Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde CristianBee » 30 Iun 2014, 13:13

Și încă ceva , am 2 familii fără mătci cu albina ouatoare care mau făcut cu nervii până acum , le-am dat mătci neîmperecheate , botci puse unde își făceau ele de salvare să nu mi le roadă si nu le-au luat , ce să le mai fac că nici mătci nu mai am ?
CristianBee

Mesajde Traian S » 30 Iun 2014, 18:03

punele 2 rame de la alta familie cu puet de toate varstele incepand de la ou pana la albina capacita, dupa
4 zile pune matca imperecheata sub colivie pe faguri sa aiba si cateva celule cu miere si tineo trei zile.
timp de patru zile la albina outoare li se atrofiaza organele si albinele lucratoare avind puet de crescut le omoara
pe outoare, si inca 3 zile de cand pui matca emana feromonul in stup si le elimina pe outoare.
suces.
Traian S

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2014, 13:10

jonny_it

Mesajde CristianBee » 12 Iul 2014, 21:29

Ai ceva coltare , manere la stupi sau cum ii transporti ca la mine se haiesc corpurile cand le pun pe masina . Pui cumva chinga pe fiecare stup pentru ca eu nu am falt la corpuri si se mai misca desi am chingi ( teapa mare cu cele cu clichet ) . La urdinis ai ceva gratie sau inchizi si gata . Cu furtul de pe locatii nu ai belele pentru ca vreau sa ma las de sportul cu pastoralul asta intensiv , am ochit cateva vetre foarte bune pana in 30 km de unde stau si camastaar fi problema , daca se fura din stupii stationari . Stiu ca se mai fura :lol: dar ma intereseaza cam cum gestionezi treaba.
CristianBee

Mesajde jonny_it » 24 Iul 2014, 11:29

CristianBee scrie:Ai ceva coltare , manere la stupi sau cum ii transporti ca la mine se haiesc corpurile cand le pun pe masina . Pui cumva chinga pe fiecare stup pentru ca eu nu am falt la corpuri si se mai misca desi am chingi ( teapa mare cu cele cu clichet ) . La urdinis ai ceva gratie sau inchizi si gata . Cu furtul de pe locatii nu ai belele pentru ca vreau sa ma las de sportul cu pastoralul asta intensiv , am ochit cateva vetre foarte bune pana in 30 km de unde stau si camastaar fi problema , daca se fura din stupii stationari . Stiu ca se mai fura :lol: dar ma intereseaza cam cum gestionezi treaba.

Coltare nu am, cel putin la stupii vechi. Acum pregatesc o serie noua de cutii si o sa fie prinsi in coltare, fara falt.
Chinga cu clicket(am cumparat si anul acesta cu 9 - 11 ron bucata de la dedeman) pun la fiecare corp si nu se misca deloc.
La urdinis pun sita prinsa in pioneze, nu este cea mai reusita metoda dar tine cu succes albinele in interior si asigura si un pic de ventilatie.

Furt de pe locatii nu am avut pana acum si sper sa nu am probleme. Cu exceptia vetrei unde fac imperecheri de matci am vecini de treaba(un borcan de miere face minuni) si se mai uita ei din cand in cand ca totul sa fie la locul lui. In Romania asta este o problema destul de mare. Daca nu ar fi problema asta am pune stupii in zone mult mai bune.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 24 Iul 2014, 11:31

10 Iulie 2014

A inceput activitatea :lol:

Imagine

Tei 2014

Imagine

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Iul 2014, 10:38

Regine buckfast 2014

Imagine

Imagine
jonny_it

Mesajde CristianBee » 28 Iul 2014, 16:25

Pai tot arati poze cu matci si nu ai :?: cum asa .
CristianBee

Mesajde jonny_it » 28 Iul 2014, 22:24

CristianBee scrie:Pai tot arati poze cu matci si nu ai :?: cum asa .

Asa sunt eu rau si nu vreau sa dau si la altii :lol: .. glumeam. :)

Nu a fost cel mai stralucit an in ce priveste matcile(+lipsa de timp), mai bine zis nu am reusit sa trimit decat o mica parte din matcile comandate. Pentru mine am crescut cateva sa schimb matcile batrane + o parte din matcile carpatine.
jonny_it

Mesajde Gheorghevici Iulian » 29 Iul 2014, 06:03

Ionuţ, tot răul spre bine. Am văzut că ai avut probleme în livrarea mătcilor aşa că m-am apucat de creşterea mătcilor pentru mine şi în totdeauna sunt primul pe lista. :lol: Am facut comandă şi la domnul lucky5strike, pe 3 iunie trebuia să primesc 10 regine şi nu am primit nici măcar un beep, deci nu ai fost singurul.
Frumoase pozele tale.
Gheorghevici Iulian

Mesajde CristianBee » 29 Iul 2014, 11:39

jonny_it scrie:
CristianBee scrie:Pai tot arati poze cu matci si nu ai :?: cum asa .

