http://stuparitul.3xforum.ro/post/3736/1/furnici/andrei_salaj
"metoda cu vaselina e testat si de mine..merge 100%..dar trebuie sa fii atent ca lada sa nu mai aiba legatura cu solul..in afara dee suport..aici ma refer la fire de iarba etc. vaselina se da pe fiecare tarus..pe o dist de 2 degete...la o palma de pamant...eu am dat-o in start mai gros...merge bine."
ioanardelean
"Vaselina e o bariera ptr, furnici , oricind pot gasi o cale de acces, revin si i-mi cer scuze nu e furnitox e ,,,INSEKTA,,,Pudra impotriva insectelor ,, se presara putin in jurul picioarelor de la suporti , pur si simplu dispare orice furnica si orice alte insecte '..."
pupemea
"Suportii pe care stau familiile pe vatra, sunt dati cu ulei ars.Nu am avut probleme decat o data cand musuroiul a ajuns pana la lada.Acuma stiu si nu las sa se ridice si sa fie contact cu lazile.Pe ulei nu se plimba ca nu au ... opinci.
Cat despre "chimicale" sunt sigur ca au actiune rapida.Oare trebuie repetat dupa o perioada de ploaie sau anul urmator?Daca da , nu este totusi putin nepotrivit in stupina?"
AndreiRN
"Am vazut stupi cu vaselina pe picioarele "masutei" dar omul a pus si o sfoara in jurul piciorului data de coua ori in jur si apoi plin de vaselina peste sfoara.
Eu folosesc bidoane rectangulare culcate si in care am taiat o gaura cu 1cm mai mare decat sectiunea piciorului. Astfel piciorul sta in bidon fara sa se atinga marginea de lemn sau fier. In bidonul astfel culcat am pus ulei ars de la motor.
Astfel albina nu intra in ulei sa moara si furnica nu are cum urca pe picior in sus ca da de ulei."