Ma numesc Adrian Craciun, sunt din Tr Severin, am 37 de ani, sunt de profesie inginer. Cei care ma cunosc ma striga Bobby, porecla cu care m-am ales cand eram mic, din serialul Dallas
Deocamdata sunt necasatorit, sunt cu logodnica mea de aproximativ 7 ani si impreuna impartim viata si pasiunea pentru apicultura.
Contactul meu cu albina s-a stabilit in timp, de cand eram mic, tatal meu administrand mai in permanenta 15-20 familii, pt hobby. S-a ales cu aceasta boala de la mosul si vecinul meu, dl Lazar Mitica, lucrand impreuna cu regretatul apicultor Fota, sau cu Dl Budulan, si binenteles cu subsemnatul, care nu eram altceva decat mascota stupinei: multa frica, aoleeu musca rau, eu dorm pe bancheta, azi e prea cald samd..In rest, ajutam la centrifuga, la rame, aduceam cam tot la "mana" si bineinteles mancam multa...miere
In 1994, cand al' batran nu s-a mai putut ocupa de albine, din cauza unui servicu greu, am pierdut toata stupina, iar activitatea a disparut din familia noastra.
Am revenit in 2004, cu 15 familii populate "din cunostinte" in ideea de a crea o activitate recreativa viitorului pensionar al familiei. 15 lazi orizontale, "sicriiele" cum le mai numeam (22 rame, facute la CPL, perete de 4,5 cm-100-110 kg greutate totala la tei) au deschis de data asta pasiunea mea catre apicultura.
Si uite-asa ne-am pomenit prin 2008 cu destule familii, am investit, am cumparat, am inmultit, si am ajuns in jur la 70 de unitati. In prezent mentinem acelasi numar,timpul nu ne permite sa lucram cu mai multi (bineinteles, batranu' e si pensionar, dar si angajat..deci...)
Iernam de obicei in Vrancea-MH.
Transportul in pastoral il facem cu masina proprie, un Ducatto de 2.5D, vechi si bun. Tractorul, cum il numim.
Pastoral obligatoriu, 2 salcam (cateodata 3), 2 tei si ceva pe toamna, daca e anul bun.
Ajutor in stupina, acum, Irina-logodnica mea, batranu'-mai rar, boxerul meu, full time.
Stupi Dadant 1/1+cat 1/1. Regine, cel mult 2 ani, productie proprie.
Vatra alternativa, din 2013, o zona de deal, Craguiesti-Colibasi. Deocamdata nu am nici gard acolo, doar ce am cumparat.
Pt ca o sa-mi ia ceva timp sa caut, o sa revin si cu cateva poze si filme