Asa sunt eu rau si nu vreau sa dau si la altii :lol: .. glumeam. :)

Nu a fost cel mai stralucit an in ce priveste matcile(+lipsa de timp), mai bine zis nu am reusit sa trimit decat o mica parte din matcile comandate. Pentru mine am crescut cateva sa schimb matcile batrane + o parte din matcile carpatine.

La fel glumesc si eu :) ( nu te superi , nu ? :lol: ) , am spus asta fiindca acum doi ani m-am dus la cineva care are cam 270 de familii si i-am spus ca vreau sa cumpar 10 kg de miere si mi-a spus ca nu are ( cu stiva de butoaie pline in spatele lui ) , asa si tu ai poze dar nu si matci . Anul asta asa a fost , totul cam pe dos .
Am cateva familii care nu au matca cam de multisor si vreau sa le elimin , ce sa fac sa iau cate o rama cu albina si sa dau la roi seara sau sa le unesc cu un roi ? .
CristianBee

Mesajde jonny_it » 29 Iul 2014, 12:07

Gheorghevici Iulian scrie:Ionuţ, tot răul spre bine. Am văzut că ai avut probleme în livrarea mătcilor aşa că m-am apucat de creşterea mătcilor pentru mine şi în totdeauna sunt primul pe lista. :lol: Am facut comandă şi la domnul lucky5strike, pe 3 iunie trebuia să primesc 10 regine şi nu am primit nici măcar un beep, deci nu ai fost singurul.
Frumoase pozele tale.

Toti crescatorii de matci au avut anul acesta probleme, la fel cum au avut apicultorii cu mierea. Daca nu este cules si matcile ies de proasta calitate. Zaharul nu este ca nectarul ... + vremea ploioasa, deci pierderi mari la imperechere.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Iul 2014, 12:11

CristianBee scrie:La fel glumesc si eu :) ( nu te superi , nu ? :lol: ) , am spus asta fiindca acum doi ani m-am dus la cineva care are cam 270 de familii si i-am spus ca vreau sa cumpar 10 kg de miere si mi-a spus ca nu are ( cu stiva de butoaie pline in spatele lui ) , asa si tu ai poze dar nu si matci . Anul asta asa a fost , totul cam pe dos .
Am cateva familii care nu au matca cam de multisor si vreau sa le elimin , ce sa fac sa iau cate o rama cu albina si sa dau la roi seara sau sa le unesc cu un roi ? .

Am matci cat sa schimb eu babele prin stupina. Saptamana trecuta am omorat 42 de bucati, matci din 2014, ponta redusa. Daca eram un "bun comerciant" le trimiteam la clienti si luam bani pe ele. Prefer sa nu trimit decat sa trimit matci de calitate indoielnica.
La anul o sa pun anunt pe site doar dupa ce matcile sunt imperecheate in nuclee, adica nu mai vand cioara de pe gard ca vremea nu tine intotdeauna cu noi.
+ O alta zona pt imperechere .. sau sa fac totul artificial, problema este lipsa timpului sau a unui ajutor capabil sa faca asta.
jonny_it

Mesajde CristianBee » 29 Iul 2014, 23:08

Cu vetrele ma intereseaza cum faci si anume .
1 . tii toti stupii pe o singura vatra ( momentan vaslui ) .
2 . cand alegi o vatra ce culesuri tintesti sa ai pe acea vatra .
3 . cu vatra cum faci , ma refer la proprietarul locului unde tii stupii sau este undeva pe dealuri la marginea satului nepazita sau este in sat .
4 . eu am asa corn , arin flori de primavara , jugastru la 10 km de unde locuiesc eu .
5 . rapita in jurul satului am cam in fiecare an minim 100 de ha , salcam nu am pe langa locatie , tei am masiv cam la 6-7 km de unde stau , floarea soarelui se schimba solele dar am in fiecare an , si dupa aceea nimic , decat in delta dunarii la poliflora .
6 . paza , cum faci cu ea ca la mine ( stau pe langa babadag ) cica se cam fura si toata lumea sta cu rulota dupa ei .
personal am mai fost plecat de langa stupi 2-3 zile si i-am gasit cand m-am intors da parca nu ma lasa inima sa ii las singuri . Cum faci cand alegi o zona ? sunt curios cum faci ca vreau sa ma las de pastoralul asta cu hamalitul .
7 . cum transporti stupii daca nu ai manere ? si cu ce si cu cine .
Daca nu stai cu ei inseamna ca tu dormi linistit acasa noapte de noapte ?

Am uitat sa zic ca esti un rau ( tu ai spus ) :lol:
CristianBee

Mesajde jonny_it » 30 Iul 2014, 09:44

CristianBee scrie:Cu vetrele ma intereseaza cum faci si anume .
1 . tii toti stupii pe o singura vatra ( momentan vaslui ) .
2 . cand alegi o vatra ce culesuri tintesti sa ai pe acea vatra .
3 . cu vatra cum faci , ma refer la proprietarul locului unde tii stupii sau este undeva pe dealuri la marginea satului nepazita sau este in sat .
4 . eu am asa corn , arin flori de primavara , jugastru la 10 km de unde locuiesc eu .
5 . rapita in jurul satului am cam in fiecare an minim 100 de ha , salcam nu am pe langa locatie , tei am masiv cam la 6-7 km de unde stau , floarea soarelui se schimba solele dar am in fiecare an , si dupa aceea nimic , decat in delta dunarii la poliflora .
6 . paza , cum faci cu ea ca la mine ( stau pe langa babadag ) cica se cam fura si toata lumea sta cu rulota dupa ei .
personal am mai fost plecat de langa stupi 2-3 zile si i-am gasit cand m-am intors da parca nu ma lasa inima sa ii las singuri . Cum faci cand alegi o zona ? sunt curios cum faci ca vreau sa ma las de pastoralul asta cu hamalitul .
7 . cum transporti stupii daca nu ai manere ? si cu ce si cu cine .
Daca nu stai cu ei inseamna ca tu dormi linistit acasa noapte de noapte ?

Am uitat sa zic ca esti un rau ( tu ai spus ) :lol:

1. Doua vetre, un Vaslui(familii de productie) + doua acasa(Neamt - crestere/imperechere matci)
2. Aici la Vaslui salcamul si teiul sunt baza, uneori este si floarea soarelui(anul acesta nu a dat nectar atat cat trebuia) + ceva flori pe camp. Acasa am tei si faneata cat cuprinde.
3. Terenuri proprii sau ale rudelor + o vatra pe munte(am discutat cu seful ocolului silvic din zona).
4. Am scris mai sus ce am eu pe acolo.
5. La rapita o sa plecam si noi si daca o sa fie vremea ca anul acesta o sa incercam sa facem 2 culesuri de la salcam.
6. Pe 2 dintre vetre exista si o casa locuita(rude/bunici) pe una un padurar ... are pusca :lol:
7. Oameni sanatosi si fortosi, si am rezolvat problema. In primavara o sa punem manere la toti.
Dorm linistit noaptea .. de obicei. :)

Alte intrebari? :D
jonny_it

Mesajde CristianBee » 30 Iul 2014, 11:07

Bun , tin-te bine .

1 . cum schimbi cel mai usor la tine in sensul de acceptare al matcilor si cand ?
2 . cand faci hranirile de completare ? ramele de sus raman cate ai la acel moment in stup ?
3 . dupa ce ai facut completarile efectiv nu blochezi cuibul sau in acel moment ai si sus si jos puiet ?
4 . dupa completari incepi stimularea ?
5 . cand restrangi cuibul ( aproximativ , asta la tine ) .
6 . jos restrangi la numarul de rame de sus ?
7 . este posibil ca odata ce faci completarile ( unde e cazul ) sa nu puna siropul sus ci sa il imprastie prin rame ?
8 . la roii care sunt pe un singur corp nu merg pusi pe 2 : completat in corpul de sus cu rame pline cu miere daca avem de la familii .
9 . la familiile slabe care stau pe un corp cand completezi nu se blocheaza ? pui un corp cu rame goale sub corpul plin
10 . cata miere lasi jos cand ii pregatesti de iarna .
11 . daca au imprastiat mierea in ramele de sus cand ai completat , le descapacesti pe cele ce nu sunt pline si cand .
12 . cand scoti din ramele pe care vrei sa le inlocuiesti si cum faci daca au pus miere pe ea , o descapacesti ?
13 . dupa ce ai facut completarile unde ai puiet , si jos si sus sau doar jos . sa i-ti explic de ce intreb . la mine la floarea soarelui combinatcu matci batrane ce nu au tinut pasul au blocat unii din ei corpulal doilea plus un al treilea corp plin cu miere , asta desi la unii am pus si al patrulea dar nu au pus acolo ci in cuib si am fost nevoit sa scot de acolo si au ouat doar jos , ce este de facut de acum incolo .
As mai avea intrebari dar am mai uitat la cat sunt de multe . Te bazai fiindca ai ME la fel ca mine si incerc sa vad cum lucrezi cu ei .
CristianBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?