irina scrie:Duminica a fost....primavara.Zbor frumos de curatire .Toti prezenti.
-unul la care am gasit albina moarta pe fundul stupului,o mana buna de albine, foarte multa in comparatie cu ce am vazut la ceilalti ;albina cam putina, miere multa pe rame,cuibul in fata,regina prezenta;a ramas pe 3 rame.
-unul la care n-am reusit sa vad matca la utima vizita (octombrie);n-am vazut-o nici acum, nu mi s-a parut ca ar plange dar consumasera foarte mult;am scos 2 rame si am pus una de la rezerva;albina multa, a ramas pe 4 rame ;cred in continuare ca n-are matca.
Pe ultimii doi ma gandesc sa-i unific,dar mi-e teama ca, fiind albina multa in cel fara matca si putina in cel cu matca , sa nu-mi omoare matca.Sau poate ar fi mai bine sa impart ramele celui fara matca la mai multi.
nae scrie:-Cel fara matca acum accepta si un ''trantore vopsit''= unit fara frica(doar cu emotii)
-Daca are matca si lipesti altul cu matca (poate are) tot nu se bat ; faci operatiunea dupa incetarea zborului cand se lasa mai rece = fara mirosuri sau ziare/diafragme ...
irina scrie:...
-unul la care n-am reusit sa vad matca la utima vizita (octombrie);n-am vazut-o nici acum, nu mi s-a parut ca ar plange dar consumasera foarte mult;am scos 2 rame si am pus una de la rezerva;albina multa, a ramas pe 4 rame ;cred in continuare ca n-are matca.
...
irina scrie:Si o poza.....din interior.E rasfatatul familiei,Blacky.
[/quote]nae scrie:-Problema mare la DB e ca albina nu poate trece la constrictia ghemului de pe o rama pe alta = de fapt ai mai multe ghemulete +miere multa se ajunge la inghetarea partilor periferice ale ghemului .
Pe DB iernezi mult mai bine cu miere putina si turta/punga in cap decat plin de miere .
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori