Incep cu inceputul;
-primavara trecuta aveam trei colonii, din ei in vara am facut inca 7 roi [cu sfaturi de la Adi Hodis, sa traiesti barosane oriunde te afli

]
- ultimii doi roi i-am facut prin divizare, dupa salcam, fara a tine cont unde ramane matca
- familiile divizate erau, una intr-o cutie de 10rame, cealalta in cutie cu 12 rame 1/1 [vezi pozele], de aici provine roiul [din una din ele, poate am notat].
Cand am dorit sa-i restrang cuibul, pt impachetarea de iarna [eram cu un apicultor batran], nu am putut sa scot la prima incercare nicio rama din 10. Matca a pontat pana tarziu, si dupa ecluzionarea ultimului puiet, am scos doua rame cu miere mai putina. La toti am bagat pernuta plina cu foi de porumb franjurate, intre diafragma si perete, la acesta nu a incaput.
In primavara, dupa ce am discutat impreuna, am incercat sa restrang cuibul, dar nu a fost posibil, daca mi-aduc aminte bine, am scos una fara miere si am bagat alta cu miere.
Cu prima ocazie am sa fac poze, este un roi [nu a produs miere marfa] foarte agresiv.
Am cumparat doar un colector, pt proba si model, dar astept poze cu modelul tau

La mine e o zona polenifera, si vreau sa incerc.
Mai dorec sa urmaresc comportamentul matcilor in vara aceasta, pt ca am mai multe rase
PS era vorba de ciocanel

sau te gandei la alt ,,ciocan''