Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 08:26

Prima data ca si vizitator (2010), si aproape din greseala, apoi cu primul nick, la care am uitat parola (Bobby76-2011) si acum, vedeti dumneavoastra am curaj sa-mi deschid si pagina personala, ca sa devin, sper eu, apicultor cu identitate :D

Ma numesc Adrian Craciun, sunt din Tr Severin, am 37 de ani, sunt de profesie inginer. Cei care ma cunosc ma striga Bobby, porecla cu care m-am ales cand eram mic, din serialul Dallas
Deocamdata sunt necasatorit, sunt cu logodnica mea de aproximativ 7 ani si impreuna impartim viata si pasiunea pentru apicultura.
Contactul meu cu albina s-a stabilit in timp, de cand eram mic, tatal meu administrand mai in permanenta 15-20 familii, pt hobby. S-a ales cu aceasta boala de la mosul si vecinul meu, dl Lazar Mitica, lucrand impreuna cu regretatul apicultor Fota, sau cu Dl Budulan, si binenteles cu subsemnatul, care nu eram altceva decat mascota stupinei: multa frica, aoleeu musca rau, eu dorm pe bancheta, azi e prea cald samd..In rest, ajutam la centrifuga, la rame, aduceam cam tot la "mana" si bineinteles mancam multa...miere :)
In 1994, cand al' batran nu s-a mai putut ocupa de albine, din cauza unui servicu greu, am pierdut toata stupina, iar activitatea a disparut din familia noastra.
Am revenit in 2004, cu 15 familii populate "din cunostinte" in ideea de a crea o activitate recreativa viitorului pensionar al familiei. 15 lazi orizontale, "sicriiele" cum le mai numeam (22 rame, facute la CPL, perete de 4,5 cm-100-110 kg greutate totala la tei) au deschis de data asta pasiunea mea catre apicultura.
Si uite-asa ne-am pomenit prin 2008 cu destule familii, am investit, am cumparat, am inmultit, si am ajuns in jur la 70 de unitati. In prezent mentinem acelasi numar,timpul nu ne permite sa lucram cu mai multi (bineinteles, batranu' e si pensionar, dar si angajat..deci...)
Iernam de obicei in Vrancea-MH.
Transportul in pastoral il facem cu masina proprie, un Ducatto de 2.5D, vechi si bun. Tractorul, cum il numim.
Pastoral obligatoriu, 2 salcam (cateodata 3), 2 tei si ceva pe toamna, daca e anul bun.
Ajutor in stupina, acum, Irina-logodnica mea, batranu'-mai rar, boxerul meu, full time.
Stupi Dadant 1/1+cat 1/1. Regine, cel mult 2 ani, productie proprie.
Vatra alternativa, din 2013, o zona de deal, Craguiesti-Colibasi. Deocamdata nu am nici gard acolo, doar ce am cumparat.

Pt ca o sa-mi ia ceva timp sa caut, o sa revin si cu cateva poze si filme
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Re: 7Rame

Mesajde Dila Daniel » 04 Apr 2013, 08:34

bun venit Boby(daca imi permiti sa-ti zic asa)in aceasta sectiune!
...asteptam cu interes pozele si filmele.
Numai bine!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 08:37

Noi sumtem:
Fişiere ataşate
Montzo.jpg
Dogg-ul in ...calduri
Irina.jpg
Irina
bobby.jpg
Bobby
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 08:59

pt ca asa gasesc poze,le postez in ordine invers cronologica:
2012 maracine/menta-daca nu faceam deplasarea asta in primavara 2013,dar mai ales toamna 2012 (pe care le stiti, nu :D?) aveam mari probleme acum, cu vremea asta. Si am ezitat, pt ca am ramas fara paznic la stupi, dupa tei 2. A fugit... :))))
Fişiere ataşate
dormitorul.jpg
dormitor/bucatarie/sufragerie/caruta etc...dacia 1310, multifunctional, nu ma pot lasa de ea!
albina.jpg
albina, bineinteles
Maracine-menta.jpg
Stupii Mari, si stupii mici. Cei mici nu sunt ai mei
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:00

aici, ca de obicei schimbam meniurile. Eu mananc mancarea preparata de ele, ele mananca mancarea mea. ne intelegem...
Fişiere ataşate
bucataria comuna.jpg
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:10

