Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

emilio

Mesajde emilio » 28 Feb 2011, 21:23

Am onoarea sa va salut pe toti forumistii!
Ma numesc Bunea Emilian,am 52 de ani,locuiesc in com.Storobaneasa,jud.Teleorman,casatorit,am doi copii,o nepotica,
sunt inginer agronom-lucrez in domeniul culturii florilor protejate(trandafiri) si al legumelor(tomate),am 50 de familii de
albine adapostite in stupi de mai multe feluri:orizontali,verticali,ME.Tendinta este de a folosi exclusiv stupul vertical pe
10 rame si cat de 3/4.In aceasta idee am deja cumparati 15 stupi noi care urmeaza a fi vopsiti si in curand vor adaposti noi familii de albine.
Vatra stupinei este in apropierea locuintei(100 m),practic stuparitul pastoral cu deplasare max.10 km atat la salcam 1
(padurea Branceni 6km sau padurea Cervenia 8 km),cat si la rapita sau fl.soarelui(10 km).
Sint logat pe Forumul Stuparitul cam de 4 ani,dar nu am fost prea activ in dezbaterile de pe forum(motivele nu vreau sa le comentez!).Oricum nu aveam mari secrete sau elemente tehnologice deosebite de impartasit!
In schimb,recunosc ca de pe forum am invatat multe lucruri care nu le stiam,fapt pentru care MULTUMESC tuturor
forumistilor care au postat atat de multa informatie valoroasa.
Am hotarat sa particip constructiv la discutiile pe diferite teme apicole purtate pe acest forum,in limita cunostintelor
si experientei pe care le am.
In curand sper sa pot posta si cateva poze din stupina.
“Cine nu crede în nimic este capabil de orice.”
emilio

Re: emilio

Mesajde ionut vlv » 28 Feb 2011, 22:28

m-ati facut sa intru pe google earth pentru a vedea unde este localitatea.desi vin in fiecare an in jurul Alexandriei la floarea soarelui,stiam de branceni si cervenia,de porschia si tiganesti,dar nu auzisem de storobaneasa.rusine mie!
ca inginer agronom oricand aveti sigur mari secrete de impartasit,numai sa vreti.
am acelasi model de stup pe care vreti sa treceti d-voastra,mie mi se pare cel mai bun,dar asta nu inseamna ca si asa e.
va urez bun venit si spor la depanat cunostinte!
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde emilio » 01 Mar 2011, 19:58

Ionut,daca si anul acesta te deplasezi cu albinele in zona,poate reusim sa ne si intalnim.
Orice informatii privind stadiul de vegetatie a culturilor cu pondere melifera din zona,suprafete cultivate,
starea drumurilor de acces,etc.,daca mi se vor solicita,de tine sau de catre alti apicultori,le voi pune la dispozitie
in timp util si in limita datelor pe care le voi avea.
Este loc pentru toti apicultorii posesori de familii puternice si sanatoase.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine si pentru noi apicultorii,cat si pentru proprietarii de culturi polenizate de albinele noastre!
emilio

Mesajde ciptheman » 08 Mar 2011, 19:22

inca un teleormanean pe forum sa speram la mai multi poate ne vedem la salcam anul asta cred ca vin si eu la cervenia cum merge salcamul acolo?
ciptheman

Mesajde emilio » 09 Mar 2011, 16:16

Ca la orice masiv de salcam:densitate mare de stupi! Diferenta o face puterea familiei culegatoare,priceperea stuparului in punerea in practica a diferitelor chichite indelung incercate si testate si multe,multe alte aspecte pe care
desigur le cunosti.
Ne putem cunoaste si mai inainte de salcam-vezi mesaj pe PM.
emilio

Mesajde vasilescu adrian » 28 Mar 2013, 10:14

la multi ani si de multa sanatate sa aveti parte atat dumneavoastra cat si familiile dumneavoastra !!!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde emilio » 29 Mar 2013, 07:08

Multumesc! Va doresc si dumneavoastra multa sanatate! Toate cele bune!
emilio

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?