Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde victor s » 12 Oct 2011, 20:17

tocmai acum cand i-mi cumparasem si eu o perie, daia fina, pentru scame... :lol:
da las ca gasesc pe vreunul sa-l pot peria si eu, asa, frumos...ca la ploiesti ! ;) :lol:
sa traiesti badie !!!
victor s

Mesajde MyBees » 13 Oct 2011, 01:32

Adi Hodis scrie:Care a ascuns p´ala mic care saluta cu manutza ??? ... emoticonul ala

i-al pe asta Adi. E bun si pentru salut, e bun si pentru scame. Functie de situatie... :lol:

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde alin m » 13 Oct 2011, 14:32

ma bag si eu ca cioara in nuc, la periat nu ma pricep da o vizita daca o primesti iti fac, sa vad si eu lazile alea Mer sa

vad cum le lucrezi asa live. da nu anu asta . la anu :D
alin m

Mesajde Adi Hodis » 17 Oct 2011, 11:43

alin m scrie:... sa vad si eu lazile alea Mer sa

vad cum le lucrezi asa live. da nu anu asta . la anu :D

Nu zic nu, dar zic de-acu´ ... cam ce o sa vezi, idiferent de ce se face ... se face in serie si vezi aceleasi prelucrari s-au montari piese.
Pare rau ca nu e precum s-ar vrea ... vazutul de la A la Z in cateva ore ... dar asa mai pe scurt, se stie. Reglaje scule, debitari / taieri, gauriri, aplicari adeziv, holshurube si nelipsitul rumegush ( deja imi gadila senzorii nazali :P )
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alin m » 17 Oct 2011, 12:43

am inteles.
da dupa ce iese albina prezinti modul de lucru in lada ? tot live
alin m

Mesajde Adi Hodis » 17 Oct 2011, 17:54

alin m scrie:am inteles.
da dupa ce iese albina prezinti modul de lucru in lada ? tot live

Pai ce sa zic ? ... daca am zis, am zis
Adi Hodis scrie: ... din ceea ce stiu spun si altuia, am invatzat si eu de la colegi asa ca dau si eu ...

Poate nu-i destul cat am " dat din casa " ... ( a se citi, cat am scris ) ... nu-i nimic, dau si casa ca deh, om cu suflet bun ... ce nu fac eu pentru altu/ii ... oho ! mananc si un pui fript. :)

Stai asa un pic, lasam gluma ... pot avea indrazneala de a sti cu cine stau de vorba ? ... ca dumneata precis stii dar eu :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde alin m » 17 Oct 2011, 18:19

alin munteanu galatean prin nastere, negru in industrie, apicultor prin dorinta proprie, si sper in viitor beneficiar de fond european - asta daca nu ma omoara astia cu birocratia lor.
Am niste orizontali la care lucrul cu rama papa timp din pacate. initial am zis ca o sa trec pe 10r +caturi, dar tot citind de 2 ani forumul m-am autoconvins din ce am citit de la tine, nea Gica, Joni IT... ca timpul poate fi economisit prin alt tip de lada. asa ca incerc sa ma documentez si practic de aceea am indraznit sa te apelez. pentru ca tu ai MER si pt ca tipu asta de lada sper sa nu ceara asa mult efort fizic. ma omoara cu zile orizontalii la carat. nu prea scriu pe forum ca nu's vorbaret din fire. eu si albina e perfect ca nu e necesar sa vorbim
alin m

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 18:44

alin m scrie:alin munteanu galatean prin nastere, negru in industrie, apicultor prin dorinta proprie, si sper in viitor beneficiar de fond european - asta daca nu ma omoara astia cu birocratia lor.
Am niste orizontali la care lucrul cu rama papa timp din pacate. initial am zis ca o sa trec pe 10r +caturi, dar tot citind de 2 ani forumul m-am autoconvins din ce am citit de la tine, nea Gica, Joni IT... ca timpul poate fi economisit prin alt tip de lada. asa ca incerc sa ma documentez si practic de aceea am indraznit sa te apelez. pentru ca tu ai MER si pt ca tipu asta de lada sper sa nu ceara asa mult efort fizic. ma omoara cu zile orizontalii la carat. nu prea scriu pe forum ca nu's vorbaret din fire. eu si albina e perfect ca nu e necesar sa vorbim

Daca e sa o luam babeste un orizontal in timpul sezonului este mai usor de transportat pt ca este mai greu sa il tii fara sa il scapi in frigurile roitului, deci miere mai putina.
Asta daca nu e un orizontal din ala facut din scandura de 4 - 5 cm si pentru 24 de rame :lol:

Per total familiile in MER / ME o sa fie mai grele pentru ca este mai multa albina si mai multa miere. Avantajul este ca la operatiile gen adaugat corpuri, extras miere sunt putin mai usoare pentru ca ramele sunt mai mici(in special in cazul MER).

Asa dupa mine(unul care nu a folosit MER .. inca) MER-ul are un singur dezavantaj: nu este ME, adica ramele sunt prea mici; 3 corpuri ME (atat are nevoie o familie normala in timpul verii) inseamna aproape 5 corpuri MER, adica acum eu in loc sa inchei/insarmez/etc 30 de rame trebuie sa inchei 50; la fel si la extractie cand aceeasi cantitate de miere trebuie extrasa de pe un numar aproape dublu de rame.

Scuze Adi ca m-am bagat in pagina la tine, sper ca ma ierti Imagine
jonny_it

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 19:31

Nu se supara , ca e barbat rezistent..... acum se odihneste......nu mai tasteaza.....

Spor la lazi Adi
liviu1965

Mesajde Adi Hodis » 17 Oct 2011, 20:05

@Alin m
Multumesc de prezentare.
Si taman de acolo pina aici vrei sa bati atita amar de drum ... ca sa ce ? ... sa desfac un stup si sa lucrez in el apoi sa-l pun la loc. Eventual in alta ordine.
Deh, de parca eu n-am umblat :roll: :P
Cum vrei dar sper sa nu ramai dezamagit.

@Jonny ... denumirea de multietajat, iti spune ceva ? ... daca nuu, ... multi = mai multe ... etaje = caturi ( corpuri idendice ) iar inaltimea ramelor fiind mai mica, nu cred ca scoate din notiune MER-ul ( multietajat redus ).
Ca nu figureaza in STAS din RO, asa este dar e f. posibil sa existe in alta tzara, nu stiu care.

Inca folosesc modelele acestea, ME si MER.
Acum 15 ani gandeam ca tine, tanar si plin de energie dar asta este trecatoare ... acum prefer sa fac rame mai multe ( ca nu-s grele ) decat sa manevrez mai multe caturi grele, de ME.
Candva o sa mai reflectezi si tu si probabil ( 90 % ) vei combina cuib ME cu magazii MER.
Adi Hodis

Mesajde alin m » 17 Oct 2011, 20:18

jonny_it - sint orizontali cu fund de 5 si pereti de 4 la 22 rame sau fund- 4sau 5 si pereti de 4 "centrimetri din pacate", la 18 sau 20 rame. de aceea vreau ceva in genul la ce are adi. mai pune la socoteala ca au cuibul intr-o singura parte si cel care cara minerul din partea cuibului :cry: :x :cry: :x :cry: . asa ca de aceea ...adi. la mer o sa pot pune izgonitor si o sa iau cite un cat la extras. vreau greutate cit mai putina la manipulare sau macar impartita egal intre cei care cara si sa umblu cit mai rar in cuib sau ma rog sa nu mai rama cu rama. asa ca de aceea ...adi
scuze adi mai pune la socoteala o bere

Altul mai aproape nu am gasit cu Mer
alin m

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 20:29

Adi Hodis scrie:@Alin m
@Jonny ... denumirea de multietajat, iti spune ceva ? ... daca nuu, ... multi = mai multe ... etaje = caturi ( corpuri idendice ) iar inaltimea ramelor fiind mai mica, nu cred ca scoate din notiune MER-ul ( multietajat redus ).
Ca nu figureaza in STAS din RO, asa este dar e f. posibil sa existe in alta tzara, nu stiu care.

Gata, le zic langstroth de acum incolo :)

Adi Hodis scrie:Inca folosesc modelele acestea, ME si MER.
Acum 15 ani gandeam ca tine, tanar si plin de energie dar asta este trecatoare ... acum prefer sa fac rame mai multe ( ca nu-s grele ) decat sa manevrez mai multe caturi grele, de ME.
Candva o sa mai reflectezi si tu si probabil ( 90 % ) vei combina cuib ME cu magazii MER.

Nu prea ar ajuta cuib langstroth :) cu magazin MER deoarece oricum corpurile pt cuib trebuie inversate si tot acolo ajungi.
La batranete probabil ca o sa ma ajute vre-un nepot :lol: si oricum la cate familii tin eu 50 - 100 nu este atat de mult de ridicat.
jonny_it

Mesajde alin m » 17 Oct 2011, 20:40

Adi am vazut ca stai depaaaaaarte, dar dc nu invat si ceva practic eu zic ca mai pierd niste timp. apicultura am invatat-o singur cu greselile de rigoare. si traiasca internetul ca daca era dupa aia batrini secretosi si lasa ca iti ajunge o lada pierdeam un deceniu. asa am cistigat si dar si pierdut timp.
sper sa am timpul si banii pentru o asemenea vizita
alin m

Mesajde Adi Hodis » 17 Oct 2011, 20:41

alin m scrie:...

Daca te straduiesti ... o sa-l gasesti pe d-l Valter din Constanta.

Poate ca-i prinde bine o bere. ;)
Adi Hodis

Mesajde alin m » 17 Oct 2011, 21:04

Adi Hodis scrie:
alin m scrie:...

Daca te straduiesti ... o sa-l gasesti pe d-l Valter din Constanta.

Poate ca-i prinde bine o bere. ;)

gasit si citesc acum de forum vechi ce are si cum are . ms ;)
alin m

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 21:08

Adi Hodis scrie:
Ca nu figureaza in STAS din RO, asa este dar e f. posibil sa existe in alta tzara, nu stiu care.R.

Citindu-ti pagina mi-am adus aminte ca ramasesem dator cu o fotografie a M.E.R.-lui sarbesc
Imaginatia ta o sa-i dea de lucru si o sa vezi tu cum lucreaza ,,cuscrii''
salve :D
Fişiere ataşate
rodna_voja02.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?