Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: irina

Mesajde BRUMITA » 08 Dec 2014, 22:35

Ai mp. :D
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde irina » 20 Dec 2014, 21:08

Este primul an in care nu am umiditate in stupi,desi de ploaie si umezeala n-am dus lipsa.Am scapat de schimbat ziare si uscat paturici.De fapt am renuntat la ziare/cartoane si am pastrat doar paturica peste podisor.Am reușit sa schimbam toate capacele.Varianta finala un pic modificata fata de cel pozat.Sfaturile primite ne-au fost de ajutor.Apa se infiltra pe la tesitura OSB-ului,chiar daca acesta era lipit cu aracet si vopsit.
Este primul an in care albinele mele nu stau in podișor.O fi de la capac,o fi de la faptul ca au miere mai multa pe rame...
Sa speram ca e de bine! :P
irina

Mesajde Florin Dobre » 20 Dec 2014, 21:13

Vrem poze cu capacul si cu modul de impachetare. Daca se poate. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde irina » 20 Dec 2014, 21:16

Florin Dobre scrie:Vrem poze cu capacul si cu modul de impachetare. Daca se poate. :)

Nu prea se poate......ca-i tot neinstruit fotograful :lol:
irina

Mesajde irina » 12 Ian 2015, 16:39

Duminica a fost....primavara.Zbor frumos de curatire .Toti prezenti.
Am deschis 3:
-unul agitat rau la la urdinis la zborurile anterioare;l-am suspectat atunci ca n-are matca;are puiet capacit ;regina din 2013.
-unul la care am gasit albina moarta pe fundul stupului,o mana buna de albine, foarte multa in comparatie cu ce am vazut la ceilalti ;albina cam putina, miere multa pe rame,cuibul in fata,regina prezenta;a ramas pe 3 rame.
-unul la care n-am reusit sa vad matca la utima vizita (octombrie);n-am vazut-o nici acum, nu mi s-a parut ca ar plange dar consumasera foarte mult;am scos 2 rame si am pus una de la rezerva;albina multa, a ramas pe 4 rame ;cred in continuare ca n-are matca.
Pe ultimii doi ma gandesc sa-i unific,dar mi-e teama ca, fiind albina multa in cel fara matca si putina in cel cu matca , sa nu-mi omoare matca.Sau poate ar fi mai bine sa impart ramele celui fara matca la mai multi.
irina

Mesajde nae » 12 Ian 2015, 16:59

irina scrie:Duminica a fost....primavara.Zbor frumos de curatire .Toti prezenti.
-unul la care am gasit albina moarta pe fundul stupului,o mana buna de albine, foarte multa in comparatie cu ce am vazut la ceilalti ;albina cam putina, miere multa pe rame,cuibul in fata,regina prezenta;a ramas pe 3 rame.
-unul la care n-am reusit sa vad matca la utima vizita (octombrie);n-am vazut-o nici acum, nu mi s-a parut ca ar plange dar consumasera foarte mult;am scos 2 rame si am pus una de la rezerva;albina multa, a ramas pe 4 rame ;cred in continuare ca n-are matca.
Pe ultimii doi ma gandesc sa-i unific,dar mi-e teama ca, fiind albina multa in cel fara matca si putina in cel cu matca , sa nu-mi omoare matca.Sau poate ar fi mai bine sa impart ramele celui fara matca la mai multi.

-Problema mare la DB e ca albina nu poate trece la constrictia ghemului de pe o rama pe alta = de fapt ai mai multe ghemulete +miere multa se ajunge la inghetarea partilor periferice ale ghemului .
Pe DB iernezi mult mai bine cu miere putina si turta/punga in cap decat plin de miere .
-Cel fara matca acum accepta si un ''trantore vopsit''= unit fara frica :D (doar cu emotii)
-Daca are matca si lipesti altul cu matca (poate are) tot nu se bat ; faci operatiunea dupa incetarea zborului cand se lasa mai rece = fara mirosuri sau ziare/diafragme ...
nae

Mesajde irina » 12 Ian 2015, 17:15

nae scrie:-Cel fara matca acum accepta si un ''trantore vopsit''= unit fara frica :D (doar cu emotii)
-Daca are matca si lipesti altul cu matca (poate are) tot nu se bat ; faci operatiunea dupa incetarea zborului cand se lasa mai rece = fara mirosuri sau ziare/diafragme ...

-Cel fara matca: in toamna a ramas fara regina,am tinut sa-l salvez si i-am dat o regina, in colivie;au eliberat-o dar n-am reusit sa o vad oricat m-am chinuit ;) nici vie,nici moarta;si de-atunci m-am gandit ca s-ar putea sa fie orfan;era linistit totusi (atat cat pot eu sa-mi dau seama) si-am zis ca ....o fi matca si n-o vad eu;dar efectiv au consumat aproape toata mierea....si a avut ceva;alt motiv nu vad, decat lipsa matcii;de-asta am zis ca mi-e teama sa nu-mi omoare regina....ca are antecedente :P
-Cel cu matca,depopulat,e pe capatul randului;dar nu vad ce sa-l fi deranjat ca asta sa fie motivul mortii albinelor ;
irina

Mesajde irina » 12 Ian 2015, 17:19

Si o poza.....din interior. :lol: E rasfatatul familiei,Blacky.
Fişiere ataşate
1.jpg
irina

Mesajde Florin Dobre » 12 Ian 2015, 17:24

irina scrie:...
...

Daca nu avea matca, se manifesta el cumva...ghem rasfirat, agitatie pe rame, batai din aripi, ventilatie la urdinis, albine cautand la urdinis si pe fata stupului, bocet, etc. Sarea in ochi cu ceva.
Consumul mare poate fi si din cauza de deranj(pasare/caine/soarece/creanga/biped/etc.) sau de puiet tarziu.

Daca nu ai vazut matca, nu inseamna ca n-o avea. Poate nu te-ai uitat atent. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 12 Ian 2015, 17:25

irina scrie:Si o poza.....din interior. :lol: E rasfatatul familiei,Blacky.

Cam latos. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 12 Ian 2015, 17:29

nae scrie:-Problema mare la DB e ca albina nu poate trece la constrictia ghemului de pe o rama pe alta = de fapt ai mai multe ghemulete +miere multa se ajunge la inghetarea partilor periferice ale ghemului .
Pe DB iernezi mult mai bine cu miere putina si turta/punga in cap decat plin de miere .
[/quote]
Asta e pt depopulari pe DB (mai sunt). :D
nae

Mesajde Florin Dobre » 12 Ian 2015, 17:34

Nae, unii gauresc ramele si zic ca ar elimina riscul asta. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 12 Ian 2015, 17:53

Am gaurit si eu la inceputuri = colier romanesc ; nu sunt indieni .
DB-ul e ca dacia mea cu motor strain nici vertical nici orizontal = asta cred
nae

Mesajde irina » 12 Ian 2015, 21:34

Florin Dobre scrie:Cam latos. :lol:

E cam......iarna ;)
irina

Mesajde BRUMITA » 12 Ian 2015, 22:54

Vrei sa tunzi catelul ?
Te ajut eu. :lol: :lol: :lol:
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde irina » 13 Ian 2015, 20:38

BRUMITA scrie:Vrei sa tunzi catelul ?
Te ajut eu. :lol: :lol: :lol:

Nu acum,că-i frig.....la primăvara, daca rămâne valabila oferta :P
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?