Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde redoo » 27 Oct 2013, 21:07

liviutzbogos scrie:
modigliani scrie:
Liviutz , aveati la facultate lectii d-alea cu "Ana are mere" , "mama are pere" ?
si bunica bretele :lol:

Aveam, aveam... :roll:
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde alt stupar » 31 Oct 2013, 21:00

hei, ce s-a ales de unificarea aia ?
Cum sta treaba ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde liviutzbogos » 31 Oct 2013, 22:49

alt stupar scrie:hei, ce s-a ales de unificarea aia ?
Cum sta treaba ?

Da da, scuze ca nu v-am tinut la curent :D Pai, so far, so good :D E pe 11 rame deocamdata, are 3 cu puiet (din care una are trei sferturi puiet) pe care le voi scoate, numai sa iasa puietul. Are in cap o rama descapacita, pe care cred ca trebuie sa o scot maine (da' tare mi-e ca mai bine nu i-o puneam, cred ca mai tare stimulez matca cu aia). Iasa puietul, scot alea trei rame si ne vedem in primavara. Eventual, daca e prea strans, mai bag o rama cu miere capacita si pastura.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 31 Oct 2013, 22:52

Da-i spatiu sa nu-ti roiasca. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 31 Oct 2013, 22:53

Florin Dobre scrie:Da-i spatiu sa nu-ti roiasca. :)

Ma bate gandul sa sparg cuibul cu o rama cu foita :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 01 Noi 2013, 00:01

Liviu eu am renunțat la unificare si am mers pe hrănire de completarea " forte " ;) si am sa pregătesc din timp pentru primăvară turte. Daca nu supraviețuiește o matca te chem pentru unificarea "părerilor " ;) si o sa iau mănuși si pentru invitați ;) .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 01 Noi 2013, 10:39

duma scrie:Liviu eu am renunțat la unificare si am mers pe hrănire de completarea " forte " ;) si am sa pregătesc din timp pentru primăvară turte. Daca nu supraviețuiește o matca te chem pentru unificarea "părerilor " ;) si o sa iau mănuși si pentru invitați ;) .

Como tu queres, mi hermano :lol: Da-i papa, fa turte si stai de sase :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde TDI » 03 Noi 2013, 12:33

Acum 3 ani i-am vandut unui prieten 2 familii de albine. Iarna trecută a intrat cu 6 familii pe iarnă. La începutul lunii octombrie le-a pus turte preventiv(foarte greşit) - în pofida recomandării mele explicite, ultima mea vizită făcută la stupii lui fiind la începutul lunii septembrie. 5 unităţi s-au descurcat foarte bine. A 6-a a murit la jumătatea lunii martie, avea 6 rame cu cantităţi de la 1.5 kg în sus(peste 70% miere). Dacă era strâns pe 3 rame, turta fiind adăugată cel mai devreme la 5 ianuarie familia supravieţuia. Am găsit matca moartă lipită de turtă. P.S. Acum are 9 familii de albine.
Mult succes Duma!
TDI

Mesajde duma » 03 Noi 2013, 13:28

TDI scrie:Acum 3 ani i-am vandut unui prieten 2 familii de albine. Iarna trecută a intrat cu 6 familii pe iarnă. La începutul lunii octombrie le-a pus turte preventiv(foarte greşit) - în pofida recomandării mele explicite, ultima mea vizită făcută la stupii lui fiind la începutul lunii septembrie. 5 unităţi s-au descurcat foarte bine. A 6-a a murit la jumătatea lunii martie, avea 6 rame cu cantităţi de la 1.5 kg în sus(peste 70% miere). Dacă era strâns pe 3 rame, turta fiind adăugată cel mai devreme la 5 ianuarie familia supravieţuia. Am găsit matca moartă lipită de turtă. P.S. Acum are 9 familii de albine.
Mult succes Duma!

Salutare TDI . chiar acum am plecat de la , locul unde tin stupii am m-ai izolat un pic lateralele cuiburilor , ramane ca sapamana vitoare sa le inpachetez definitiv pentru iernare , am citit despre turtele date in toamna tarziu si de aceea am adoptat hranirea de complectare si pe anul ce vine in primavara sa vin cu turte pentru un adaus suplimentar in vederea iesiri din iarna cu tot efectivul actual .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 03 Noi 2013, 13:36

Am si eu inca o nelamurire. In familia ce a rezultat in urma unificarii mai am trei rame cu puiet, cate trei sferturi de rama cu o coronita de vre-o trei degete. Ce ar fi mai indicat sa fac, sa astept pana iasa puietul, sa scot acele rame si bag altele cu miere multa, de la rezerva, sau sa le las asa in mijlocul cuibului? De completat e tarziu, plus ca vine frigul. De scos...sunt rame maronii, ingrosate, perfecte pt iernat, doar ca nu mai au rezervele necesare. In acest moment familia e pe 11 rame, stransa bine ar fi pe vre-o 10...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 03 Noi 2013, 14:24

mie unul mi se pare ca sant cam multe rame ptr. un stup la iernat. nu stiu ce ai tot dres pe acolo,dar daca iernezi pe "unsprezece" rame,in mai pe cate rame o fi stupul ala :?: :?: :!: :!:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 03 Noi 2013, 14:25

rame "DADANT"bineinteles.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 03 Noi 2013, 14:34

Pai il mai strang, nea Florine, dar cred ca mai putin de 9, 10 rame nu pot sa-i las. Am unificat trei roiuri pe cate 4 rame, deci e ceva albina :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 15 Noi 2013, 21:38

Miercuri, 13 noiembrie, ale mele harnicute carau polen de zor...deh, mai au "puradei" de hranit :D Imi pare rau ca nu am filmat azi, sa fi vazut ce aglomeratie era, si puiet la zbor, si carause cu polen, ca-n primavara :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 15 Noi 2013, 21:47

liviutzbogos scrie:Miercuri, 13 noiembrie, ale mele harnicute carau polen de zor...deh, mai au "puradei" de hranit :D Imi pare rau ca nu am filmat azi, sa fi vazut ce aglomeratie era, si puiet la zbor, si carause cu polen, ca-n primavara :)

BROTHER !!!!! Ce avem noi aici ..... da da ..... ce avem noi aici ? un suport de stupii ! ;) ;) ;) polen trebe ca sunt flamanzi ai mici !!!
duma

Mesajde liviutzbogos » 15 Noi 2013, 22:22

duma scrie:BROTHER !!!!! Ce avem noi aici ..... da da ..... ce avem noi aici ? un suport de stupii ! ;) ;) ;) polen trebe ca sunt flamanzi ai mici !!!

Da, numa ca s-a umplut memoria telefonului exact atunci cand sa filmez mai bine suportii. M-am muncit o zi intreaga pana i-am facut. :P
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?