Nea' Marin. Din sat, om simplu, singur, m-a ajutat mult la paza si nu numai. Pensie mica, platit suplimentar, mancare, dar mai ales bautura. Cu mare frica de albine. Toamna dezastru, fuge de ele ca draqu' de tamaie. In 2012, a fugit din stupina la propriu, de frica lor, si dus a fost. investigatii la politie, l-o fi omorat cineva, poate e mort, cazut beat printr-un canal...peripetie mare de tot. Anul asta iar isi ofera serviciile. Cred ca a inceput sa-i placa si lui :))))
Aici eram la tei 1, Gura Vaii,
Piatra este pt un gard, daca tot este cariera...
Fişiere ataşate
Fotografie0011_002.jpg
Nea' Marin
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:27

Viitoarea vatra 2.
Teren 3000mp, zona deal, polen garla, asta ma intereseaza. Cumparat in 2012, dezastru, o sa ma manance de bani. In rest..e frumos, e aproape, multe prune, putin gard, cladiri cazute. Bani multi
Fişiere ataşate
viitoarea vatra1.jpg
de munca aici
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:46

Iarna 2011-12. Februarie 14 cred. Niciodata nu am vazut Dunarea inghetata complet si acoperita cu zapada.
Pe 28 februarie, zbor, cald.
Sus am mancarea data inainte de perioada de frig, miere tei, simpla, la sac. Sau la punga, pusa din august, cristalizeaza si ma scuteste de manopera primavara, cand mierea e tun.
Cateva albine, stiu ca astea va plac.
Fişiere ataşate
1.jpg
2.jpg
14 februarie 2012.jpg
Dunarea
7Rame

Mesajde un OM » 04 Apr 2013, 09:46

Sa fii sanatos, iar de munca sa nu te plangi niciodata. Vei avea timp la batranete. Spor in toate.
un OM

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:48

altele
Fişiere ataşate
5.jpg
6.jpg
3.jpg
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:50

un OM scrie:Sa fii sanatos, iar de munca sa nu te plangi niciodata. Vei avea timp la batranete. Spor in toate.

Asa imi zice al' batran: lasa tata , ca ai timp sa le faci, esti tanar..
eram tanar la 25.
multumesc, si dv spor la toate
7Rame

Mesajde alin75 » 04 Apr 2013, 09:56

Foarte frumos!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 09:58

Inceput de aprilie 2012. prima familie la care nu mai am de ce sa umblu.
puiet pe 7R, alimentator cladit cu celula mica, lipit, l-am scos la salcam 2 sa nu rup puietul. Albina integral schimbata.
Fişiere ataşate
1.jpg
nr 39, de carne
7Rame

Mesajde alin75 » 04 Apr 2013, 10:02

Remarc in coltul cutiilor, ceva sistem de inchidere. Daca se poate sa detaliezi....

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 10:13

Sar acum la salcam 2, 2012. cine tine minte, in Oltenia cod galben de precipitatii, si frig. Sub 10 grade ziua, noaptea si la 5, salcam compromis. Aveam gluga de frig. Albina...doar 2 zile cules slab, in ferestre. Apoi...botci, multe botci si probleme, restrangere ponta, stupi slabi la tei.
Aici, pe marginea unui rau, imi ajunsese apa la urdinise, si nici nu puteam sa-i mut, ca era umflata apa. Probleme mari de tot.
Asa imi trebuie, ca nu imi mai ajunge..salcamul :D
Fişiere ataşate
2.jpg
ma incalzeam, foarte frig
1.jpg
7Rame

Mesajde 7Rame » 04 Apr 2013, 10:18

alin75 scrie:Remarc in coltul cutiilor, ceva sistem de inchidere. Daca se poate sa detaliezi....

Numai bine,
Alin

da,sunt niste tije filetate M8 cred.
Atat pe capac, cat si pe cuib, cate un coltar gaurit, prin care trece tija. Si piulite, normal. Cand nu am cat,folosesc o tija filetata scurta, care sa-mi cuprinda inelul. Cand am cat, inelul vine sus, peste cat, dispare podisorul si apare sita de transport, iar tija va fi una mai lunga, sa cuprinda catul.
Folosesc 2 tije, bilateral.
Sa nu-mi zboare capacele, la transport, vant etc. in rest vad treaba ca pierdere de timp (imagineaza-ti sa desfaci/strangi 200 tije...)
Vezi inelul mai bine pe pozele din iarna, el e datasabil, e patent optimizat de mine dupa un sistem vazut la Vasiliu, N-as putea sa lucrez fara el.
7Rame

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?