organizezi cuibul cu puietul flancat de aceste rame si apoi cele 2 rame pline cu miere.
Nota
In perioada de toamna, matca si albinele prefera sa ocupe ramele de culoare maro si maroniu inchis spre negru pentru ca aceste rame mentine mai bine caldura.
...
cerbucerbilor scrie:saltare! asa am facut adica "am luat gratia"(ca era pe jos pe undeva) si "am facut cum m-ai invatat" (am pus-o peste cat 1/1)...
cerbucerbilor scrie:saltare! sunt incepator vreau sa unific o famile cu un roi pastrand matca familiei, matcile fiind de aceeasi varsta. am citit ca unificarea este acceptata mai usor de albine daca, de ex. in cazul meu, roiul nu are puiet. deocamdat are puiet dar nu sunt sigur daca trebuie sa execut unificarea in perioada aceasta. intrebarea mea este: cand este momentul cel mai propice pt. unificare a.i. albinutele sa nu fie stresate? mentionez ca albinele mele sunt rele, iar unificarea trebuie facuta dintr-un stup dadant 10 rame cu mag 3/4(partial miere) si un roi de 5 rame 3/4. iar dupa unificare modelul de stup cu care vreau sa continui este ME. ceea ce vreau eu sa fac nu este numai o unificare "simpla" prin punerea catului peste celalalt. astept pareri si sfaturi. multumesc
cerbucerbilor scrie:...
ce nu mi-a placut este faptul ca albina (eclozionata de f putin timp)scuturata la taierea ramelor pe jos s-au pe scantura unde le-am taiat nu a mers in stup ci parte din albine s-au plasat sub sita de pe fund. exista posinilitatea sa nu fi stiut unde sa intre in stup? treaba este ca daca vor ramane acolo nu se mai aeriseste stupul cum trebuie(sita este aprox 1/3 din suprafata fund). cand vor intra in stup? sanatate
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori