CristianBee scrie:Ai ceva coltare , manere la stupi sau cum ii transporti ca la mine se haiesc corpurile cand le pun pe masina . Pui cumva chinga pe fiecare stup pentru ca eu nu am falt la corpuri si se mai misca desi am chingi ( teapa mare cu cele cu clichet ) . La urdinis ai ceva gratie sau inchizi si gata . Cu furtul de pe locatii nu ai belele pentru ca vreau sa ma las de sportul cu pastoralul asta intensiv , am ochit cateva vetre foarte bune pana in 30 km de unde stau si camastaar fi problema , daca se fura din stupii stationari . Stiu ca se mai furadar ma intereseaza cam cum gestionezi treaba.

CristianBee scrie:Pai tot arati poze cu matci si nu aicum asa .
jonny_it scrie:CristianBee scrie:Pai tot arati poze cu matci si nu aicum asa .
Asa sunt eu rau si nu vreau sa dau si la altii.. glumeam.
![]()
Nu a fost cel mai stralucit an in ce priveste matcile(+lipsa de timp), mai bine zis nu am reusit sa trimit decat o mica parte din matcile comandate. Pentru mine am crescut cateva sa schimb matcile batrane + o parte din matcile carpatine.
Gheorghevici Iulian scrie:Ionuţ, tot răul spre bine. Am văzut că ai avut probleme în livrarea mătcilor aşa că m-am apucat de creşterea mătcilor pentru mine şi în totdeauna sunt primul pe lista.Am facut comandă şi la domnul lucky5strike, pe 3 iunie trebuia să primesc 10 regine şi nu am primit nici măcar un beep, deci nu ai fost singurul.
Frumoase pozele tale.
CristianBee scrie:La fel glumesc si eu( nu te superi , nu ?
) , am spus asta fiindca acum doi ani m-am dus la cineva care are cam 270 de familii si i-am spus ca vreau sa cumpar 10 kg de miere si mi-a spus ca nu are ( cu stiva de butoaie pline in spatele lui ) , asa si tu ai poze dar nu si matci . Anul asta asa a fost , totul cam pe dos .
Am cateva familii care nu au matca cam de multisor si vreau sa le elimin , ce sa fac sa iau cate o rama cu albina si sa dau la roi seara sau sa le unesc cu un roi ? .
CristianBee scrie:Cu vetrele ma intereseaza cum faci si anume .
1 . tii toti stupii pe o singura vatra ( momentan vaslui ) .
2 . cand alegi o vatra ce culesuri tintesti sa ai pe acea vatra .
3 . cu vatra cum faci , ma refer la proprietarul locului unde tii stupii sau este undeva pe dealuri la marginea satului nepazita sau este in sat .
4 . eu am asa corn , arin flori de primavara , jugastru la 10 km de unde locuiesc eu .
5 . rapita in jurul satului am cam in fiecare an minim 100 de ha , salcam nu am pe langa locatie , tei am masiv cam la 6-7 km de unde stau , floarea soarelui se schimba solele dar am in fiecare an , si dupa aceea nimic , decat in delta dunarii la poliflora .
6 . paza , cum faci cu ea ca la mine ( stau pe langa babadag ) cica se cam fura si toata lumea sta cu rulota dupa ei .
personal am mai fost plecat de langa stupi 2-3 zile si i-am gasit cand m-am intors da parca nu ma lasa inima sa ii las singuri . Cum faci cand alegi o zona ? sunt curios cum faci ca vreau sa ma las de pastoralul asta cu hamalitul .
7 . cum transporti stupii daca nu ai manere ? si cu ce si cu cine .
Daca nu stai cu ei inseamna ca tu dormi linistit acasa noapte de noapte ?
Am uitat sa zic ca esti un rau ( tu ai spus )
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori