Alex971 scrie:Buna as avea o intrebare! Pot trai doua famili de albine in aceasi cutie cu 2 matci despartite de o gratie hanemal?
nae scrie:1- ca sa-ti ia mierea necapacita de dupa diafragma trebuia s-o zgarai cu furculita/rola (presiunea osmotica )
2-hranirea externa din troc/rame este periculoasa , sanse ridicate sa declansezi furtisag ;albina ''culegatoare'' ''murdareste'' placa de zbor lasand o epagina/urma pt hoate
3-tratare cu sulf trebuie ,ca sa fie eficienta, sa fie in spatiu etans cu cantitate dozata corect
4- sulful prin ardere da oxidul de sulf care in contact cu apa din mierea necapacita da acidul sulfuric = nu mor din atat ; beau ''apa'' si din bateriile auto .
5- lasate pana in primavara se acreste (hidrofila)se'' umfla ''in celula si o arunci ; mai bine o bagi intr-o incapere calda pt ''X'' timp si o extragi acum si o dai in primavara la albine .
.....
Florin Panait scrie:Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarele intrebari:
- Ce se intampla cu familia de albine daca din diverse motive pierde matca in perioada de toamna,iarna.
-Trece aceasta familie iarna?
Multumesc,daca s-a mai discutat scuze,am dat search si nu am gasit nimic.
Intrebare...Mierea cristalizata in celule mai este supusa acestor riscuri? Contactul cu sulful si pastrarea pana in primavara dauneaza la fel ca atunci cand este lichefiata? Intreb pentru ca am doua rame, ce sunt inca dupa diafragma, dar a cristalizat mierea in ele si nu o mai muta. Nu e multa, aprox jumatate de kg pe amandoua. De centrifugat nu am cum...nu am cum sa incalzesc o camera atat de mult incat sa se lichefieze mierea in celule.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori