Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 31 Iul 2012, 21:09

buna,
si eu tot la culori calde m-am gandit,din cauza caldurii(sau mai sunt si alte motive?)
este mare diferenta intre tabla de 0,3 si cea de 0,4 pe care vreau eu sa o pun pe capac?avantaje,dezavantaje...
legat de var nene florinelu a prins o ploaie buna,imediat dupa aplicare.
eu am vorbit la agronomie anul acesta, la expozitia timagralim,poate ati fost si dumnevoastra la expozitie.
era un apicultor Stoianov,nu mai tin minte exact de unde.pe dansul il stiu din vedere(nu mai mult)cu mult inainte sa am eu albine,mai exact de cand am inceput facultatea.
anul acesta din vorba in vorba dansul mi-a zis acest lucru.
numai bine
stuparul2011

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 22:18

Nuantele deschise reflecta mai bine radiatia ultravioleta si infrarosie ceea ce inseamna o mai buna reglare a temperaturii in stup. Nuantele calde, ce sa zic: eu am si stupi cu nuante de galben, maro, caramiziu (calde), dar am si mov, albastru sau verde (reci). Nu mi s-a parut vreo mare diferenta, probabil am zis de alea calde pe considerente estetice :P
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde mary77 » 01 Aug 2012, 19:28

pe jos am pus var,cineva mi-a zis sa dau din cand in cand cu var,pentru a mai dezinfecta putin pe acolo.
numai bine tuturor.\ Mersi pentru raspuns credeam ca e ceva inpotriva furnicilor, ca mau disperat .
mary77

Mesajde amadeusmbi » 02 Aug 2012, 04:51

http://stuparitul.3xforum.ro/post/3736/1/furnici/
andrei_salaj
"metoda cu vaselina e testat si de mine..merge 100%..dar trebuie sa fii atent ca lada sa nu mai aiba legatura cu solul..in afara dee suport..aici ma refer la fire de iarba etc. vaselina se da pe fiecare tarus..pe o dist de 2 degete...la o palma de pamant...eu am dat-o in start mai gros...merge bine."
ioanardelean
"Vaselina e o bariera ptr, furnici , oricind pot gasi o cale de acces, revin si i-mi cer scuze nu e furnitox e ,,,INSEKTA,,,Pudra impotriva insectelor ,, se presara putin in jurul picioarelor de la suporti , pur si simplu dispare orice furnica si orice alte insecte '..."
pupemea
"Suportii pe care stau familiile pe vatra, sunt dati cu ulei ars.Nu am avut probleme decat o data cand musuroiul a ajuns pana la lada.Acuma stiu si nu las sa se ridice si sa fie contact cu lazile.Pe ulei nu se plimba ca nu au ... opinci.
Cat despre "chimicale" sunt sigur ca au actiune rapida.Oare trebuie repetat dupa o perioada de ploaie sau anul urmator?Daca da , nu este totusi putin nepotrivit in stupina?"
AndreiRN
"Am vazut stupi cu vaselina pe picioarele "masutei" dar omul a pus si o sfoara in jurul piciorului data de coua ori in jur si apoi plin de vaselina peste sfoara.
Eu folosesc bidoane rectangulare culcate si in care am taiat o gaura cu 1cm mai mare decat sectiunea piciorului. Astfel piciorul sta in bidon fara sa se atinga marginea de lemn sau fier. In bidonul astfel culcat am pus ulei ars de la motor.
Astfel albina nu intra in ulei sa moara si furnica nu are cum urca pe picior in sus ca da de ulei."
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde stuparul2011 » 06 Aug 2012, 08:39

buna,
legat de furnici...
eu cand vedeam ceva miscare,actionam cu sare,pur si simplu puneam sare pe ele.
in scurt timp dispareau,nu am avut deloc probleme cu ele.
eu am mai citit si pe undeva pe forum tot felul de tratamente,sa zic asa,impotriva furnicilor.
dar nu mai stiu exact unde,la ce sectiune.poti intra si acolo poate afli mai multe rapsunsuri la problema ta.

acum voi prezenta situatia intalnita íeri la controlul albinelor.

Per ansamblu situatia este buna,dar este putin puiet,si multe larve.
Probabil ca vreo 3 roiuri vor trebui unite,deoarece sunt destul de slabe si nu cred ca vor iesi din iarna.
Dar sa vedem totusi cum vor sta cu puietul ce este larva in momentul de fata,este totusi posibil sa isi revina.
Se pare ca matcile acum incep sa depuna puiet,deoarece este cam putin si sunt multe larve.
Voi baga cateva hranitoare,de stimulare,sa vad pana luna viitoare cum se va prezenta situatia.
Se poate ca problema sa fie faptul ca a existat doar un singur cules masiv,cel de floarea soarelui?
Situatia se prezinta ca si cum ar fi posibil sa se fi distrus matcile la stors,iar ele intre timp sa-si fi tras din nou matci.
Ce parere aveti este posibil acest lucru sau este totusi tarziu sa faca ele asta? Ma refer la faptul de a-si trage matci,iar ele sa fi avut si timp sa se imperecheze,iar acum de ceva timp sa depuna ouale.
Probabil ca si seceta,impreuna cu evolutia extraordinar de repede a culturilor de floarea soarelui au determinat acest lucru. Din cate spuneau unii apicultori,anul acesta din cauza secetei,floarea soarelui a evoluat in 2 saptamani,cat ar fi evoluat in 3-4 saptamani,in conditii normale ale vremii.
Asta este situatia la noi in zona,dupa ce am vorbit cu vreo 2-3 apicultori din zona mea.

va doresc numai bine tuturor.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 06 Aug 2012, 21:44

buna,
uitati ce a aparut azi in ziar
scan0001.jpg
articol din renasterea banateana luni 6 august 2012

pe la voi cum se prezinta situatia,mai ales la cei care nu fac pastoral.
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 07 Aug 2012, 17:59

buna,
cred ca la Renasterea a venit cineva pasionat si de albine....
sau fac ei vreo campanie pentru promovarea apiculturii?
azi a mai aparut un articol in ziar.
Fişiere ataşate
scan0001.jpg
7 august 2012
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 16 Aug 2012, 22:29

buna,
verificare urdinise,pentru a vedea daca este furtisag,cum nu stau acasa acum din cauza serviciului,vin odata pe zi sau la doua trei zile.
nici nu ajung bine langa lazi(eram la vreo 2 metri de randul cu stupi) si una rang....direct sub ochi,cred ca m-au cam uitate albinutele... ;)
mi-i s-a umflat putin....sper ca dimineata sa nu fie mai grav,ca trebuie sa merg la servici.
spre seara dupa ora 20:30 operatii in stupina.....am pus miere in hranitoare.
totul in regula,pana sa ridic podisoarele stupilor(bineinteles,la primul merg,asa ca viteazul fara fum) :D :D
ridic prima scandurita de podis si rang.....una in buza(iarasi mi-i s-a umflat putin,dar cu buzele nu am avut treaba,nu s-au umflat tare niciodata)....altele in mana dreapta.
inchid stupul si revin cu fum,dau doua trei rafale si totul e in regula.
am terminat si cu asta,pe moment.
va doresc numai bine
stuparul2011

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Aug 2012, 22:49

si eu am luat vreo 13 intepaturi ieri !!! nu stiu de ce au fost asa de rele , dar nici eu nu am avut fum !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 16 Aug 2012, 22:58

octaviane,ochii care nu se vad se uita. asta-i valabil peste tot :?: :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 16 Aug 2012, 23:06

ai dreptate uica florinelu... :lol: :lol: :lol:
da eu nu credeam ca si la albine este valabil....
apropo,zilele acestea cum au fost albine.....agresive?
ca zicea si nea lucian ca au cam rele si pe la el...
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 17 Aug 2012, 06:41

zilele astea sant un pic mai rele ca de obicei,dar daca mai si folosesc fumul si masca totul e-n regula.
eu acuma storc mierea de la faneata si chiar nu ma supara.
doar ca nu umblu la ele decat cand temperatura afara este peste 20 gr.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 19 Aug 2012, 22:14

buna,
azi dimineata lucrul in stupina,varachetul.
la ora 6 jumatate m-am apucat impreuna cu logodnica(a vrut sa ma ajute) totul a mers bine,cu exceptia a 4 fitile,care au trebuit schimbate pentru ca s-au stins.
de obicei mai patesc asa ceva cu fitilele,deoarece sunt foarte sensibile(sau eu nu am inca indemanare pentru a lucra cu asa ceva)
am mai redus si urdinisele sa nu am probleme.......ca cine stie.
totul s-a terminat cu bine.
\va doresc toate cele bune si spor la munca
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 21 Aug 2012, 22:32

buna,
voi posta si eu(cu permisiunea dumneavoastra) cateva poze facute in ultimul timp...
DSC06314.JPG
Aceasta sticluta de otet este cumparata de la Catedrala din Timisoara.Este facut la Manastirea Nera in Caras-Severin.Nea Luciane ce zici?
DSC06430.JPG
Ce am mai lucrat sambata,impreuna cu fratele meu....
DSC06434.JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 21 Aug 2012, 22:36

DSC06435.JPG
DSC06439.JPG
lazile care vor intra in iarna,anul acesta.
Fişiere ataşate
DSC06459.JPG
lubenita din gradin.nu a fost in vreun recipient,sau ceva.pur si simplu asa a crescut
stuparul2011

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Aug 2012, 06:45

fa-i o gaura pentru hranitor de plastic !!! practic si eficient !!!
daca ai uluce , lasa-le asa !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?